Чт, 2024-04-25, 08:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 10 » Російських легкоатлетів хочуть усунути від усіх змагань - "допінговий" скандал
14:14
Російських легкоатлетів хочуть усунути від усіх змагань - "допінговий" скандал
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) рекомендує Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) відсторонити російських легкоатлетів від змагань.

Так, Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА) повинна до кінця тижня відповісти на доповідь WADA, що була опублікована в понеділок 9 листопада, повідомляє ТАСС .

За даними WADA, маніпуляції з допінг-пробами російських атлетів проводилися за наказом міністра спорту РФ Віталія Мутко і під прикриттям ФСБ. Так, згідно докладу, Федеральна служба безпеки РФ брала участь у приховуванні позитивних допінг-проб легкоатлетів – представники ФСБ чинили тиск на допінг-офіцерів.

У доповіді говориться, що Мутко "видавав прямі вказівки на маніпуляції з деякими зразками". Міністр спорту РФ на запит комісії WADA спростував всі звинувачення на свою адресу, включаючи тиск представників ФСБ РФ на допінг-офіцерів.

Повідомляється, що члени комісії провели численні інтерв'ю та розглянули сотні документів, застосовували кібер-аналіз, вивчали профілі біологічного паспорта спортсмена, поведінку спортсменів і офіційних осіб і можливі порушення кодексу.

"Розслідування підтвердило існування широкого обману через використання допінгових речовин і методів, для того щоб забезпечити або заохотити видимість перемоги для спортсменів і команд. Культура обману глибоко вкоренилася – розслідування показує, що згода з обманом на всіх рівнях є широко поширеною та існує давно. Численні заяви підтверджують факти використання допінгових речовин та допінгу крові серед російських спортсменів", - йдеться в доповіді.

WADA не має прав на те, щоб дискваліфікувати країни, чиї спортсмени регулярно опиняються спійманими на вживанні допінгу. Це досить недавно визнавало саме агентство. Тим не менше, голова WADA Крейг Ріді вважає, що дискваліфікація країн може стати ефективним інструментом у боротьбі з використанням допінгу.

Комісія WADA також рекомендує довічно дискваліфікувати п'ятьох спортсменів і п'ятьох тренерів за причетність до порушення антидопінгових правил і позбавити ліцензії московську антидопінгову лабораторію, яку вже намагалися закрити в 2013 році. У доповіді WADA повідомляється, що голова лабораторії Григорій Родченков наказав знищити 1417 допінгових проб.

Приводом для розслідування послужили повідомлення німецького каналу ARD і британської газети The Sunday Times, згідно з якими близько 80% російських медалістів великих турнірів з 2001 по 2012 рік мали підозрілі допінг-проби.

Остаточну версію доповіді незалежної комісії буде опубліковано до кінця 2015 року. Про це на прес-конференції повідомив колишній керівник організації Річард Паунд.

"Переважна частина тверджень про допінг, які вивчала комісія, підтвердилися", - констатував він.

Також стало відомо, що комісія з етики Міжнародного олімпійського комітету (МОК) рекомендувала тимчасово відсторонити колишнього президента IAAF Ламіна Діака від звання почесного члена організації. Почесний член МОК Діак і його юрист Хабіб Сіссе в листопаді були арештовані за підозрою в отриманні хабара від Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) за приховування допінгових справ російських спортсменів. Згодом вони були випущені під заставу.

Діак, який очолював IAAF c 1999 року, в серпні поступився пост президента організації дворазовому олімпійському чемпіону з бігу на 1500 метрів британцеві Себастьяну Коу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 683 | Додав: adminA | Теги: допінговий скандал, усі змагання, російські легкоатлети
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ