Пт, 2024-03-29, 16:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Серпень » 27 » Російську шпигунку ГРУ, яка роками видавала себе за дизайнерку та гуляла зі співробітниками НАТО, викрили Bellingcat
20:01
Російську шпигунку ГРУ, яка роками видавала себе за дизайнерку та гуляла зі співробітниками НАТО, викрили Bellingcat
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Розслідувачі із Bellingcat у партнерстві з низкою авторитетних ЗМІ викрили російську шпигунку ГРУ, яка десятиліттями видавала себе за латиноамериканську дизайнерку ювелірних виробів і гуляла зі співробітниками НАТО в Неаполі. Про це повідомляє видання The Guardian.

Зазначається, що шпигунку звуть Марія Адела Кухфельдт Рівера, вона розповідала людям, яких зустрічала, що вона є дитиною батька німця та матері перуанки, яка народилася в місті Кальяо, Перу. Насправді ж вона була кадровим офіцером ГРУ з Росії.

"Рівера"виявилася тою, кого розвідувальна спільнота називає нелегальним таємним агентом, навченим видавати себе за іноземця. Московські спецслужби використовували нелегалів ще з раннього радянського періоду. Іноді вони десятиліттями залишаються жити під своїми фальшивими ідентичностями. Під псевдонімом “Рівера” жінка переміщалася між Римом, Мальтою та Парижем, зрештою оселившись у Неаполі, де розташоване Командування об’єднаних збройних сил НАТО, приблизно у 2013 році. Вона відкрила ювелірний бутик під назвою Serein і вела активне громадське життя”, – зазначили розслідувачі.

За даними видання її знайомі сказали, що, взявши на себе роль секретаря в неаполітанському відділенні міжнародного клубу Lions Club, вона змогла подружитися з багатьма співробітниками НАТО. Один зі співробітників НАТО розповів слідчим, що у нього були короткі романтичні стосунки з “Ріверою”. Традиційно контррозвідувальним службам було надзвичайно важко знайти нелегалів, але у світі біометричних даних, програмного забезпечення для розпізнавання обличчя та можливостей розслідування на основі відкритих даних росії стало важче тримати своїх нелегалів поза увагою.

За словами генерального директора Bellingcat та провідного розслідувача Христо Грозєва, він вперше виявив слід можливого нелегала ГРУ, коли переглядав надану групою опозиційних хакерів базу даних перетинів кордону, зареєстрованих білоруськими прикордонниками. Він шукав номери російських паспортів у діапазонах, які, як відомо, використовували оперативники ГРУ, і знайшов численні збіги. Більшість з них мали російські імена, але одне виділялося: Марія Адела Кухфельдт Рівера.

"Вона подорожувала за кількома російськими паспортами з серійними номерами в діапазоні, який використовували інші відомі співробітники ГРУ, включно з офіцером, якого звинуватили в отруєнні “Новічком” болгарського торговця зброєю Еміліана Гебрева, і ще одного офіцера ГРУ, причетного до нападу на Сергєя Скрипаля та його дочку в Солсбері у 2018 році. Також 15 вересня 2018 року “Рівера” купила квиток з Неаполя в москву, ймовірно через побоювання, що інші оперативники з подібними номерами паспортів можуть бути скомпрометовані. Здається, вона більше не покидала росію", – повідомив Грозєв.

Через два місяці після раптового від’їзду з Неаполя вона опублікувала статус у Facebook італійською мовою, мабуть, щоб пояснити своє зникнення та мовчання, написавши, що пройшла курс хіміотерапії.

До слова, СБУ викрила агентурну групу російського ГРУ на Запоріжжі.

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки України виявила ворожого агента, який у перші дні повномасштабного вторгнення рф “провів” із Сумської до Київської області 128 одиниць техніки окупанта.

Як повідомлялося, Служба безпеки України затримала агента рф, який коректував ракетні удари по Запоріжжю в обмін на обіцянку “керівної посади” у разі окупації міста.

Раніше СБУ затримала 35-річну мешканку Києва, яка діяла в інтересах країни-агресора, збираючи інформацію про розташування українських військових підрозділів і об’єкти критичної інфраструктури міста.

Окрім того, співробітники СБУ затримали агента фсб, який корегував ракетні удари по українських позиціях на сході. Зрадник надавав ворогу координати цілей в Донецькій області й звітував про результати "прильотів".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 307 | Додав: adminA | Теги: Bellingcat, дизайнерка, співробітники НАТО, російська шпигунка ГРУ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ