Нд, 2024-04-28, 11:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 14 » Розгортається грандіозний скандал через масовий підкуп держслужбовців у Британії
11:46
Розгортається грандіозний скандал через масовий підкуп держслужбовців у Британії
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Поліція Великобританії розслідує новий поворот у справі про таблоїди Руперта Мердока. П'ятьох журналістів газети The Sun затримали за підозрою у підкупі представників влади з метою отримати ексклюзивну інформацію. За британськими мірками, звинувачення дуже серйозне і загрожує тюремним строком. Експерти кажуть, що розгляд буде ще гучнішим, ніж скандал з прослуховуванням телефонів знаменитостей, передають Вести.ru.

Газета The Sun знає все і про всіх. Скандальні факти завжди на сторінках таблоїду. Але новині, яку тепер обговорює вся Британія, репортери газети не раді, хоча скандал грандіозний.

Поліція один за одним заарештовує журналістів видання. Напередодні наручники клацнули на руках ще п'яти чоловік. Серед них - один із заступників головного редактора і провідний кореспондент відділу міжнародної політики.

Такого навіть під час розслідування справи Локкербі не було: 170 поліцейських по всій країні, зокрема зі спецпідрозділів по боротьбі з тероризмом. Хоча йдеться не про вбивство і не про людей з бомбами, 20 поліцейських о 7-й ранку вдираються до помешкання, щоб заарештувати одну людину.

Мова йде не тільки про газету The Sun. Арешти здійснено в рамках масштабного розслідування справи видання News of the World.

Воно, так само як і The Sun, колись належало медіамагнату Руперту Мердоку. Його співробітників викрили в прослуховуванні телефонних переговорів. Скандал обійшовся акціонерам в 200 мільйонів доларів. Видання закрили, а ось справу - ні.

І тепер у ній з'явився новий ланцюжок. Він і пов'язаний з газетою The Sun. Річ у тім, що крім репортерів заарештовано поліцейського і кількох представників збройних сил. Передбачається, що журналісти платили їм за інформацію.

Але це тільки початок. Вважається, що корупційна схема має непогані обороти, і йдеться про масштабний підкуп держслужбовців. "Жодного обвинувачення не висунуто, до суду нікого не приводили, а кар'єра кожного з цих людей під загрозою. Це наші конкуренти і наші політичні опоненти, які хочуть нас знищити", - захищається заступник головного редактора The Sun Тревор Кавена.

Поки співробітники видання стійко тримають оборону, сам Мердок спішно почав збиратися до Лондона. Газета The Sun - одна з найпопулярніших, причому не тільки в Британії. І всі знають: The Sun - улюблене дітище Мердока.

Звинувачення звучать так: корупція, підбурювання до вчинення посадових злочинів і злочинна змова. Британське антикорупційне законодавство - одне з найсуворіших у світі, передбачає до 10 років в'язниці і штрафи, які не мають обмежень.

Нагадаємо, розслідування справи про прослуховування телефонів журналістами The Sun і News of the World ведеться з літа 2011 року. За цей час було заарештовано не менш як десятьох співробітників таблоїдів, найнятих виданнями приватних детективів, а також поліцейських. В результаті скандалу Руперт Мердок був був змушений закрити газету News of the World, що проіснувала понад 100 років.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 908 | Додав: admin | Теги: Скандал, Британія, масовий підкуп держслужбовців
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ