Чт, 2024-04-25, 23:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 3 » СБУ отримала нового голову: Янукович обрав начальника Держохорони
13:49
СБУ отримала нового голову: Янукович обрав начальника Держохорони
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Віктор Янукович призначив Ігоря Калініна головою СБУ. Відповідний указ №69/2012 оприлюднено на сайті голови держави в п'ятницю, 3 лютого.

Перед цим Янукович скасував свій указ про призначення тимчасовим виконувачем обов’язків голови СБУ Володимира Рокитського, який є першим заступником голови СБУ - начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Перед призначенням Калінін обіймав посаду начальника Управління державної охорони України.

Янукович сьогодні, 3 лютого, представить новопризначеного голову Служби безпеки України (СБУ) Ігоря Калініна особовому складу відомства. Однак час подання не вказується.

Калінін народився в Митищинському районі Московської області. У 1981 році закінчив Московське вище командне училище дорожніх та інженерних військ. Кандидат військових наук за спеціальністю "розвідка та іноземні армії".

З 1984 року - служба в КДБ СРСР. 1992-2002 рр. - викладацька і наукова робота в Національній академії СБУ. 2002-2005 рр. - начальник Центру спеціальної підготовки головного управління "А" СБУ. Учасник бойових дій у Демократичній Республіці Афганістан (1986-1988 рр.). Нагороджений орденом Червоної зірки.

Нагадаємо, 18 січня президент звільнив Валерія Хорошковського з посади голови СБУ,призначивши  його міністром фінансів.

Після цього президент Янукович доручив тимчасово виконувати обовязки голови Служби безпеки України першому заступнику голови спецслужби - начальнику Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Володимиру Рокитському.

Зауважимо, що після відходу Хорошковського з СБУ експерти та ЗМІ нарахували чотирьох основних претендентів  на крісло голови Служби безпеки. Крім зама Хорошковського, який став т.в.о. голови СБУ, серед найбільш вірогідних кандидатів на посаду політологи називали першого заступника Генпрокурора Рената Кузьміна, нинішнього заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича і голову зовнішньої розвідки Григорія Ілляшова. Однак про можливе призначення Калініна заговорили значно пізніше.

Експерти зазначали, що в плані кандидатів на посаду голови СБУ - вихідців з Партії регіонів - у президента є з кого вибирати: це люди підготовлені, які близькі до Віктора Януковича, десь перетиналися з ним раніше і залишили позитивне враження.

Для політологів стало несподіванкою призначення Калініна головою СБУ, але він може стати сильнішим за Хорошковського

Призначення президентом України Віктором Януковичем головою Служби безпеки України Ігоря Калініна стало несподіванкою для українських політологів.

"Мені складно щось сказати щодо цього призначення, тому що експерти називали інші (кандидатури - ред.), - сказав в інтерв'ю Інтерфакс -Україна  3 лютого директор компанії Reseach and Branding Group Євген Копатько.

"Очевидно, це рішення президента було зваженим і продуманим, тому що на його ухвалення пішло досить багато часу - після того, як Хорошковський став міністром фінансів", - зазначив політолог.

"Ігор Калінін - не та персона, яку називали часто експерти, - ось я можу це точно сказати. Судячи з ухваленого рішення, це було досить несподівано для тих людей, які давали коментар щодо цього призначення", - сказав Копатько.

У свою чергу директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала зазначив, що найімовірніше рішення про призначення Калініна головою СБУ глава держави ухвалював одноосібно.

"Усі ті, хто намагався передбачити, кого призначать на ті чи інші посади, натрапляють на один суттєвий момент, який, за великим рахунком, змінює картину та припущення, - все залежить від президента. Тобто однієї людини - Віктора Федоровича Януковича. І його мотиви, в цьому випадку щодо призначення глави Служби безпеки, я думаю, знає лише особисто він", - зазначив Бала.

Політолог не зміг назвати можливих причин призначення на посаду голови СБУ саме Калініна: "Я особисто не знаю послужного списку нового глави СБУ, але, враховуючи те, що останнім часом він не працював у цій структурі, це, напевно, свідчить, що все ж таки не це було головною спонукальною причиною під час призначення".

"Кадрова політика в державі значною мірою визначає виконання заявлених завдань - я маю на увазі реформи, які необхідно робити в країні. Цими напрямами мають опікуватися професіонали у своїй галузі. Чи є пан Калінін професіоналом саме в СБУ - мені важко сказати", - зробив висновок Бала.

Новопризначений голова СБУ Ігор Калінін має особистий контакт із президентом і буде сильнішим за свого попередника. Таку думку у коментаріТСНиа висловив політолог Вадим Карасьов.

"Янукович призначив "свою" людину - надійну, перевірену. Так уробили і роблять усі пострадянські президенти-автократи. У Єльцина так само було: Барсуков і Коржаков фактично керували Службою охорони і ФСБ. Так і тут", - зазначає Карасьов.

На його думку, Калінін буде сильнішим за свого попередника, Валерія Хорошковського. "Гадаю, у нього є особистий контакт з Януковичем. Це означає, що президент взяв під повний контроль Службу безпеки. Тепер це служба безпеки президента України", - вважає політолог.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1007 | Додав: adminA | Теги: СБУ отримала нового голову
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ