Чт, 2024-04-25, 02:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Серпень » 19 » Російський бізнес страждає через торговельну війну з Україною
11:24
Російський бізнес страждає через торговельну війну з Україною
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/
  Сьогодні, 19 серпня, керівництво української та російської митних служб спробують повернути процес торгівлі між країнами в стандартний режим. Forbes.ua вказує, що проблеми з'явилися не тільки в українського бізнесу - російські компанії також страждають, ппричому як мінімум на трьох напрямках., пише "Кореспондент"

По-перше, 90% українських контрактів на експорт укладені на умовах, коли продавець платить доставку вантажу лише до кордону, вказує глава українського представництва російського оператора залізничних перевезень "Євросиб" Євген Балашов.

Таким чином, втрати від розмитнення і збитки від простою вантажів лягають не на українську компанію-відправника, а на російського одержувача.

По-друге, вісім із кожних десяти вагонів, що перевозять українські вантажі до Росії, належать російським компаніям, вказує глава логістичної компанії "Укртиртранс" Олексій Романюк. Таким чином, затримка вантажів з України на митниці рикошетом б'є і по російських інтересах.

Наприклад, митні питання "Метінвесту" вже вплинули на доходи "Первой грузовой компании" - російського власника вагонного парку, одного з найбільших у світі операторів залізничних вантажоперевезень. "Наші ключові клієнти починають відмовлятися від постачань вантажів до Російської Федерації, і в результаті ми втрачаємо наші планові перевезення. Нас ця проблема торкнулася, як нікого", - поскаржився співрозмовник Forbes, який обіймає керівну посаду в українській "дочці" ПГК.

Наприклад, "Метінвест", що масово відправляє вантажі до Росії, зупинив ці перевезення на невизначений період, каже Романюк.

Третьою проблемою російського бізнесу виявилася відсутність української продукції й сировини. Для низки галузей економіки Росії - наприклад, будівництва, - це може викликати зупинку або різке уповільнення. Так, зараз разом з іншими товарами на кордоні стоїть і щебінь. "Але без українського щебеню все будівництво в Москві просто стане, - наголошує вже згадуваний Олексій Романюк із "Укртиртранса" - компанії, що перевозить до Росії так само і цю продукцію. - Постачальники з Карелії закривають північ Росії, українські - Москву і всю південну частину".

Проте проблеми врешті-решт з'являться і в українських партнерів постраждалого російського бізнесу. "З урахуванням того, наскільки трудомістким тепер став процес купівлі товарів в Україні, не кожен імпортер захоче боротися з такими труднощами, - вказує Сергій Лавріненко, гендиректор "Стальканат-Силур", вантажі якого також стоять на кордоні. - Спочатку російські імпортери й споживачі спробують вирішити ці проблеми. Потім їм почне це набридати. В результаті вони "залікують рани" й почнуть шукати постачальників в інших країнах".

Раніше в Кабміні запевнили, що проблеми пропуску поїздів з українськими товарами в РФ будуть вирішені найближчим часом.

Нагадаємо, що, за даними Федерації роботодавців України (ФРУ), з 14 серпня поточного року митна служба Росії включила до переліку "ризикових" всіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало поставку товарів з України. ФРУ звернулася до прем'єр-міністра Миколи Азарова з проханням сприяти якнайшвидшому вирішенню торговельних суперечок з РФ.

Низка компаній, у тому числі постачальників овочів і фруктів, а також "Метінвест", InkermanInternational і "Мілкіленд" вже заявили про наявність проблем з митним оформленням їхніх товарів на кордоні з Росією, а корпорація Оболонь заморозила експорт продукції в Російську Федерацію. Вчора надійшла інформація про те, що за останній час на підходах до російсько-українського кордону скупчилося близько тисячі вагонів.

Російський уряд заперечує введення будь-яких санкцій щодо українського імпорту, зазначаючи, що певні заходи були прийняті за рішенням митних органів РФ. У свою чергу, Федеральна митна служба Росії заперечує блокування поставок товарів з України і створення "ризикових списків" українських імпортерів.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 779 | Додав: admin | Теги: російський бізнес страждає, торговельна війна, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ