Пт, 2024-04-26, 22:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 8 » СЦКК - Росія продовжує постачати бойовикам зброю через неконтрольовану ділянку кордону, ситуація погіршується
13:34
СЦКК - Росія продовжує постачати бойовикам зброю через неконтрольовану ділянку кордону, ситуація погіршується
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українська сторона Спільного центру контролю та координації дотримання режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК) заявляє, що Росія далі постачає зброю сепаратистам на Донбасі.

Про це йдеться в заяві керівника української сторони СЦКК Бориса Кременецького, яку поширило Міністерство оборони України.

"Занепокоєння викликає продовження практики обмеження допуску СММ (Спеціальної моніторингової місії. - Ред.) ОБСЄ до всіх місць зберігання відведеного озброєння на території окремих районів Донецької та Луганської областей та тимчасово неконтрольованої Україною ділянки російсько-українського кордону, через яку продовжується постачання бойовикам озброєння, військової техніки та боєприпасів", – йдеться в заяві.

Також продовжується періодичне перешкоджання роботі безпілотних апаратів ОБСЄ засобами радіоелектронної боротьби, яких немає на озброєнні ЗС України.

На думку української сторони СЦКК об’єктивній оцінці ситуації має сприяти розширення СММ ОБСЄ, встановлення камер спостереження в районі Донецького аеропорту та Широкиного та активне використання БПЛА. Українська сторона готова сприяти вирішенню зазначених питань.

Збройні Сил України спрямовують свої зусилля на виконання Мінських домовленостей, однак готові адекватно та рішуче реагувати на провокації.

"Незважаючи на чітке дотримання Україною взятих зобов’язань щодо виконання Мінських домовленостей, представники НЗФ ОРДО/ОРЛО (незаконних збройних формувань в окремих районах Донецької/Луганської областей. - Ред.) продовжують дестабілізувати ситуацію", - йдеться в заяві Кременецького.

Обстановка вздовж лінії розмежування сторін різко погіршилася, починаючи з 18 жовтня 2015 року, що співпало з початком другого етапу відведення озброєнь та демонструє стійку тенденцію до подальшого загострення.

Загалом, за період з 18 жовтня до 6 листопада українською стороною СЦКК зафіксовано 26 порушень режиму припинення вогню і 361 провокаційний обстріл бойовиками позицій ЗС України та "сірої зони".

Чергове загострення обстановки відбулося у період підготовки до зустрічі міністрів закордонних справ у "нормандському форматі" в Берліні.

Лише за 6 листопада черговою зміною української сторони СЦКК зафіксовано 26 провокативних обстрілів позицій ЗС України із застосуванням стрілецького озброєння, крупнокаліберних кулеметів та гранатометів.

Найчастіше обстріли ведуться в районі Донецького аеропорту, Пісках, Опитному, Мар’їнці та Широкиному.

"Українська сторона СЦКК розцінює такі провокативні дії НЗФ ОРДО/ ОРЛО як цілеспрямовані кроки по дестабілізації обстановки та небажання ватажків НЗФ та їх спонсорів виконувати взяті зобов’язання по припиненню вогню та зниженню напруги вздовж лінії зіткнення. Це може призвести до зриву процесу відводу озброєнь і подальшої ескалації конфлікту", - зазначається в заяві.

Відзначимо, сьогодні в штабі АТО заявили, що бойовики продовжують обстрілювати мирні населені пункти.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 629 | Додав: adminA | Теги: СЦКК, бойовики, зброя, Росія, ситуація погіршується, неконтрольована ділянка кордону
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ