Чт, 2024-04-25, 23:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 19 » Сезон другий: у Харкові почався суд над Тимошенко за ЄЕСУ
11:09
Сезон другий: у Харкові почався суд над Тимошенко за ЄЕСУ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Київський районний суд Харкова розпочав попереднє слухання за звинуваченням екс-прем'єра Юлії Тимошенко у фінансових злочинах у часи керівництва нею діяльністю корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) наприкінці 1990-х років.

Інтереси Юлії Тимошенко у цій справі захищають четверо адвокатів – Сергій Власенко, Олександр Плахотнюк, Андрій Кожем'якін та захисник з кола близьких родичів, донька екс-прем'єра Євгенія Тимошенко, зауважує прес-служба Тимошенко.

Самої Тимошенко в суді немає, оскільки вона відмовились брати участь у ньому через поганий стан здоров'я. "Користуючись своїми правами, передбаченими КПК України, прошу проводити попереднє засідання у зазначеній справі за моєї відсутності у зв'язку з важким станом мого здоров'я", - написала Тимошенко у своїй заяві на адресу Київського районного суду Харкова.

Тимошенко, яка засуджена в жовтні 2011 року в "газовій справі" і відбуває семирічний термін у Качанівській колонії Харкова, відмовилася брати участь у попередньому судовому засіданні через хворобу, звернувшись з відповідною заявою до Державної пенітенціарної служби України.

Згідно з раніше проведеним жеребкуванням, попереднє слухання за звинуваченням Юлії Тимошенко вестиме суддя Київського райсуду Харкова Костянтин Садовський.

У новій справі Тимошенко звинувачують за 5 епізодами: організація заволодінням державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 рр. шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 КК), замах на заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 рр. шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч.3 27, ч.2 ст.15, ч.5 ст.191 КК), несплата податку підприємством ЄЕСУ (ч.3 ст27, ч.3 ст.212 КК), несплата прибуткового податку, (ч.3. ст.212 КК), вчинення злочину шляхом службового підроблення (ч.3 ст.27, ч.2 ст.366 КК).

Як стверджує обвинувачення, здійсненню цих дій передувало неповернення в державу валютної виручки від експорту металу корпорацією ЄЕСУ в сумі більш як 160 млн дол. Юлія Тимошенко звинувачується в тому, що вона, бувши керівником і фактичним власником корпорації ЄЕСУ, за попередньою змовою з колишнім прем'єр-міністром України Павлом Лазаренко здійснила замах на розтрату коштів держбюджету України в особливо великих розмірах шляхом покладання на Кабмін зобов'язань ЄЕСУ перед Міністерством оборони РФ на суму 405,5 млн дол.

Прокуратура заявила позов про відшкодування екс-прем'єром України Тимошенко збитків на 19,5 млн грн у справі ЄЕСУ. Генпрокурор Віктор Пшонка стверджує, що кримінальну справу проти Тимошенко щодо корпорації ЄЕСУ було незаконно закрито в 2005 році під тиском на той час президента країни Віктора Ющенка, відразу після призначення Тимошенко главою уряду.

29 березня прокурор Харківської області Геннадій Тюрін повідомив, що "справу ЄЕСУ" передано в Київський райсуд Харкова.

За попередніми заявами правоохоронців, за ці злочини Тимошенко може отримати до 12 років позбавлення волі.

13 квітня глава правління клініки "Шаріте" Карл Макс Айнхойпль повідомив, що стан екс-прем'єра Тимошенко не дозволяє їй брати участь у судовому процесі. Київський районний суд м. Харкова буде проводити попереднє засідання у справі ЄЕСУ в будівлі Харківського апеляційного суду. Прихильники Юлії Тимошенко мають намір провести в цей день акцію перед будівлею суду. Організатори подали заявку на мітинг біля суду (10 тис осіб), а потім пройти ходою до Качанівської колонії.

У той же час Харківська міська рада звернулася до суду з проханням заборонити заплановані на 19 квітня акції.

Як відомо, 15 травня Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ (Київ) розгляне касацію захисту Тимошенко на вирок у "газовій справі".

Під Харківським судом повторюється "печерський" мітинг, тільки супротивників Тимошенко більше

Перед будівлею Харківського суду зібралися люди з державними прапорами, як прихильники екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, так і її противники. Вони кажуть, що прийшли сюди як жителі Харкова, але серед них є багато депутатів місцевих рад від Партії регіонів.

"Люди прийшли, тому що хочуть верховенства закону, вони хочуть, щоб чиновники не брали хабарів і щоб за порушення закону отримували по заслугах" - сказав депутат райради від Партії регіонів Габріель Михайлов.

За оцінками міліції, загалом тут перебуває вже близько 4 тис осіб.

Прихильники партії "Батьківщина" оточують по периметру супротивників Тимошенко. Її опоненти скандують "Тимошенко - довічно у в'язницю!", а прихильники вигукують "Юлі - волю!".

Державні виконавці за допомогою звукопідсилювальної машини зачитали постанову Окружного адміністративного суду Харкова про обмеження права громадян на мирні зібрання, використання звукопідсилювальної апаратури та установку наметів. Усього таких рішень суду близько 20. Вони стосуються партійних і громадських організацій і фізичних осіб. Держвиконавці зачитали рішення суду безпосередньо учасникам акції.

До суду, крім народних депутатів фракції "БЮТ-Батьківщина", прибув також перший заступник лідера "Батьківщина" Олександр Турчинов.

Прихильників та противників Тимошенко розділяє кордон міліції.

Між протестувальниками виникла суперечка. Один з прихильників Тимошенко пройшов у коло людей, що стоять з державними прапорами та гаслами проти Юлії Тимошенко, і скандував: "Юлі - волю!". Чоловіка вивели і привели до прихильників Тимошенко, сказавши, щоб "Черкащина їхала додому і займалася роботою".

У відповідь прихильники екс-прем'єра стали скандувати: "Юлі - волю, банду - геть!". Словесна перепалка поступово уляглася.

"Ці донецькі провокатори намагалися знести наші намети і побити наших активістів", - заявив народний депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Роман Забзалюк.

На суд над Тимошенко приїхали нардепи БЮТ та ПР, і омбудсмен Франції

У залі засідань апеляційного суду Харківської області, де о 10.00 розпочалося попереднє слухання у справі проти екс-прем'єра України Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації "ЄЕСУ", коли його відкрили для журналістів і депутатів, вже знаходилися люди.

Також серед присутніх є народні депутати України як фракції "БЮТ-Батьківщина" - Андрій Кожем'якін, Сергій Власенко, Віктор Уколов, Андрій Шкіль, Роман Забзалюк, - так і фракції Партії регіонів: Дмитро Святаш, Юлія Ковальова, Сергій Гусаров, Ірина Горіна, Дмитро Шенцев, Олександр Фельдман та інші.

На засідання суду приїхав також посол Франції з прав людини Франсуа Зімере. Крім того, в залі засідань присутня донька Тимошенко Євгенія.

Зал засідань вже майже повний, всі 120 сидячих місць вже зайняті.

Перед тим як впустити до зали засідань депутатів і журналістів, керівник апарату суду повідомив, що в залі нікого немає. Він також повідомив, що зал засідань розрахований на 120 осіб, і тому в ньому можуть перебувати не більше ніж 200 осіб.

Німці констатували у Тимошенко серйозні проблеми з хребтом

Директор берлінської лікарні Charité ("Шаріте") професор неврології Карл Макс Айнхойпль, який обстежив колишнього прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко, стверджує, що жінка відчуває сильний біль.

"Звичайно, я обстежив пані Тимошенко безпосередньо у в’язниці. Знаю, що постійно ведуться дискусії про те, чи справді екс-прем’єр хвора. Можу вам сказати з усією певністю: вона хвора. У неї хребетна грижа, яка викликає сильний біль. Вона майже не може пересуватися, і змушена постійно лежати", - заявив Айнхойпль в інтерв’ю "Российской газете".

Айнхойпль і його колега-ортопед професор Норберт Хаас побували днями в Україні на запрошення уряду країни. Мета візиту - інспекція умов перебування в лікарні міста Харкова, в яку збираються перевести для лікування Тимошенко.

За словами професора, тяжкість захворювання залежить від того, в якій формі воно перебігає, як сильно хребет тисне на нервові закінчення: "Коли протрузія хребетних дисків перейшла в кінцеву стадію, це, насправді, призводить до дуже сильних болів".

Він додав, що будь-який біль має спочатку психосоматичний компонент, Тимошенко схильна до особливого стресу, вона відчуває більше страху, ніж нормальний ув’язнений.

Айнхойпль пояснив, що він не може приймати рішення про необхідність спеціального лікування для екс-прем’єра, обстеження відбувалося просто в камері в лікарняному відділенні.

"Лікарня "Шаріте" готова прийняти пані Тимошенко на лікування. У нас вона б напевно змогла повністю вилікуватися. Ми володіємо спеціальними знаннями і великим досвідом у лікуванні пацієнтів з хребетної грижею та пошкодженнями спини", - продовжив співрозмовник видання.

"Природно, на основі результатів нашого обстеження в лікарні УЗ буде видно, де пані Тимошенко буде проходити лікування. Наш відгук треба спочатку перекласти і пред’явити українській стороні. Однак ми готові консультувати наших українських колег", - завершив він.

У МЗС ФРН газеті роз’яснили, що для німецької сторони важливо, щоб Тимошенко отримала адекватне медичне обслуговування. Федеральний уряд запропонував провести лікування в Німеччині. Офіційний представник канцлера Ангели Меркель додав, що уряд ФРН в рамках гуманітарної місії намагається надати Тимошенко, яка потерпає на серйозне захворювання, необхідне широке медичне обслуговування в ФРН.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 878 | Додав: adminA | Теги: ЄЕСУ, харкові, Тимошенко, суд
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ