Чт, 2024-04-18, 03:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Листопад » 19 » Сенатори закликали Обаму надати Україні летальну зброю
12:20
Сенатори закликали Обаму надати Україні летальну зброю
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Американські сенатори Джон Маккейн і Ліндсі Грем закликали адміністрацію глави США Барака Обаму надати Україні летальну зброю для боротьби з терористами.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на персональному сайті Маккейна, пише "Обозреватель".

"Політика адміністрації Обами в Україні неефективна, бо передбачає ембарго на постачання зброї жертвам агресії. Це суперечить як нашим національним інтересам, так і нашим традиціям щодо підтримки вільних народів у їхній боротьбі проти поневолення. Сполучені Штати і Європейський Союз повинні забезпечити Україну зброєю і пов'язаним з військово-розвідувальною діяльністю обладнанням, якого потребує керівництво України", - сказано в заяві.

Сенатори впевнені: у разі, якщо США і ЄС не усвідомлюють всієї серйозності ситуації, російська агресія пошириться на Молдову і країни Балтії.

Світові засоби масової інформації активно обговорюють військові дії на сході України і, зокрема, питання якнайшвидшого надання Україні озброєння Сполученими штатами Америки.

Як повідомляє "Новое время" з посиланням на американський журнал Newsweek, сьогодні загальне переконання всіх сторін полягає в тому, що крихке перемир'я в Україні невдовзі перетвориться на конфлікт, який затягне в себе сусідні країни, якщо не весь світ.

"Російський президент багато вклав в анексію Криму, однак через санкції Заходу втратив ще більше, тому здаватися він не збирається", - пише видання.

На думку експертів Newsweek, Путін намагатиметься захопити ще більше української території, щоб отримати сухопутне сполучення між Росією і Кримом.

"Якщо почнеться серйозний наступ, Україну охопить хаос, що і могло бути метою Путіна весь цей час. При цьому що більш хаотичною виглядає ситуація в Україні, то легше Москві заявити, що вона, мовляв, вимушена втрутитися й нібито захистити російських громадян на Донбасі", - переконані вони.

Однак час на озброєння України з боку США збігає, передає USA Today.

"У новообраного Конгресу США є лише кілька тижнів, щоб зробити це до початку зимових канікул. Якщо США не встигнуть озброїти Україну, це стане, як мінімум, геополітичною перемогою Росії і оперативною поразкою київського уряду", - пише видання.

Разом з тим поверхове ставлення до Путіна з боку західних лідерів не зупинить російської агресії, зазначає автор статті в International Business Times, посилаючись на останню зустріч G20 в Австралії.

"Західні лідери можуть і далі називати російського президента різними іменами, але вони можуть і розробити ефективну політику, щоб зупинити його агресію в Україні", - зазначає експерт.

За його словами, слід посилити санкції проти Кремля, а також використовувати дипломатичні переговори, на яких пояснити Москві, як її справи повернуться, якщо Путін не припинить підтримувати терористів на Донбасі, не забере звідти свої війська і зброю і не дозволить силам ООН моніторити територію до завершення війни.

Нагадаємо, 18 листопада конгресмен від Республіканської партії Майкл Берджес подав на розгляд Конгресу США законопроект, спрямований на надання прямої військової допомоги Україні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 854 | Додав: adminA | Теги: Сенатори, Обаму, Україні летальну зброю
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ