Сб, 2024-04-27, 06:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 28 » Що можна їсти під час Різдвяного посту
08:31
Що можна їсти під час Різдвяного посту
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Саме сьогоддні, 28 листопада у православних християн починається різдвяний піст, що триватиме 6 тижнів. З точки зору харчування, він вважається менш суворим порівняно з Великим і Успенським постами.

Людям, які дотримуються пост, заборонено їсти продукти тваринного походження, такі як м‘ясо, молочні продукти і яйця, але зате під час Різдвяного посту є кілька днів, коли дозволено їсти рибу, продукти з рослинним маслом, а також дозволяється трохи вина.

Завжди слід пам’ятати про те, що наше здоров‘я здебільшого залежить від тих продуктів, які ми їмо. Навіть під час посту нашому організму потрібно різноманітна їжа, багата вітамінами і мікроелементами, життєво необхідними в цей час року, коли ми схильні до вірусних та простудних захворювань. Ці вимоги особливо важливі відносно дітей і літніх людей.

Віруючі, які витримують весь період посту, повинні споживати продукти, багаті вуглеводами, білками, вітамінами і мікроелементами, які потрібні для підтримки здоров’я організму, так і для забезпечення нормальної працездатності.

Одним з найбільш корисних пісних продуктів є квасоля, у складі якої є залізо і білки, що сприяє зниженню ризику захворювання астенією і анемією. Як стручкову, так і сушену квасолю, можна приготувати в різноманітних видах.

Гриби відрізняються високим вмістом білків і тому з успіхом замінюють м‘ясо, володіючи поживною цінністю практично в тій же мірі, що і м’ясо. Гриби можна класти в голубці, фарширований перець, готувати з них печеня або додати в суп, плов або рагу.

Рибу, з якої можна приготувати різноманітні страви, в цей період дозволено їсти у всі суботні та недільні дні, а також у свято Введення в храм Пресвятої Богородиці, в храмові свята і в дні великих святих, якщо вони припадають на вівторок або четвер. У дні, коли можна їсти рибу, не треба забувати і про рибну ікру.

Незамінним джерелом енергії для людей всіх віків, звичайно ж, є мед. Ним можна замінити багато заборонені солодощі, якими ми так любимо себе побалувати. Мед можна їсти просто так чи додавати його в чай, каву і натуральні соки.

Всі хто тримають піст знають, що такий чудовий овоч, як капуста, особливо цінний у період посту. Крім того, що в капусті величезна кількість вітамінів і мікроелементів, вона ще відрізняється високим вмістом клітковини, що дуже важливо для хорошого травлення. Намагайтеся щодня готувати салати з сирої або квашеної капусти, які прекрасно поєднуються з блюдами з картоплі і квасолі.

У раціоні того, хто постує не повинні бути відсутніми фрукти і натуральні соки. У них, як відомо, багато вітамінів і грубих харчових волокон, а їх природна насолода допоможе вам впоратися з бажанням з'їсти що-небудь солодке, що особливо сильно проявляється у тих людей, хто щодня відчуває великі фізичні або інтелектуальні навантаження.

Відомо, що під час посту волею-неволею людина починає їсти більше хліба, ніж зазвичай. Тому білий хліб краще виключити і замінити його цільнозерновим .

Всім віруючим відомо, що під час посту потрібно робити добрі вчинки і молитися. Спокій і гармонія в душі того, хто постує, допомагають йому витримати навіть самий суворий піст, набагато важливіше, ніж утримання від деяких продуктів і солодощів.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 2806 | Додав: admin | Теги: Різдвяний піст, що їсти в піст
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ