Сб, 2024-04-27, 02:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 17 » Щербаня вбив Янукович, а Гетьмана - Ющенко - колишній прем'єр
11:26
Щербаня вбив Янукович, а Гетьмана - Ющенко - колишній прем'єр
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Екс-прем'єр Віталій Масол заявляє, що до вбивства депутата Євгена Щербаня причетний Віктор Янукович. Про це йдеться в уривку з його інтерв’ю, який не увійшов у публікацію журналу "Країна", але його оприлюднила у своєму Facebook журналіст Аліна Стрижак.

"Я, наприклад, вважаю, що Щербаня убив Янукович. Прибрав зі свого шляху. Це ж Донецьк", - сказав Масол.

"Я Щербаня знав. Він приходив до мене, коли я був прем’єром. Попросився бути моїм позаштатним радником. Я йому навіть перепустку видав. Він мені подобався своїми здоровими міркуваннями. І тут Щербаня убивають. Директор шахти Ампілова, якому я три будинки збудував, розказав, як цю справу зробили", - додав екс-прем'єр.

Масол також впевнений, що Євген Кушнарьов, який загинув від вогнепального поранення під час полювання, загинув невипадково, крім того, він вважає, що до смерті Вадима Гетьмана причетний Віктор Ющенко.

"Прибрали ж Кушнарьова. Якби не прибрали, він був би президентом. Кірпу вбили. Кравченка. Гетьмана. Вадим, до речі, моїм сусідом по Кончі був. Вбив його Ющенко", - заявив Масол.

"Дружина Гетьмана на похоронах кричала: "Це ти його вбив!" А Ющенко, як завжди, робив вигляд, що нічого не помітив. А вони ж дружили. Грошей не поділили. Банк "Україна" розвалили, а там же був не один мільярд. В офшорі сто мільйонів було. Гроші, які гастарбайтерам давали, всі через "Україну" йшли", - зазначив Масол.

Довідка

Члена виконкому Ліберальної партії, депутата Верховної Ради Щербаня розстріляли 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. Щербань, його дружина і механік померли внаслідок отриманих поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию. Правоохоронні органи відкинули політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивцю депутата Вадима Болотських.

Син Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань, на прес-конференції 4 квітня 2012 року заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Юлії Тимошенко та Павла Лазаренка до вбивства його батька.

18 січня 2013 року Генеральна прокуратура України завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році. Екс-прем'єра Юлію Тимошенко підозрюють в його вбивстві.

У свою чергу Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" назвало 18 січня ганебним днем в історії української правоохоронної системи і висловило впевненість у тому, що Європейський суд з прав людини розставить крапки у справах Тимошенко.

19 січня захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що президенту України Віктору Януковичу було вигідне вбивство Щербаня.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 958 | Додав: adminA | Теги: Янукович, Ющенко, щербань, Колишній прем'єр, Гетьман
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ