Чт, 2024-04-25, 07:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 18 » Російські прикордонники потопили українців. Київ обурений
13:02
Російські прикордонники потопили українців. Київ обурений
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Сьогодні, 18 липня, до Міністерства закордонних справ України викликали Тимчасового повіреного РФ в Україні Андрія Воробйова (посол РФ в Україні Михайло Зурабов перебуває у відпустці) у зв’язку із інцидентом, що стався 17 липня в акваторії Азовського моря за участю катера Прикордонної служби РФ, внаслідок зіткнення якого з українським маломірним судном загинуло двоє громадян України, пошуки ще двох тривають. Про це повідомили у Департаменті інформаційної політики МЗС України.

Під час зустрічі т.в.о. міністра закордонних справ України Руслан Демченко висловив глибоке занепокоєння української сторони у зв’язку з діями російських прикордонників та непропорційністю застосованих ними заходів, які призвели до трагічних наслідків, і вручив представнику російського посольства ноту, йдеться в повідомленні. Українська сторона вимагає проведення всебічного та об’єктивного розслідування цього інциденту за участю українських та російських компетентних органів, а також вжиття заходів з метою недопущення повторення подібних випадків у майбутньому, підкреслили в МЗС.

У відповідь російська сторона висловила співчуття у зв’язку з інцидентом, в якому постраждали українські громадяни, а також запевнила в тому, що з її боку буде вжито необхідні заходи з метою забезпечення належного розслідування зазначеного інциденту, поінформували в українському зовнішньополітичному відомстві.

Російська сторона також запевнила, що надасть всебічного сприяння лікуванню потерпілих, пошуку зниклих безвісти, а також репатріації тіл загиблих українських громадян, йдеться в повідомленні.

Також у МЗС поінформували, що за дорученням Демченка Генеральний консул України у Ростові-на-Дону прибув на місце події з метою забезпечення координації спільних дій компетентних органів України та Росії щодо розслідування інциденту, пошуку зниклих безвісти громадян України, надання допомоги постраждалому та забезпечення репатріації тіл загиблих на Батьківщину.

Як повідомлялося, увечері 17 липня катер берегової охорони прикордонної служби Росії зіткнувся в Азовському морі з українським баркасом, двоє рибалок загинули. Одного з членів екіпажу врятовано, пошук ще 2 осіб триває.

Зокрема, за даними Державної прикордонної служби України, "в районі коси Довжанська під час переслідування та маневрування сталося зіткнення прикордонного катера Російської Федерації з українським маломірним судном. Внаслідок інциденту рибальське судно перевернулося. За попередньою інформацією, одного з членів екіпажу врятовано. Сьогодні близько 5.30 ранку у ході пошуково-рятувальних заходів були знайдені тіла 2 затонулих рибалок, пошук ще 2 осіб, які перебували на баркасі, триває.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 774 | Додав: adminA | Теги: Російські прикордонники потопили ук
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ