Пт, 2024-04-26, 15:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 26 » Савченко готується до прес-конференції та низки зустрічей. ВІДЕО
08:12
Савченко готується до прес-конференції та низки зустрічей. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Народний депутат України Надія Савченко має намір дати прес-конференцію в п'ятницю, 27 травня, на якій відповість на всі запитання журналістів.

"Буде прес-конференція, ви встигнете поставити всі свої запитання... Ви подумайте над тими питаннями, відповіді на які ви дійсно хочете почути, і в п'ятницю о 12 годині поставите їх на великій прес-конференції... Прес-конференція буде, напевно, в Українському домі, в п'ятницю о 12 годині, але я думаю, що скажуть докладніше про це. Усі, хто захоче, зможуть прийти під Український дім, поспілкуватися зі мною, коли я вийду", - сказала вона журналістам біля під'їзду свого будинку в середу ввечері, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вибачте, в гості не запрошую", - додала парламентар.

Савченко зустрічали біля під'їзду з квітами, вона разом із сестрою Вірою взяла букети. Зібралися її сусіди, знайомі, соратники та представники ЗМІ - всього кілька десятків людей.

Її адвокат Марк Фейгін підтвердив, що прес-конференція відбудеться в п'ятницю о 12:00 з його участю, пославшись на слова Савченко. "Подзвонила Надя. Наша прес-конференція в Києві о 12:00 в п'ятницю, 27 травня", - написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.

Крім того, президент України Петро Порошенко під час зустрічі з Надією Савченко наголосив на важливості її поїздки в Європу. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив прес-секретар Президента України Святослав Цеголко.

"Президент розповів про важливість поїздки на Захід, щоб розповісти світу правду про те, що робиться в Росії, правду про її історії, про те, що її викрали, про незаконне засудження", - зазначив він.

При цьому Цеголко зазначив, що в президента із Савченко запланована ще не одна зустріч з приводу подальших спільних дій.

"Сьогодні вона втомлена. Це була справжня спецоперація зі звільнення, тому що коли ми з Іриною Геращенко відлітали, ми навіть не знали всіх подробиць, нам не можна було повідомляти жодних подробиць", - пояснив він.

При цьому Цеголко додав, що до останнього був страх, що з російського боку можуть бути спроби зірвати обмін.

"Коли в ЗМІ РФ стався злив інформації про те, що президентський літак приземлився, ми це сприйняли як один зі способів зірвати цю операцію, тому що коли автобуси з Надією їхали до літака, вони на півгодини зупинилися. Говорили, що є якась затримка. Найважливіше, що вона вдома. Президент робитиме все, щоб наступними були Афанасьєв і Солошенко, інші політичні в'язні в РФ і ті, кого терористи захопили на Донбасі в полон", - сказав він.

Савченко також увійде до складу Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони. Про це повідомив народний депутат Іван Крулько.

"Савченко опісля зустрічі в Адміністрації президента поїхала на зустріч із фракцією "Батьківщина". У нас відбулася дуже тепла розмова. Надія – командний гравець і сьогодні вона це підтвердила, що є невід’ємним членом команди "Батьківщина", що вона працюватиме в парламенті, просила допомоги, щоб вона могла якнайшвидше ввійти в нову для неї роботу. Вона буде членом комітету з питань Національної безпеки і оборони. Я думаю, що її голос буде там дуже вагомим", - зазначив він.

При цьому Крулько зауважив, що вже у вівторок, 31 травня, очікує Савченко побачити у Верховній Раді. "Я думаю, що вона у вівторок прийде на своє робоче місце, вона людина військова і ставиться серйозно до роботи, де вона несе службу", - сказав він.

Російський ГРУшник Єрофєєв зізнався, що хоче зустрітися з Савченко

Російський ГРУшник Євген Єрофеєв, який вчора повернувся до Росії, заявив, що хотів би зустрітися із Надією Савченко, яку майже два роки незаконно утримували у Росії. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу СТБ.

Єрофєєв зазначив, що не хотів би, аби їхня розмова з українською льотчицею будувалася на емоціях.

"Я звичайно не знаю, як вона мене зрозуміє і чи сприйме взагалі мою бесіду. Але б знайшов для неї слова. Сподіваюсь, що сама Надія не буде проти. Вона звичайно мене сприймає як винного. Сподіваюсь, що це буде без емоцій, конструктивно", - сказав росіянин.

Єрофєєв знову розповів, що перед тим, як їхати воювати на територію України, написав рапорт про відставку. Також він зазначив, що приїхав на Донбас воювати "за ідею", однак не захотів деталізувати, у чому саме вона полягає, назвавши це "глибоко інтимним питанням".

Як повідомлялось, у середу, 25 травня, відбувся обмін української льотчиці Савченко на російських спецпризначенців Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва. Савченко повернулася до Києва літаком президента України.

Світ вітає звільнення Савченко, але санкції проти РФ ніхто скасовувати не збирається.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 777 | Додав: adminA | Теги: Савченко, прес-конференція, низки зустрічей
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ