Чт, 2024-03-28, 22:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 19 » Розпочинається міжнародний моніторинг місцевих виборів
19:27
Розпочинається міжнародний моніторинг місцевих виборів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  З 20 жовтня в Україні розпочинає роботу група експертів Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, яка здійснюватиме аналіз ситуації під час виборів депутатів Верховної Ради Криму, місцевих рад, сільських, селищних і міських голів України, які відбудуться 31 жовтня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров на брифінгу у вівторок заявив, що група експертів у складі чотирьох осіб перебуватиме в Україні до 3 листопада. За його словами, до складу групи експертів входять громадяни Вірменії, Латвії, США.

"Завданнями групи експертів є аналіз виборчого законодавства, оцінка роботи органів, відповідальних за організацію і проведення виборів, а також висвітлення виборів у ЗМІ", - наголосив Дикусаров.

Уряд України готовий сприяти міжнародним спостерігачам у відвідуванні України для моніторингу перебігу виборів до місцевих органів влади 31 жовтня, заявляє прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Ми запросили всіх, хто хоче, зі світових організацій, які спостерігають за виборами. Я був у Брюсселі і вкотре запросив представників Євросоюзу. А мені за звичкою кажуть: ваша опозиція стверджує, що в країні свобода слова і демократія під загрозою. Я кажу, давайте так: я не буду вас ні в чому переконувати, у мене до вас єдина пропозиція, і ми готові взяти витрати на себе - приїжджайте до нашої країни, поживіть там тиждень і подивіться центральні телеканали... Там нинішнього прем'єр-міністра будуть "полоскати" як завгодно протягом тижня", – сказав він на нараді з актуальних питань розвитку Миколаївської області у Миколаєві у вівторок. "Мені це не подобається. Але що поробиш - така посада. Але ви (спостерігачі – ред.) побачите, я вас ні в чому переконувати не маю наміру", - додав глава українського уряду.

"Регіони" обіцяють показати спостерігачам цілісну картину

Партія регіонів допоможе міжнародним спостерігачам скласти цілісну картину виборчої кампанії в Україні, заявив депутат від Партії регіонів Іван Попеску, повідомляє прес-служба партії.

"Ми зацікавлені в тому, щоб міжнародні спостерігачі змогли скласти цілісну картину виборчої кампанії в Україні, донесли до міжнародного співтовариства ситуацію в нашій країні, засновану на реальних фактах, а не на домислах і чутках", - сказав він. При цьому депутат підкреслив намір Партії регіонів припиняти провокації, "які опоненти намагаються організувати і приписати нашій політичній силі". Політик переконаний, що на майбутніх виборах до місцевих органів влади Партія регіонів "переможе чесно і красиво".

В свою чергу керівник центру з прав людини в Неготині (Сербія) Душан Првулович, який представляє міжнародну організацію "За справедливі вибори", заявив, що "виборча кампанія йде повним ходом, ніяких порушень не виявлено". "Це свідчить про те, що в Україні є демократія, причому Україна наближається до Європи, зокрема у сфері прав національних меншин", - зазначив він, перебуваючи з візитом у Чернівецькій області.

"Якщо будуть сигнали про проблеми, я повідомлю про це моїм колегам, які приїдуть у день виборів, і вони зможуть перевірити всі ці моменти, але звіт ми робитимемо після виборів", - сказав він. "Ми сподіваємося, що вибори будуть такими ж коректними, як і раніше", - додав Првулович.

В Україні буде здійснено достатній моніторинг місцевих виборів, переконані в МЗС

Міжнародні спостерігачі зможуть провести в Україні моніторинг виборів до місцевих органів влади, впевнені в Міністерстві закордонних справ України.

"Ми розіслали вчасно і в достатні терміни для підготовки запрошення всім міжнародним організаціям, зокрема неурядовим. Ми впевнені, що достатній моніторинг за виборами буде здійснено, і головне: інституції для контролю за чесними виборами є в самій Україні, і їх цілком достатньо", – сказав керівник департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин на брифінгу у вівторок у Києві.

При цьому Волошин наголосив, що головною метою продовження терміну визначення зі спостерігачами, зокрема від Європарламенту, було те, що "дуже велику кампанію з дискредитації результатів виборів було розгорнуто за кордоном з ініціативи окремих політичних сил Україна".

Керівник департаменту інформаційної політики МЗС України уточнив, що така дискредитація була розгорнута через представників цих політичних сил у Європарламенті.

У зв'язку з цим він наголосив, що в Україні максимально зацікавлені в тому, щоб делегація від Європарламенту прибула в Україну для спостереження за виборами. За інформацією Волошина, до делегації від Європарламенту для спостереження за виборами 31 жовтня можуть увійти 7-8 осіб.

Зазначимо, що раніше голова Комітету виборців Олександр Черненко заявив, що системного міжнародного аналізу місцевих виборів в Україні не буде.

"Присутність міжнародних спостерігачів не зробить вибори демократичнішими, але зробить їх більш легітимними в очах світу. У нас із запізненням було надіслано запрошення ОБСЄ, але місцеві вибори завжди малоцікаві, світ цікавлять національні кампанії", - заявив Черненко.

Він уточнив тоді, що буде "невелика (буквально кілька людей), оцінна місія ОБСЄ, це не буде повноцінний звіт, а радше інформаційний прес-реліз".

Раніше опозиційні партії закликали світових лідерів звернути увагу на загрозу фальсифікації місцевих виборів в Україні. Про це йдеться у спільному зверненні опозиції до президентів Єврокомісії, Європарламенту та ПАРЄ, а також до голів рад ОБСЄ та ЄС та глав держав стратегічних партнерів України.

Зокрема, Юлія Тимошенко вважає, що команда президента готується використати адмінресурс на виборах, бо неспроможна здобути голоси виборців чесним шляхом.

А заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна заявляє, що через використання владою адміністративного ресурсу у процесі підготовки та проведення виборів до місцевих органів самоврядування фактично заблоковано участь політичних партій, які опонують владі.

Також стало відомо, що провладні політичні сили в багатьох регіонах отримали перевагу в керівництві тервиборчкомів на місцевих виборах. Про це свідчать результати моніторингу передвиборної ситуації Комітетом виборців України. Так, за даними КВУ, процедура формування ТВК, передбачена законом, призвела до певного дисбалансу представлення політичних сил у складі та керівництві ТВК.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1027 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ