Пт, 2024-04-26, 02:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 1 » Розпочато розслідування викрадення Развозжаєва у Росії
13:34
Розпочато розслідування викрадення Развозжаєва у Росії
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
Голова Громадської спостережної комісії Москви, член Московської Гельсінської групи Валерій Борщов заявив, що в РФ розпочато розслідування у зв'язку з викраденням в Україні російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва.

У середу члени Громадської спостережної комісії Москви повторно відвідали Развозжаєва в слідчому ізоляторі "Лефортово".

"Вже є слідчий, який веде справу про викрадення. Развозжаев з ним вже зустрічався", - сказав "Інтерфаксу" Борщов після виходу з "Лефортово".

"Развозжаев подав заяву щодо висловлення недовіри слідчому, якому його передали викрадачі", - повідомив Борщов.

"Развозжаєву повернули одяг. Ми бачили сліди від скотчу. Це важливе речовий доказ по застосуванню до Развозжаєва психологічних тортур", - повідомив глава ОНК Москви.

"Інтерфакс" поки не має в своєму розпорядженні коментарів з цього приводу з боку правоохоронних органів.

Раніше правозахисники заявили, що, за словами Развозжаєва, після викрадення в Україні його руки були обмотані скотчем, щоб не залишилися сліди від наручників.

"Зараз у нього, в принципі, все нормально. Відносини в слідчому ізоляторі нормальні", - заявив Борщов.

Він сказав, що ситуацію з Развозжаєвим ОНК Москви буде тримати на контролі. "Ми будемо намагатися відвідувати його регулярно, хоча б раз на тиждень", - сказав правозахисник.

Він заявив, що в середу членам ОНК намагалися помішати відвідати Развозжаева і 1,5 години не пускали в камеру, посилаючись на відсутність документів з ФСВП.

ОНК має право безперешкодного відвідування слідчих ізоляторів для громадського контролю системи виконання покарань.

Перший раз члени ОНК відвідали Развозжаєва в "Лефортово" 23 жовтня. Тоді опозиціонер заявив правозахисникам, що його викрали на території України, силою доставили в Москву, і змусили дати свідчення.

Тим часом з Развозжаєвим сподіваються зустрітися і члени президентської Ради з прав людини.

У середу сайт РПЛ повідомив, що в Раду надійшов акт Громадської спостережної комісії Москви за підсумками відвідування Развозжаєва в "Лефортово". "Ми вивчимо цей акт, але як і раніше ми будемо домагатися можливості відвідати Развозжаева і почути все з перших вуст", - заявив у середу глава РПЛ Михайло Федотов.

Раніше Борщов повідомив, що акт за підсумками відвідування "Лефортово" членами ОНК, зокрема, спрямований генпрокурору, голові Слідчого комітету, міністру юстиції, уповноваженого з прав людини та президенту РФ.

Кримінальну справу стосовно координатора "Лівого фронту" Сергія Удальцова, його помічника Костянтина Лебедєва, а також помічника депутата Держдуми Іллі Пономарьова, активіста "Лівого фронту" Развозжаєва було порушено 17 жовтня по ст.30 і 212 КК РФ (приготування до організації масових заворушень) .

Приводом послужили результати перевірки відомостей, викладених у фільмі "Анатомія протесту-2", показаному на НТВ 5 жовтня.

У квартирах опозиціонерів пройшли обшуки, після чого Удальцов і Лебедєв були допитані в якості підозрюваних. Перший був відпущений під підписку про невиїзд, а другий затриманий і пізніше арештований до 16 грудня, йому пред'явили звинувачення. Развозжаєва слідчим знайти не вдалося і його оголосили у федеральний розшук.

22 жовтня стало відомо про затримання Развозжаєва. При цьому, за даними СКР, Развозжаєв з'явився з повинною. Тим часом сам активіст заявив правозахисникам, що невідомі люди схопили його в Києві, де він намагався отримати політичний притулок, застосували тортури для схиляння до надання показань і доставили в Москву. Басманний суд Москви заарештував опозиціонера.

У свою чергу в СК РФ повідомили, що Развозжаєв офіційно не звертався до Слідчого комітету із заявами про застосування до нього тортур. Разом з тим, СК РФ пообіцяв перевірити всі відомості і повідомлення в ЗМІ в рамках проведеної процесуальної перевірки за заявою Развозжаева про застосування до нього тортур.

25 жовтня адвокат Марк Фейгін, який відвідав Развозжаєва "Лефортово", повідомив, що його підзахисний підписав заяву, в якій відмовився від явки з повинною і своїх свідчень, тому що вони були дані під тиском.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: Розслідування, Развозжаєва, Росії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ