Пт, 2024-03-29, 13:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 9 » Російський парадокс: країна процвітає, а літаки все падають
15:29
Російський парадокс: країна процвітає, а літаки все падають
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Росія стала однією з найнебезпечніших для авіапасажирів країн у світі, випередивши навіть Конго. Попри всі заклинання Медведєва про модернізацію і запевнення Путіна про принесену в країну стабільність, держава не здатна гарантувати своїм громадянам безпеку. Аварії на транспорті, що виникають одна за одною, оголюють фундаментальні вади держави прямо напередодні виборів.

Катастрофа "Як-42", на борту якого перебувала команда ХК "Локомотив", з-поміж них і легіонер з Німеччини, не могла не лягти тінню на Світовий політичний форум у Ярославлі, який проводився на "Арені-2000", домашньому стадіоні клубу. "Сюди в ніч проти 8 вересня тисячі фанатів несли квіти, шарфи й екіпіровку з номерами своїх кумирів, які більше ніколи не вийдуть на лід", - розповідає у своєму матеріалі оглядач SPIEGEL ONLINE Беньямін Біддер. "Саня, борись!" - написано на стіні арени. "Саня", пояснює читачам автор, - скорочена форма від імені Олександр. У катастрофі, крім бортпровідника, вижив і нападаючий "Локомотива" Олександр Галімов.

Компанія "Як-сервіс", якій належав літак, що розбився, входить до кола найбільш ненадійних у світі, повідомляє німецьке видання. "Росія стала однією з найнебезпечніших для авіапасажирів країн у світі, випередивши навіть Конго. Останнім часом авіакатастрофи тут трапляються мало не з періодичністю в місяць. Аварія Як-42 - восьма за цей рік (...). Практично завжди падають літаки, вироблені ще за радянських часів, технічне обслуговування яких часом залишало бажати кращого".

"Президент, який облаштувався в Кремлі три роки тому, термін повноважень котрого закінчується навесні наступного року, від початку став під знамена модернізації в Росії. Остання авіакатастрофа наочно демонструє, що його місія далека від завершення", - вважає автор статті.

Як зазначає The Wall Street Journal, наступного після трагедії дня президент Медведєв розпорядився про термінові зміни в російській авіаційній галузі.

За даними некомерційної організації Aviation Safety Network, після аварії, яка сталася в середу, Росія очолила світовий рейтинг за кількістю жертв авіакатастроф за цей рік. У восьми різних російських авіакатастрофах в 2011 році загинули 119 осіб.

"Одна, дві або три події завжди можна пояснити збігом, - наводить видання думку президента Aviation Safety Network Харрі Рантера. - Але кількість аварій у Росії цього року свідчить про системну проблему безпеки польотів".

Медведєв, здається, згоден з цим висловом - у четвер він закликав до "радикальних змін", включаючи скорочення кількості авіаперевізників, заміну старих літаків сучасними імпортними моделями і суворість керування.

"Однак, як зазначають аналітики галузі, попередні спроби змін часто не давали результатів, тому що модернізація зазвичай коштує дорого", - пишуть автори статті Грегорі Вайт і Деніел Майклс.

"За словами експертів, центральним елементом проблеми є те, що у невеликих і регіональних авіаперевізників відсутня культура безпеки, яка нині превалює в усьому світі і все більше закорінюється в більшості великих російських авіакомпаній", - йдеться в статті.

Авіакатастрофа під Ярославлем не стала несподіванкою для тренера хокейних воротарів канадської команди Cataractes Жиля Лефевра, який на початку 2000-х років працював у хабаровському ХК "Амур". "На жаль, в цій новині немає нічого дивного. Повітряний флот у Росії застарів, і це ще м'яко сказано. Найстрашніше, що там є літаки, які ще гірші, ніж той, що впав, - сказав Лефевр в інтерв'ю Le Nouvelliste. - Можу сказати, що впав літак, схожий на "Конкорд", у порівнянні з тими, на яких довелося політати мені!"

За словами Лефевра, всі нервували, коли надходив час підніматися на борт літака. "Тренери хрестилися перед зльотом, всі були дуже напружені. На щастя, я мало їздив, бо до Москви летіти сім годин, до того ж велика різниця в часі. Але поїздки з командою запам'яталися мені на все життя. На борту курили, випивали, та ще сильно трясло. Я не можу повірити, що такі літаки досі використовуються для перевезень", - згадує канадець.

Тим часом у ярославському "Локомотиві" вирішують, що робити після фатальної авіакатастрофи, що забрала життя майже цілої команди, пише The New York Times. Дії Континентальної хокейної ліги (КХЛ) у кризовій ситуації з "Локомотивом" можуть зумовити її репутацію і привабливість для іноземних гравців, вважає журналіст Джефф З. Клейн.

За словами віце-президента КХЛ Іллі Кочевріна, всі клуби КХЛ запропонували своїх гравців до складу "Локомотива", зарплату їм будуть платити в тих же клубах. "Мова йде про хороших гравців", - додав він, зауваживши, що при необхідності можна організувати терміновий набір у команду. Остаточне рішення не повинно бути дорогим, бо тепер "Локомотив" обтяжений великими фінансовими зобов'язаннями, пояснив Кочеврін. Крім того, "Аерофлот" зголосився стати офіційним перевізником КХЛ. За словами Кочевріна, той факт, що "Аерофлот" надає лише літаки іноземного виробництва, забезпечить гравцям психологічний комфорт.

"Трагічна авіакатастрофа виявила пролом в обладунках Путіна", - констатує Time. Як розповідає журналіст Саймон Шустер, за випадковим збігом в день трагедії до Ярославля на політичний форум з'їхалися багато представників російської політичної еліти, і скорбота городян незабаром переродилася на хвилю обурення, спрямовану на офіційних осіб з Москви. У середу ввечері близько сотні розлючених хокейних уболівальників зібралися біля готелю "Святий Георгій" у Ярославлі. "До другої години ночі вони стояли під нашими вікнами і кричали: "Ганьба! Сучі діти!", а також ще деякі слова, яких я волію не повторювати", - поділився враженнями політтехнолог Євген Мінченко, постоялець готелю. "Для політиків це була жахлива ознака, що стосується виборчого сезону", - зауважує журналіст Саймон Шустер.

Причиною народного гніву стала не тільки авіакатастрофа Як-42. "Було б безглуздо покладати провину на державу за єдину сумну подію. Справа була радше в частоті подібних авіакатастроф, причини яких - не тільки в недостатньо чітких правилах безпеки, а й, як визнав Медведєв у четвер, в тому факті, що літаки радянських часів старіють, а державі не вдається відстежити їхній технічний стан", - йдеться в статті.

За даними видання, за останні три місяці більш як 200 людей загинули під час аварій на транспорті. Всі ці катастрофи оголюють фундаментальні вади держави прямо напередодні виборів.

Російські опозиціонери однозначно звинуватили в ярославській трагедії уряд. "Путін порушив свій суспільний договір з російським народом. Він не зміг гарантувати безпеку і спокій духу", - сказав в інтерв'ю Михайло Касьянов.

"Навіть представники так званої конструктивної опозиції, яким дозволяють обіймати посади за умови, що вони не підривають владу Путіна, у четвер скористалися нагодою виставити державу у смішному світлі", - зауважується в статті.

У Росії літаки падають, а кораблі тонуть удесятеро частіше, ніж в інших цивілізованих країнах, заявив "справедливорос" Геннадій Гудков, вказавши на вразливе місце в платформі Путіна. "Якщо владна еліта принесла еру процвітання, як твердить Путін, чому літаки в Росії все падають і падають?" - запитує видання.

Мінченко, який розробляє виборчу кампанію, зауважив, що проблему катастроф неможливо "замести під килим". "Але реакція Медведєва, здається, така, що він саме це і робить", - вважає автор. Він нагадує, що в липні після двох авіакатастроф Медведєв наказав списати всі літаки цих моделей. Але виявилося, що їх немає чим замінити. У середу Медведєв знову наказав припинити польоти літаків аналогічного типу. Путін тим часом зберігав мовчання - він лише висловив співчуття рідним і друзям загиблих через свою прес-службу. "Очевидно, цього було недостатньо, щоб перешкодити скорботним уболівальникам "Локомотива" зібратися ввечері біля "Святого Георгія" і проклясти високопоставлених гостей", - підсумовує журнал.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 843 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ