Пт, 2024-04-19, 22:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 27 » Савченко ладна бути ким завгодно заради України. Навіть президентом. ВІДЕО
12:42
Савченко ладна бути ким завгодно заради України. Навіть президентом. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Народний депутат України Надія Савченко заявляє, що хотіла б повернутися на службу в Повітряні сили Збройних сил України, однак буде працювати там, де це потрібно Україні.

"Я б хотіла літати,.. але для України буду робити те, що корисно. Все одно, де захищати Україну... Якщо треба - на полі бою", - заявила вона на прес-конференції в п'ятницю, 27 травня, в Києві, чи буде вона в політиці, чи повернеться в Збройні сили України.

Відповідаючи на запитання щодо своїх планів на найближче майбутнє, а також чи не планує Савченко зробити світове турне, парламентарій також зазначила, що як і будь-якій розсудливій людині їй хотілося б побачити світ і спілкуватися з людьми, доносити правду про Україну і таким чином допомагати своїй країні.

Савченко заявила, що готова стати президентом України, якщо того хочуть українці, але не впевнена, що в Україні вже навчилися "голосувати не за гречку".

"Українці, якщо ви хочете, щоб я була президентом, добре, я буду президентом", - заявила Савченко.

Савченко планує у вівторок, 31 травня, прийти на роботу до Верховної Ради і зняти плакат зі своїм фото, що висить у сесійній залі.

"Я обов`язково піду, це мій робочий день. Мені вже два роки "прогули" ставлять. Я піду, я буду працювати", - сказала Савченко.

Вона додала, що зніме своє фото, а натомість повісить плакат, що нагадуватиме про усіх інших українських політв`язнів.

Вона обіцяє працювати у Верховній Раді у фракції "Батьківщини".

"Я дякую "Батьківщині", що вони взяли мене у список, коли я сиділа у в'язниці. Це було б добре, якби інші партії теж взяли у списки хоч по одному політв'язню. Щоб ми показали, що ці люди, які в Україні - герої, в Росії сидять по тюрмах", - заявила Савченко.

"Я буду вчитись. Я не перебіжчик. Я не прийшла сьогодні із "Батьківщиною", а завтра скажу "дякую" і вийду. Якщо мене щось не влаштовуватиме в колегах, то ми будемо домовлятись", - сказала Савченко.

Крім того, вона заявила, що готується до серйозної політичної роботи.

"Я знаю, що є олігархи, про яких ми всі говоримо. Я їх теж колись бачила на картинках. Тепер мені доведеться бачити їх особисто. Я буду оцінювати всіх, як людей", - заявила Савченко.

Пізніше вона зазначила, що її підтримували в багатьох країнах світу. "Я приїду в кожну країну і скажу кожному народу спасибі", - сказала Савченко.

Савченко просить українців не задушити її своєю любов'ю і дати їй час, щоб скласти думку про політичних гравців.

"Люди, я вас прошу, не задушіть мене своєю любов'ю… Є просто такі люди, які йдуть по вулиці і кажуть: "Надю, дякую". Йому не треба доказів, що він мене бачив, доказ цього чуда", - сказала вона.

"Завтра я так буду йти по вулиці і в мене буде летіти каміння, плювки в спину. Я хочу зажити таким життя, щоб я йшла по вулиці і витримала любов, а завтра витримаю, коли мене палитимуть на вогнищі", - сказала вона.

Савченко також попросила не робити поспішних висновків з того, кому вона потискає руку.

"Ще одне: зрозумійте, що я не дурна. Якщо ви побачите, що я комусь тисну руку, а у вас про цю людину своя думка. Зрозумійте, у мене про цю людину ще немає думки, тому що я цю людину не знаю. І тиснути руку по-діловому, офіційно, нескладно і прохожому, і в політику в кулуарах - я не буду знати, що це за людина, я мало цікавилася нашими політиками", - сказала Савченко.

"Але ви не думайте, що оце рукостискання – ви сфотографували і вже десь написали – все, вони вже друзі – ні! Я розберуся, ви не переживайте", - сказала Савченко.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на вулиці біля Палацу "Україна", де в малій залі проходить прес-конференція Савченко, перебувають народні депутати і прихильники, також виведено великий вуличний екран для трансляції прес-конференції.

У малому залі палацу, де проходить прес-конференція, понад 200 представників українських та іноземних ЗМІ та близько сотні телекамер.

Перш ніж як зайти на прес-конференцію, Савченко з людьми біля палацу заспівала Державний гімн України.

Савченко: на Сході йде війна, ворог - Росія, а Москва вселяє своєму народу, що в світі є тільки РФ і США

Депутат Надія Савченко вважає, що на Донбасі йде повноцінна російсько-українська війна.

"Назви дають політики, але як би війну не назвати, то її суть не змінюється. Це російсько-українська війна. Це не громадянська війна. Ворог - Росія. Є противники - це ті, хто одурений Росією, яких називають "сепаратисти" або "ополченці". А є ворог - це Росія", - заявила Савченко.

Савченко зазначає пропагандистську роботу російських ЗМІ над власним населенням, спрямовану на спотворення дійсності.

"Чому мене навчило російське телебачення: в світі є дві країни - Росія і Америка, все інше - поле їхніх інтересів", - сказала вона на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

За її словами, спотворення російськими ЗМІ дійсності полягає в тому числі і в виривання вигідних владі РФ уривків з історії, зокрема і в ситуації з Кримом.

Пізніше, відповідаючи на запитання грузинських журналістів щодо окупованих територій Грузії, вона наголосила на тому ж спотворенні російськими ЗМІ реальності, коли росіянам навіюється, що ніяких незалежних держав України і Грузії не існує.

"Україна, Грузія - у нас є свій народ і свої інтереси, ми не чиїсь іграшки не чиїсь інтереси, ми живі люди, у нас живі країни", - водночас підкреслила Савченко.

Вона додала, що "ми повинні разом діяти, щоб підлість сусіда зупиняти" і пообіцяла обов'язково станцювати з балетом Сухішвілі".

Савченко хоче створити міжнародний комітет з повернення окупованих територій і виступає проти виборів на Донбасі

Савченко не вважає Мінські домовленості достатньо ефективними, але каже, що без них "ситуація була б набагато гірша".

"Я не скажу, що вважаю їх достатньо ефективними. Добре, що вони загасили полум'я, яке на той час горіло дуже боляче для всіх. Стріляти стали менше. Дякую за це "мінським". Хоча, дякую за це людям, які почали думати головою перед тим, як натиснути на курок", – сказала Савченко.

Стосовно можливості виборів на тимчасово окупованих територіях Савченко вважає, що вони неможливі, поки не повернуто контроль за кордоном:

"Якщо в нас будуть відкриті кордони і в нас буде багато радників, то ми довибираємося", – зазначила вона.

Савченко виступає за створення міжнародного комітету з питань повернення окупованих територій України.

"Я хочу якось сформувати міжнародний комітет з цих питань... Це один з методів", - заявила Савченко, відповідаючи на запитання, як вона ставиться до ідеї розробки стратегії повернення окупованих територій України.

Савченко не вважає за можливе проведення виборів на окупованій частині Донбасу, поки не буде відновлений контроль України над українсько-російським кордоном.

"Зараз вибори не можуть бути тому, що у нас не закритий кордон України", - сказала вона.

Савченко каже, що готова приєднатися до процесу звільнення українських полонених і політв'язнів, які є в Росії.

"Заради того, щоб вирвати кожного нашого, я готова говорити навіть з чортом", - заявила вона на прес-конференції в Києві.

Льотчиця переконана, що під час анексії Криму Росією в 2014 році український народ і озброєні сили мали можливість чинити збройний опір.

"Щодо того, як повертати. Війною треба було Крим не віддавати. Ось був певний період, коли нам треба було йти і захищати нашу землю. Ми його пропустили. Чому пропустили? Це питання окреме", - сказала вона на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

Водночас Савченко сказала, що має відчуття загрози розгортання Третьої світової війни, і в разі, якщо вона таки станеться, то окупований півострів повернеться в Україну.

Надія Савченко повернулася додому 25 травня, провівши майже два роки в російському полоні. В аеропорту "Бориспіль" вона вийшла з літака босоніж, але запитання журналістів щодо цього проігнорувала.

Надія Савченко є народним депутатом за списком партії "Батьківщина". Раніше повідомлялося, що Савченко увійде в комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони. Також льотчиця планує створити громадську організацію для допомоги українським політичним в'язням.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 786 | Додав: adminA | Теги: Савченко, ким завгодно заради України, Президент
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ