Чт, 2024-04-25, 02:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 31 » "Сенді" заспокоївся - Штати оговтуються
11:04
"Сенді" заспокоївся - Штати оговтуються
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/
У США вщухає буревій "Сенді", який за минулу добу забрав щонайменше 50 життів. 8 млн американських домогосподарств і підприємств все ще залишаються без світла, повідомляє Радіо Свобода.

Найбільше потерпів від стихії Нью-Йорк, де загинули 18 людей. Метро в цьому місті не працює, зате готуються до відкриття два міжнародні аеропорти, а також Нью-Йоркська фондова біржа.

Президент США Барак Обама через удар стихії призупинив свою виборчу кампанію. Сьогодні, 31 жовтня, він прибуде в один з постраждалих районів у штаті Нью-Джерсі.

Очевидці урагану "Сенді" розповіли, як над ними розгойдувалися хмарочоси

Нинішній Хелловін для жителів східного узбережжя США напевно виявиться найпам'ятнішим - емоцій додав ураган Сенді, пише газета "Сегодня".

Стихія, прозвана американцями "Франкенштормом", увірвалася на узбережжя зі швидкістю вітру 130 км на годину. Повалені штормовим вітром дерева, дорожні знаки та рекламні щити вбили 33 людини в Нью-Йорку, Нью-Джерсі, штатах Меріленд, Пенсильванія і Коннектикуті, а також в канадському Торонто.

"У якийсь момент вітер почав хитати наш дім, а з вікна було видно, як розгойдуються хмарочоси! Ми страшенно перелякалися: а раптом все рухне, як 11 вересня! Всю ніч молилася", - розповіла мешканка Манхеттена Жанна.

"Сенді" приніс із собою гігантські хвилі і повінь, вдаривши спочатку по Атлантік-Сіті. Тут потужні хвилі відірвали від знаменитого дерев'яного настилу на пляжі 15-метровий шматок, а саме місто-казино пішло під воду. Повністю потоплений нью-йоркський острів Лонг-Айленд і Беттері-парк у південній частині Манхеттена, де вода піднялася на 4 метри, чого ніколи раніше не було. Затопленими виявилися тунелі метрополітену на гілках, що з'єднують Манхеттен з Квінсом і Брукліном.

"Системі метро Нью-Йорка 108 років, але вона ще ніколи не стикалася з настільки руйнівною катастрофою, - заявив журналістам голова транспортного управління міста Джозеф Лота. - "Сенді" занурив в хаос всю нашу транспортну систему, в кожному муніципалітеті і окрузі регіону. Він повалив дерева, залишив нас без електрики, затопив тунелі, залізничні та автобусні депо".

Учора, 30 жовтня, в Нью-Йорку їздило тільки таксі і то по тих вулицях, які не були затоплені. Закритими були аеропорти Нью-Йорка, загалом у США було скасовано понад 15 тисяч авіарейсів, зокрема з Києва.

На АЕС Oyster Creek у штаті Нью-Джерсі оголошено режим загрози, в понеділок, 29 жовтня, через проблеми із введенням потужностей був закритий один з ядерних реакторів у північній частині штату Нью-Йорк. У регіоні згоріли десятки трансформаторів. Все це призвело до масового відключення електрики, без якої на момент підготовки матеріалу залишалося 7,4 млн будинків. Влада не впевнена, що електромережі відновлять до кінця тижня, а тому почала евакуювати пацієнтів з решти знеструмлених лікарень.

"Більшість магазинів зволіли закритися, але я бачив кілька відкритих барів, де сиділи при свічках, - заявив житель Нью-Йорка Чипріан. - Зараз світла немає. Але в мене є горілка і гітара".

За його словами, багато клопоту йому доставляє сімейство білок, яке намагається залізти у квартиру, щоб сховатися від дощу.

Звісно, стихія буде використана кандидатами в президенти США, тим більше що до цього тижня Барак Обама і Мітт Ромні підійшли практично з однаковим рейтингом (47,1% і 48%). Зараз в більш виграшному становищі Обама, який з Білого дому керує відновними роботами. Як і Ромні, він згорнув на два дні свою передвиборчу кампанію, але, на відміну від опонента, весь цей час буде і далі в центрі уваги ЗМІ зі звітами про перемоги над стихією. Коли Нью-Йорк повернеться до нормального життя, ніхто сказати не може. Практично на всьому східному узбережжі й у Вашингтоні вчора були закриті навчальні заклади, банки і офіси. Не працювали магазини, з прилавків яких у понеділок, 29 жовтня, американці змели всі продукти. При цьому метеорологи кажуть, що буревій, просуваючись в центр континенту, вируватиме до четверга, 1 листопада.

Через ураган "Сенді" у Чесапікську затоку вилилися мільйони літрів рідких відходів

Води Чесапікської затоки у вівторок, 30 жовтня, виявилися сильно забруднені через спричинене ураганом "Сенді" відключення електроенергії на водоочисній станції на річці Патаксент у Меріленді. За даними місцевої влади, в затоку вилилося кілька мільйонів літрів рідких відходів, повідомляє "Комсомольская правда в Украине".

"Ми не думаємо, що подія становить загрозу для здоров'я, тому що вода сильно розбавлена. Але наші фахівці стежать за ситуацією", - сказав журналістам представник адміністрації одного з округів Меріленду.

Нині проблему з подачею електрики на водоочисну станцію вже усунено. Щоб уникнути небажаних наслідків, жителям цього району доведеться деякий час дотримуватися заходів безпеки. Зокрема, їх закликають триматися подалі від річки Патаксент і не вживати в їжу молюсків і рибу з цієї річки.

Нагадаємо, в понеділок, 29 жовтня, на східні штати США обрушився буревій "Сенді", найбільший за останні роки. Жертвами стихії в США і Канаді стали вже понад 40 людей.

Президент США Барак Обама оголосив штат Нью-Йорк зоною лиха і розпорядився почати надавати федеральну допомогу постраждалим районам. Прямі збитки від урагану вже оцінили в 20 мільярдів доларів, однак ця сума може суттєво збільшитися через втрати від вимушеного простою економіки регіону.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1517 | Додав: adminA | Теги: Сенді заспокоївся, Штати оговтуються
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ