Пт, 2024-03-29, 14:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Серпень » 14 » Російський суд готує Савченко вирок на 25 років - адвокат
13:35
Російський суд готує Савченко вирок на 25 років - адвокат
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

 Адвокат народного депутата Надії Савченко Марк Фейгін вважає, що російський суд призначить їй максимальне покарання – 25 років в’язниці. Про це він заявив в інтерв’ю ВВС Україна.

"Ми готуємо Надію до того, що вирок буде обвинувальним. На 25 років. Причому він жодним чином не буде пов’язаний з тим, що відбуватиметься на суді. На суді ми цілковито доведемо її невинуватість", – сказав Фейгін.

За його словами, вирок буде обвинувальним, "тому що пишеться він не в суді – його пишуть у Кремлі".

Водночас захисник зауважив, що українська льотчиця може не відбувати термін покарання у РФ. "За запитом України Савченко після засудження зможе відбувати покарання на Батьківщині, формально – в українській в`язниці", – сказав він.

Крім того, Фейгін наголосив на політичній заангажованості судів у Росії. "Ми бачили, як засуджували учасниць Pussy Riot, учасників "болотної справи" і низки інших. Ніде не було суду, який би здійснював незалежні процесуальні функції у ставленні до обвинувачуваних. Як можна говорити про незалежність суду, коли протягом року, коли Савченко перебуває під обвинуваченням, ми, сторона захисту, неодноразово надавали скарги до того ж таки суду про те, що справа сфабрикована, подавали докази невинуватості Савченко? Суд завжди ставав на бік обвинувачення, з чого ми зробили висновки про його політичну заангажованість", – пояснив адвокат.

На думку Фейгіна, звільнення Савченко залежить від політичного діалогу і тиску міжнародної спільноти на Росію.

Коментуючи вплив справи Савченко на російське суспільство, Фейгін зазначив, що "це буде величезна віха, бо той ступінь публічності у цій справі і те, що загрожує Савченко, – це не два роки, як у Pussy Riot". "25 років для невинної людини... Після цього ні суд російський, ні російська влада вже ніколи не будуть колишніми у сприйнятті міжнародного співтовариства", – сказав захисник.

Савченко на Донбасі влітку 2014 року викрали бойовики, а потім перевезли в Росію, де її звинуватили у причетності до загибелі російських журналістів. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон ще до їхньої смерті.

26 жовтня 2014 року на позачергових парламентських виборах Савченко була обрана народним депутатом за списком партії "Батьківщина". Верховна Рада делегувала її в ПАРЄ.

10 червня Московський міський суд за клопотанням Слідчого комітету РФ продовжив термін арешту української льотчиці до 30 вересня. В обвинувальному висновку у кримінальній справі стосовно Савченко йдеться про звинувачення в замаху на вбивство і вбивство.

Генеральна прокуратура України звернулася до Генпрокуратури РФ щодо повідомлення про підозрі семи російським посадовим особам у скоєнні злочинів проти Савченко.

30 липня суд прикордонного з Україною міста Донецька Ростовської області почав попереднє слухання у кримінальній справі щодо Савченко. Засідання почалося об 11.00 і тривало в закритому режимі.

Адвокати поспілкувалися з Савченко, вона їм розповіла, що з Москви її етапували 17 липня, і везли 12 годин на Воронеж. Там українка чотири дні сиділа в СІЗО, а потім її відвезли в Новочеркаськ Ростовської області.

На думку захисту, перенесення суду з Москви на Ростовщину - у безпосередню близькість до зони АТО - обумовлено прагненням путінського режиму ізолювати судилище від ЗМІ, української сторони, дипломатів і додатково натиснути на Надію занадто близьким розташуванням театру бойових дій.

Її звинувачують у вбивстві двох репортерів одного з московських пропагандистських телеканалів, який є особистою власністю сім'ї Володимира Путіна.

10 серпня Фейгін опублікував обвинувальний висновок у справі Савченко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 742 | Додав: adminA | Теги: 25 років, вирок, Савченко, адвокат, російський суд
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ