Чт, 2024-04-18, 06:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 30 » Сесія Ради - позачергова: "мовне питання" і мільярди на китайські пестициди
09:45
Сесія Ради - позачергова: "мовне питання" і мільярди на китайські пестициди
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Передостанній день липня буде політично спекотним. Саме 30 липня починається передвиборча кампанія, заплановані з’їзди основних політичних сил, а ще пройде позачергове засідання Верховної Ради. Саме в цей день, аби потім з чистим сумлінням йти до виборців Партія регіонів хоче легімітизувати мовний закон Колесніченка –Ківалова, переконані експерти. «Починається виборча кампанія в округах. Всі поспішають зробити обіцяне. Тому переголосують мовний законопроект, аби на нього не було нарікань», - зауважив DW керівник Центру соціальних і політичних досліджень Соціовимір Сергій Таран. Опозиція теж підозрює, що саме мовне питання не дає спокою «регіоналам». У фракції «БЮТ- Батьківщина» впевнені, що партія влади знайшла спосіб «задобрити» спікера парламенту Володимира Литвина, аби він підписав скандальний законопроект про мовну політику. «Спочатку скасують результати голосування за цей законопроект у другому читанні, а потім проголосують в цілому. Тоді зникнуть аргументи, аби Литвин не підписав документ і залишився у своєму кріслі», - прогнозує заступник голови фракції «БЮТ- Батьківщина» Юрій Одарченко.

Встигнути до виборів

Аби не допустити переголосування цього законопроекту Об’єднана опозиція перенесла свій з’їзд на ранок. Раніше опозиціонери планували провести його у вівторок 31 липня, однак на цей же день було заплановане позачергове засідання Верховної Ради. У зв’язку з цим Об’єднана опозиція перенесла свій з’їзд на понеділок, але, як виявилося, Володимир Литвин підписав розпорядження про проведення також саме у понеділок позачергової сесії. Політолог Олександр Палій вважає це «дрібним шулерством з боку влади». На його думку, «регіонали» розраховують, що опозиція займатиметься своїми місцями у списку на вибори і не прийде голосувати у парламент. «Вони розраховують, що тоді ніхто не опиратиметься законопроектам, які їм потрібно протягнути до виборів», - сказав DW Олександр Палій.

Питання повторного розгляду «мовного» законопроекту на порядку денному позачергової сесії Ради немає. Як і під час попереднього голосування, зауважують оглядачі, його розгляд може бути оголошений головуючим у будь-який момент під час засідання – без попередження. «Цей законопроект неодмінно переголосують», - переконаний Палій.

Водночас, центральним питанням порядку денного, крім ратифікації Угоди про зону вільної торгівлі з країнами СНД, будуть зміни до державного бюджету, які дозволять уряду збільшити допустимий обсяг державних гарантій за кредитами майже на 54 мільярди гривень. Згідно із законопроектами, які Рада у першому читанні розгляне на позачерговій сесії, державні підприємства зможуть взяти кредити у Китайському банку розвитку на реалізацію масштабних державних програм у сільському господарстві та енергетиці.

Китайські пестициди та вугілля для ТЕЦ

Зокрема, сільськогосподарська програма передбачає закупку китайських засобів захисту рослин, насіння для сільськогосподарських культур, сільськогосподарського знаряддя, будівництво заводу засобів захисту рослин та переробки органіко-мінеральних добрив. На ці потреби державні підприємства візьмуть у китайців кредит на понад 24 мільярди гривень. Ще майже 30 мільярдів планується позичити у Пекіна для переобладнання українських теплоелектроцентралей, аби замість газу вони могли працювати на вугіллі. «У разі прийняття Верховною Радою України зазначених двох законів граничний обсяг державних гарантій для забезпечення повного або часткового виконання боргових зобов'язань за запозиченнями може збільшитися на 53,8 мільярди гривень», - йдеться у висновку науково-експертного управління Верховної Ради. Таким чином, гарантії держави за кредитами цього року зростуть у з 15 до майже 69 мільярдів гривень, тобто у чотири з половиною рази.

Законопроекти про зміни до бюджету були внесені Кабінетом міністрів до парламенту за кілька днів до позачергової сесії. Чому уряд так поспішає? Політолог Олександр Палій пов’язує це із наближенням виборів. «У бюджеті коштів немає. Для влади отримання цих кредитів напередодні виборів життєво важливе», - зауважує Палій.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1082 | Додав: adminA | Теги: Позачергова сесія Ради
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ