Пт, 2024-04-26, 00:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 26 » Шалене припущення: світу, яким ми його знаємо, не існує
16:12
Шалене припущення: світу, яким ми його знаємо, не існує
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

 Науковці Центру астрофізичних досліджень в лабораторії імені Фермі (Fermilab) працюють над створенням пристрою "Голометр" (Holometer), за допомогою якого вони зможуть спростувати все, що людство зараз знає про Всесвіт.

За допомогою цього пристрою науковці зможуть довести або спростувати шалене припущення про те, що тривимірний Всесвіт у такому вигляді, як ми його знаємо, просто не існує, а є своєрідною голограмою, передає ТСН.

Ідея полягає в тому, що простір-час мають межу, далі за яку вони стають розмитими, подібно до цифрового зображення, яке надмірно збільшили, - так звана пікселізація.

Самій ідеї вже більше півстоліття, пише Частный Корреспондент. Основні положення голографічного принципу були сформульовані ще Девідом Бомом, соратником Альберта Ейнштейна, в середині XX століття. Згідно теорії Бома, весь світ влаштований приблизно так само, як голограма. Як будь-яка, скільки завгодно мала ділянка голограми містить в собі все зображення тривимірного об'єкту, так і кожен існуючий об'єкт "вкладається" в кожну зі своїх складових частин.

Наш світ, таким чином, можна розглядати як проекцію системи з більшою розмірністю, причому вся інформація про неї може бути доступна і нам. Всесвіт в рамках цієї теорії є тривимірним об'єктом, що є зовнішньою межею чотиривимірного простору.

Крейг Хоган, директор Центру астрофізичних досліджень в лабораторії імені Фермі, продовжуючи розробку голографічного принципу, прийшов до висновку, що, для того, щоб кількість інформації, яка є у межах Всесвіту, дорівнювала інформаційній ємкості її двовимірної межі, розміри кванта простору мають бути рівними 10 в ступені -16 м. Цей шум на поверхні простору-часу сучасна техніка вже здатна засікти.

Можливим свідоцтвом цієї моделі може виявитися нез'ясовний "шум" в торішньому експерименті GЕО600 в Германії, який полягав у пошуку гравітаційних хвиль від надмасивних космічних об'єктів. Жодної хвилі за ці сім років, втім, знайти не вдалося, у тому числі й тому, що впродовж тривалого часу детектор фіксує нез'ясовні шуми в діапазоні від 300 до 1500 Гц, що заважають його роботі.

Довгий час дослідники не могли знайти причину цього шуму, поки з ними випадково не зв'язався Хоган, який запропонував теоретичне пояснення того, що відбувається. Згідно з його точкою зору, точність апаратури GЕО600 достатня для того, щоб зафіксувати флуктуації вакууму, що відбуваються на межах квантів простору, тих самих гранул, з яких, якщо голографічний принцип вірний, складається Всесвіт.

Крейг Хоган не зупиняється на цьому: "Якщо результати GЕО600 відповідають моїм очікуванням, то всі ми живемо у величезній голограмі вселенських масштабів". Свідчення приладів GЕО600 в точності відповідають його обчисленням, і, здається, науковий світ стоїть на порозі грандіозного відкриття.

Одного разу сторонні шуми, що виводили з себе дослідників у Bell Laboratory в ході експериментів 1964 року, вже стали передвісником глобальної зміни наукової парадигми: так було виявлене реліктове випромінювання, що довело гіпотезу про Великий вибух.

А нещодавно австралійські фізики виявили дані, які ставлять під сумнів теорію відносності Ейнштейна, а з нею і всі наріжні положення сучасної науки. Науковці не відкидають відкриття паралельних світів.

Астрофізики, вивчивши процес проходження світла видалених галактик через утворені сполуками металів космічні хмари, прийшли до висновку, що число альфа не є константою, як це вважалося в сучасній науці. Число може мінятися залежно від того, з якої точки простору здійснюється його обчислення.

Якщо буде остаточно доведено, що альфа не постійна, а змінна величина, сучасна наука позбудеться ще одного положення, що здавалося непорушним, - симетрії Лоренца. Цей закон лежить в основі спеціальної теорії відносності Ейнштейна і постулату про незмінність швидкості світла.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 2196 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ