Чт, 2024-04-25, 14:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 1 » Розбився вертоліт у Колумбії, загинули 13 людей
12:31
Розбився вертоліт у Колумбії, загинули 13 людей
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Тринадцять людей загинули в понеділок під час катастрофи військового вертольота на півночі Колумбії, повідомляють колумбійські ЗМІ.

За неофіційними даними, на борту перебували службовці ВПС Колумбії і співробітники поліції. Поки не відомо, куди прямував вертоліт, передає РИА "Новости".

Вертоліт марки Bell 212, який зазнав аварії, здійснював політ між населеними пунктами Барранкійя і Каукасія. Про причини падіння вертольота поки інформації немає.

Останні події свідчать про те, що пропозицію президента Колумбії Хуана Мануеля Сантоса про припинення збройної боротьби з урядовими силами РЗСК відхилили остаточно. У березні та на початку квітня 2012 року ними вже були зроблені кілька нападів на військових, в результаті яких загинули 17 людей.

Нещодавно Сантос звернувся із закликом припинити насильство і збройну боротьбу до нового лідеру РЗСК Родріго Лондоньйо Ечеверрі, відомому серед повстанців під кличками Тімолеон Хіменес або Тимoшенко (вимовляють як Тимоченко), яку він взяв на честь радянського маршала Семена Тимошенка.

За даними колумбійських ЗМІ, Родріго Лондоньйо отримав медичну освіту в Університеті дружби народів імені Патріса Лумумби в Москві, короткий час жив в Югославії та на Кубі.

У 1982 році повернувся в Колумбію і вступив у лави повстанців. На його ім'я виписано не менш як 117 ордерів на арешт. Влада Колумбії обіцяє за впіймання Тимоченка близько 5 мільйонів доларів, а нещодавно його заочно засудили до 25 років в'язниці.

В останні роки повстанці з FARC, які з 1964 року ведуть збройну боротьбу з урядом за побудову Нової Колумбії, втратили багатьох своїх керівників, в тому числі і беззмінного лідера Мануеля Маруланду, який помер навесні 2008 року.

Проте, масштаб терору щодо військових і поліцейських, а також держчиновників після загибелі керівників з боку РЗСК не знижується. РЗСК визнані США і Євросоюзом терористичною організацією.

Між тим, у сусідньому Перу також в п'ятницю проявили себе бойовики з іншого повстанського руху - Сендеро Луміносо (Світлий шлях). В результаті зіткнень "сендеристів" з армійськими частинами в регіоні Куско на південному сході країни були вбиті троє військовослужбовців, ще двоє поранені.

Сендеро Луміносо зародилося в 60-ті роки минулого століття в середовищі університетських викладачів і студентів одного з найбідніших перуанських департаментів Аякучо. У 1980 році реорганізувалося в озброєне угрупування і почало вести терористичну діяльність проти представників влади.

Після розгрому на початку 90-х років угрупування, за твердженнями перуанської влади, перейшло на службу до місцевих наркоділків.

У 2010 році у Колумбії 5 військовослужбовців загинули і 6 зазнали поранень через зіткнення в повітрі двох військових вертольотів у департаменті Толіма в центрально-західній частині країни.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1013 | Додав: adminA | Теги: загинули 13 людей, Колумбії розбився вертоліт
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ