Пт, 2024-04-26, 07:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 13 » Російський Король джунглів кличе в світле майбутнє. Вірять не всі
15:35
Російський Король джунглів кличе в світле майбутнє. Вірять не всі
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

У четвер запрацював передвиборний сайт Володимира Путіна, і тут-таки в розділ рекомендацій посипалися поради піти у відставку. Путін і далі поводиться "як абсолютний монарх", але його політична могутність слабшає. Еліта нібито вже підшукує "іншу сильну фігуру задля збереження системи", пише американська газета з посиланням на Кагарлицького.

Вчора, у четвер, відкрився передвиборний сайт Володимира Путіна, повідомляє журналістка The New York Times  Елен Баррі, і "вистачило лиш кілька годин, щоб сайт наочно продемонстрував, які небезпеки чекають на прем'єра в дні, що залишаються до виборів".

Деякі люди порекомендували Путіну піти у відставку. Через кілька годин ці записи потонули у хвилях схвальних коментарів, та все ж навколо поради піти виник галас, і один блогер знайшов спосіб переглядати неопубліковані коментарі. Прес-секретар Путіна був змушений зреагувати - він сказав, що модератори видаляють тільки коментарі з нецензурною лексикою, а також заявив, що під напливом пропозицій сайт завис.

"Ця історія підкреслює, що в передвиборний період Путіну доведеться балансувати на канаті", - вважає Баррі. Якщо він проігнорує протести, це ще більше підірве легітимність його уряду. А діалог з критиками і згода на політичні реформи ризикують створити враження, що уряд Путіна послабшав. Але мовчки вичікувати - для Путіна взагалі не варіант, вважає журналістка. Аналітик Микола Петров назвав становище Путіна шаховим терміном "цугцванг": будь-який хід тільки погіршить долю гравця, але пропустити хід не можна.

"Цар Путін вступив у передвиборну кампанію, відкривши свій сайт в Інтернеті www.putin2012.ru, де він просить читачів допомогти разом будувати кращу Росію. Дивно, але на новому сайті немає жодної згадки про його партію "Єдина Росія", - зауважує автор коментаря у виданні Panorama. 

"На сайті розміщено фото Путіна - моложавого і гламурного лідера, здатного вести свій народ до світлого майбутнього, - йдеться в статті. - На сторінці можна залишати побажання. Невідомо, чи аж такими реальними вони будуть, але очевидно одне: Путін прагне продемонструвати себе доброзичливим і відкритим, намагаючись залучити голоси молодих виборців - майже всі вони переключилися на фігуру Дмитра Медведєва, пристрасно захопленого Інтернетом", - стверджує автор статті Анна Маццоні.

"Путіну буде нелегко позиціонувати себе як лідера в Інтернеті, тому він вирішив зіграти на своїй любові до тварин. Як справжній Король джунглів, він написав над зображеннями тигра, білого кита, леопарда і ведмедя: "Під особистим контролем". Усі вони - великі тварини, надто білий кит, - зауважує журналістка, трактуючи це так: - Йдеться про ясний сигнал: до 4 березня Путін має намір займати всю сцену. Його суперників (наприклад, Михайла Прохорова) попереджено. А що про це думає його ставленик Медвєдєв, хто знає..."

То хто правив у Росії останні 12 років? - ставить дивне запитання оглядач Frankfurter Allgemeine Zeitung Райнгард Везер. "Чи то це був якийсь інший Володимир Путін, чи то в президентських виборах 4 березня братиме участь невідомий політик Путін. Бо як інакше кандидат на найвищий державний пост може вимагати у своїй передвиборній програмі переосмислення взаємодії між суспільством і державною владою, оскільки нинішня "схильність до надмірних репресій" деформує російське суспільство і робить його морально нездоровим?" - йдеться в статті.

Подібні фрази були б доречніші в устах противника чинного режиму, тим не менше, вважає коментатор, Путін навряд чи змінився. Насправді його нинішня передвиборна програма є копією попередніх заяв. А росіяни тим часом спостерігають за поступовим занепадом своєї країни. Де опиниться Росія, якщо Путін буде правити нею ще 12 років?

Володимир Путін вперше за багато років опублікував свій політичний маніфест, повідомляє The Christian Science Monitor. Він зобов'язується покласти край репресіям, здійснюваним поліцією, створити особливі суди, де громадяни зможуть судитися з владою, і серйозно боротися з корупцією. Проте лідери опозиції назвали обіцянки Путіна пустопорожніми словами і зазначили, що в маніфесті взагалі не згадано про претензії демонстрантів - скарги на підтасування на виборах і надмірний контроль над політичною системою.

Автор статті знайшов у маніфесті відгук на низку причин, що викликають невдоволення в суспільстві. Але навіть деякі коментарі у розділі "Народна думка" справляють враження, що, на погляд росіян, головна проблема - бажання Путіна повернутися на найвищий пост.

В еліті вже подейкують про перенесення президентських виборів: "про те, щоб зробити Медведєва президентом-намісником, поки не підшукають іншої сильної фігури (замість Путіна), аби зберегти систему", - стверджує Борис Кагарлицький, директор Інституту глобалізації та соціальних рухів (Москва).

Переклад InoPressa


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 963 | Додав: adminA | Теги: InoPressa
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ