Пт, 2024-04-19, 17:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Листопад » 17 » Що малайзійський рейс MH17 на Донбасі був збитий російською ракетою - суд Гааги підтвердив
16:21
Що малайзійський рейс MH17 на Донбасі був збитий російською ракетою - суд Гааги підтвердив
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Суд також визнав, що територію так званої "днр" на момент збиття літака контролювала росія.

Рейс MH17 Malaysia Airlines був збитий в 2014 році ракетою російського виробництва, випущеною з поля під Первомайськом на сході України, що знаходився на той момент під контролем бойовиків "днр".

До такого висновку 17 листопада прийшов голландський суд, який розглядає справу чотирьох підозрюваних у катастрофі літака, пише ЗМІ.

 "Суд вважає, що MH17 був збитий ракетою "Бук" з сільськогосподарського поля під Первомайськом, в результаті чого загинули 283 пасажири і 15 членів екіпажу", - заявив головуючий суддя Хендрік Стенхейс.

В ударі по цивільному літаку звинувачуються сергій дубинський, олег пулатов, леонід харченко і вже всім відомий фсбшник - ігор стрєлков-гіркін.

Суд також визнав, що територію так званої "днр" на момент збиття літака контролювала росія.

Справа МН17: що відомо

Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, було збито 17 липня 2014 року над окупованою росією територією Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

24 травня 2018 року Спільна слідча група, до складу якої входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів й України, надала додаткові докази ключової ролі росії в катастрофі рейсу MH17. Група дійшла висновку, що зенітний ракетний комплекс "Бук", пострілом з якого було збито літак, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді збройних сил рф, яка дислокується в Курську.

19 червня 2019 року міжнародна Спільна слідча група заявила, що першими чотирма підозрюваними в трагедії рейсу МН17 є російський терорист ігор гіркін (стрєлков), який влітку 2014 року був так званим "міністром оборони днр", російський генерал сергій дубинський (позивний "Похмурий"), який керував "розвідкою днр", олег пулатов (позивний "Гюрза"), який у 2014 році був "головою 2-го відділу гру днр", а також леонід харченко (позивний "Крот"), який був ватажком "розвідувального батальйону" бойовиків.

Суд над підозрюваними у збитті малайзійського "Боїнга" розпочнеться 9 березня 2020 року. Їх буде притягнуто до відповідальності за збиття літака і за спричинення смерті пасажирів згідно зі 162 статтею Кримінального кодексу Нідерландів.

"Коли буде ухвалюватися рішення, як саме притягати до відповідальності цих чотирьох осіб, ми візьмемо до уваги військовий конфлікт, який відбувався там. Є версія, що хотіли збити військовий літак, а не пасажирський. Навіть, якщо план був такий, ми все одного будемо їх переслідувати за збиття МН17. Те, що вони прагнули здійснити, і що вони здійснили насправді, буде визначено судом", - сказав генеральний прокурор Нідерландів Фред Вестербеке.

4 липня BBC News повідомило, що українські спецслужби наприкінці червня на тимчасово окупованій території в Донецькій області, у Сніжному, затримали колишнього зенітника володимира цемаха в зв'язку зі справою про катастрофу рейсу MH17.

9 липня в матеріалі, опублікованому на сайті дослідницької групи Bellingcat, зазначалось, що затриманий СБУ колишній командир ППО цемах, можливо, причетний до аварії "Боїнга-777" і був свідком цих подій.

Крім того, журналісти "Настоящего времени" знайшли відео, на якому цемах, ймовірно, говорить, що ховав "Бук", який збив "Боїнг". У матеріалі представлено архівне відео 2015 року, на якому цемах розповідає російську версію подій у справі "Боїнга-777" МН17. Згідно з цією версією, бойовики "днр" цілилися в українські штурмові літаки, а один з українських штурмовиків нібито збив малазійський "Боїнг". На відео цемах каже, що витягав "якогось пацана" і "щось" ховав. Що саме він ховав — не чути, оскільки автори "запікали" це слово. Однак журналісти "Настоящего времени" припустили, що якщо читати по губах, то коротке "запікане" слово мало букву У. І, найімовірніше, це слово "Бук".

Як розповіли в Bellingcat, розслідувачам вдалося встановити, що зенітний ракетний комплекс "Бук", який збив "Боїнг", приїхав з росії і перетнув кордон своїм ходом, тобто його везла вантажна техніка. Також вдалося ідентифікувати 12 осіб, причетних до справи, але не всі вони були причетні до збиття літака - хтось грав роль інформатора. Загалом, за даними Bellingcat, до збитку MH17 причетні близько 20 людей.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 368 | Додав: adminA | Теги: малайзійський рейс MH17 на Донбасі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ