Вт, 2024-04-23, 09:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 17 » Російський суд визнав винними учасниць гурту Pussy Riot
17:05
Російський суд визнав винними учасниць гурту Pussy Riot
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Сьогодні, 17 серпня, Хамовнічеський суд Москви виносить вирок учасницям скандальної панк-групи Pussy Riot, які звинувачувалися в хуліганстві в Храмі Христа Спасителя. Суд встановив, що три учасниці панк-групи Pussy Riot вчинили хуліганство в храмі Христа Спасителя за мотивами релігійної ненависті, передає РІА Новини.

Таким чином, суд виносить Марії Альохіній, Надії Толоконніковій і Катерині Самуцевич звинувачувальний, а не виправдовуючий вирок.

Яке покарання суддя Марина Сирова призначить фігуранткам справи, стане відомо з резолютивної частини вироку, яка буде зачитана в кінці.

Держзвинувачення вимагало призначити підсудним по три роки позбавлення волі. За словами прокурора, дії дівчат "явним чином висловлюють релігійну ненависть і ворожнечу", а також "заподіяли максимальну біль віруючим християнам".

Захист учасниць панк-групи просила винести їм виправдувальний вирок. Одна з підсудних, Надія Толоконникова, зокрема, заявила, що акція Pussy Riot в храмі Христа Спасителя несла політичний характер і не мала під собою мотивів ненависті і ворожнечі до віруючих.

У будівлі Хамовницького суду затримано близько 30 захисників Pussy Riot, в тому числі опозиціонер Каспаров

Кількість затриманих у будівлі Хамовницького суду Москви, де оголошується вирок дівчатам з панк-групи Pussy Riot, перевищила два десятки людей, передає Інтерфакс-Україна.

Православні активісти і прихильники скандальної акції в храмі Христа Спасителя з ранку п'ятниці, 17 серпня, почали збиратися біля суду, щоб висловити своє ставлення до процесу за допомогою різних несанкціонованих акцій і одиночних пікетів, які не вимагають узгодження із владою.

За приблизними підрахунками, на даний момент число тих, хто був затриманий правоохоронцями в 7-м Ростовському провулку, де розташовується будівля Хамовницького суду, наближається до 30 осіб. Зокрема, серед затриманих - опозиціонери Сергій Удальцов і Гаррі Каспаров.

На даний момент число людей, які прибувають до суду, продовжує збільшуватися, тому співробітники поліції періодично шикуються в шеренгу і звільняють проїжджу частину від великого скупчення активістів та представників ЗМІ.

Кілька хвилин тому з 7-го Ростовського провулка виїхав автозак з частиною затриманих, в числі яких перебував Каспаров.

Під "гарячу руку" захисників Pussy Riot потрапили Ломоносов і Пушкін з Наталією Гончаровою

День оголошення вироку у скандальній справі Pussy Riot, який викликав розкол в російському суспільстві і небувалий ажіотаж у світі, ознаменувався новими вилазками захисників "панк-групи", передає NEWSru.com.

Прихильники Марії Альохіної, Катерини Самуцевич та Надії Толоконникової в Москві і за кордоном атакували цілий ряд пам'ятників, начепивши на них маски-балаклави, прославлені після акції Pussy Riot в храмі Христа Спасителя. Не обійшли стороною і пам'ятники радянським воїнам, які билися у Велику Вітчизняну війну.

Напередодні також не обійшлося без скандальних подій. Так, в Санкт-Петербурзі біля стін мечеті дівчина в масці звернулася до мусульманського пророка: "Мухаммед, Путіна зупини!". А в Красноярську молода жінка прогулялася по вулиці топлес, але з закритим маскою особою і з плакатом на підтримку "панк-активісток".

А в п'ятницю вранці конфліктом закінчилася спроба трьох молодих людей одягнути в балаклави скульптури партизан в столичному метрополітені. На переході зі станції "Білоруська-кільцева" на станцію "Білоруська" Замоскворецької лінії метро в п'ятницю близько 8:00 молодий чоловік натягнув на голови бронзових партизан з скульптурної композиції шапки-балаклави, аналогічні тим, в яких виступали Pussy Riot в храмі Христа Спасителя, передає Інтерфакс. Слідом за партизанами маски натягнули на голови Олександра Пушкіна та Наталії Гончарової, пам'ятник яким стоїть на Старому Арбаті. А потім на захист Pussy Riot мимоволі висловився Михайло Ломоносов, на чий монумент біля будівлі журфаку МГУ наділи зелену Балаклаву. Фоторепортаж публікує Нова газета.

Схожа акція пройшла сьогодні і в Болгарії. Невідомі надягли маски на голови солдатів з скульптурної композиції пам'ятника Радянським Воїнам.

Акції на підтримку Pussy Riot стали подією світового масштабу. Протести плануються ще в 43 містах Росії і по всьому світу

Судячи з усього, вчорашні і проведені сьогодні вранці акції - лише початок. Весь актив протестних заходів останніх місяців в п'ятницю зібрався на стихійному заходів біля Хамовницького суду, пишуть Відомості.

Столична поліція вже заявила, що територія навколо суду і прилеглі вулиці патрулюються посиленими нарядами. Патрулі вийшли і на територію храму Христа Спасителя. Акції на підтримку Pussy Riot пройдуть ще в 43 містах Росії і в світі, в тому числі в Петербурзі, Самарі, Твері, Пермі, Мурманську, Новосибірську, Києві, Ризі, Парижі, Нью-Йорку, Гельсінкі, Буенос-Айресі, Сіднеї, Рейк'явіку.

Раніше акції вже проходили в Відні, Хельсінкі, Нью-Йорку та інших містах.

Як заявив керівник Фонду цивільних свобод Олександр Гольдфарб, за цими заходами не варто ніяка організація, "це десятки груп, що виникли незалежно один від одного одночасно в багатьох країнах". Діяч зазначив, що завдяки соцмережі Facebook вдалося створити деяку координацію запланованих акцій. Тепер кожен, хто хоче приймати участь у заходах, може зайти на сайт freepussyriot.org, там є список сторінок Facebook, де ці заходи перераховані.

Нагадаємо, наприкінці лютого п'ять дівчат прийшли до Храму Христа Спасителя в Москві. Надівши маски, вони заспівали біля вівтаря пісню Богородиця, Путіна прожени. Відеоролик з виступом був викладений в інтернет і викликав великий суспільний резонанс. Незабаром < поліція заарештувала трьох учасниці акції - 22-річну Надію Толоконнікову, 24-річну Марію Альохіну і 29-річну Катерину Самуцевич .

Pussy Riot не визнають себе винними і заявляють, що ніколи не відчували і не намагалися розпалити релігійну ворожнечу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 959 | Додав: admin | Теги: винними, pussy riot, суд
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ