Пт, 2024-04-26, 10:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 18 » Росію, Іран і Китай НАТО внесла в список головних кіберпротивників країн Альянсу
15:36
Росію, Іран і Китай НАТО внесла в список головних кіберпротивників країн Альянсу
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
НАТО включила Росію, Іран і Китай в коло головних кіберпротивників країн Альянсу, пише "КоммерсантЪ" з посиланням на власні джерела у штабі НАТО.

З 13 по 16 листопада країни НАТО проведуть військові навчання Cyber Coalition 2012, у рамках яких буде відпрацьовуватися сценарій можливої кібератаки на країни Альянсу й удару у відповідь.

Згідно з цим сценарієм, атаки зазнають дві країни: Угорщина та Естонія. Дії хакерів призводять до того, що життєдіяльність Естонії виявляється повністю паралізованою. Крім того, їм вдається вивести з ладу системи військово-транспортного літака НАТО, в результаті чого він зазнає аварії. Після цього НАТО на нараді вирішує завдати удару у відповідь, зокрема військовими засобами.

Росія, зі свого боку, також почала приготування до можливої кібервійни: нещодавно Міноборони РФ оголосило тендер на розробку методів обходу антивірусних систем, засобів мережевого захисту і захисту операційних систем. "Військові відомства інших країн ведуть подібні напрацювання, ми не можемо відставати", - заявило джерело видання в міністерстві.

Аналогічні розробки вже ведуться у США. Щороку ця країна витрачає на розробки в галузі кібербезпеки десятки мільйонів доларів, а в цілому витрати 28 країн-членів НАТО в цій сфері в найближчі роки можуть досягти кількох мільярдів доларів.

Зазначимо, європейська криза як основна проблема світової економіки може в найближчому майбутньому відійти на другий план. Влада США вже давно забила на сполох: кіберзлочинність стрімко набирає обертів. Експерти впевнені: саме хакери в недалекому майбутньому стануть загрозою номер один, відсунувши тероризм.

Незважаючи на віртуальність злочинів, збитків вони завдають справжніх. За деякими оцінками, через кіберзлочинців світова економіка втрачає щороку 114 млрд доларів. А США оцінили свої збитки за всі роки існування глобальної мережі на 400 млрд доларів. Це втричі більше за щорічні витрати на освіту.

Раніше повідомлялось, директор ФБР Роберт Мюллер вважає шпигунство з боку Китаю, зокрема економічне, найбільшою загрозою безпеці США. Також він попередив, що слід побоюватися Росії і, "можливо, Ірану".

Мюллер повідомив, що боротьба з кібершпигунством стала одним із пріоритетних напрямів діяльності очолюваного ним відомства на найближчі роки.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1018 | Додав: adminA | Теги: Іран і Китай, кіберпротивників країн Альянсу, Росію, НАТО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ