Чт, 2024-04-25, 22:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 31 » СБУ розслідувала справу "терористів з Дніпра"
01:58
СБУ розслідувала справу "терористів з Дніпра"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Служба безпеки України завершила розслідування справи за обвинуваченням 4 громадян України в здійсненні серії вибухів у Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі, повідомляє Інтерфакс- Україна з посиланням на прес-центр СБУ.

"СБУ завершила розслідування кримінальної справи за обвинуваченням 4 громадян України у вчиненні в 2010-2012 рр. серії вибухів у Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі. Вони звинувачуються за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи), ст.258 ч.2-3 (теракт), ч.2 ст.263 (незаконне виготовлення та зберігання вибухових пристроїв),"- розповіли в СБУ.

Справа нараховує 73 томи, під час досудового слідства допитано 300 свідків, проведено 228 експертиз.

"Відсьогодні обвинувачені і захисники почали ознайомлення з матеріалами справи, після чого справу буде передано до Генпрокуратури для затвердження обвинувального висновку, а потім буде направлено до суду", - повідомили в СБУ.

Як повідомлялося, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 людина (в тому числі 10 підлітків), 26 з них були госпіталізовані. Слідчі СБУ розслідувала кримінальну справу, порушену прокуратурою за ч.2 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Всі вибухові пристрої були закладені в бетонні урни.

31 травня керівництво МВС і Генпрокуратури заявило про те, що затримані двоє підозрюваних, які нібито вимагали 4,5 млн дол, в іншому випадку обіцяли продовжити вчинення вибухів. 1 червня стало відомо, що затримано чотирьох осіб. Всі вони за рішенням суду арештовані для проведення розслідування.

Як пізніше з'ясувалося, один з них - старший викладач кафедри політології Дніпропетровського національного університету Віктор Сукачов, другий - асистент цієї ж кафедри Віталій Федоряк. 11 червня глава СБУ Ігор Калінін повідомив, що чотирьом затриманим у Дніпропетровську за підозрою в серії вибухів 27 квітня пред'явлено звинувачення за статтею "Терористичний акт".

Раніше також повідомлялося, що СБУ підозрює заарештованих у справі про організацію вибухів у Дніпропетровську в скоєнні ще трьох терактів в 2011 році в Харкові, Запоріжжі та Дніпропетровську. Зокрема, вночі 13 жовтня 2011 року в Харкові стався вибух біля одного з кіосків. 21 жовтня того ж року в супермаркеті в Запоріжжі спрацював вибуховий пристрій в одному з ящиків камери схову. Ще кілька тижнів потому у Дніпропетровську в ніч проти 16 листопада 2011 року на проспекті Карла Маркса вибухнула залізобетонна урна для сміття, в результаті чого загинула одна людина - фінансовий директор однієї з місцевих фірм.

Пізніше в СБУ повідомили, що "дніпропетровські терористи" зізналися у причетності до вибухів у Запоріжжі, Харкові та Дніпропетровську.

Як повідомлялося раніше, у партії "Батьківщина" припускали, що ситуація з вибухами в Дніпропетровську пов'язана з наміром відвернути увагу громадськості від справи ЄЕСУ екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

У свою чергу на заході заявляли, щоб влада України не використовувала вибухи для "закручування гайок" і як привід для обмеження "фундаментальних свобод". Про це заявляв Міністр закордонних справ Канади Джон Берд .

Зазначимо, після вибухів у Дніпропетровську кількість телефонних "мінувань" порівняно з минулим роком зросла майже у 20 разів. Телефонні терористи "атакують" школи, університети, адміністрації, житлові будинки та навіть міліцію. Тому СБУ пропонуватиме Верховній Раді суворіше карати телефонних жартівників - збільшити штрафи у кілька разів і термін ув'язнення - до 6 років.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 949 | Додав: admin | Теги: Дніпропетровськ, терористи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ