Пт, 2024-03-29, 11:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Січень » 27 » Що не так з поїздкою Порошенка на Мальдіви - бути президентом
12:26
Що не так з поїздкою Порошенка на Мальдіви - бути президентом
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Особисто я там не був, і навіть не знаю, де це. Кажуть, там красиво і розкішно. Та зараз мене хвилює інше

По-перше, чи є в президента можливість так розкішно відпочивати? Звичайно, він дуже багата людина і може собі дозволити відпочивати так, як вважає за потрібне. Але не як президент, а як просто багата людина. Бо коли йдеться про президента, то відразу випливає на поверхню питання безпеки. Президент не є людиною, що належить тільки собі. Він належить перш за все країні, а тому будь-які неочікувані або екстремальні ситуації з президентом можуть серйозно вплинути на безпеку держави та можливі загострення.

А оскільки він президент воюючої країни, то я переконаний, що є багато мисливців, які б хотіли вкоротити йому життя. Думаю, він також це знає. Принаймні сигнали з цього приводу були неодноразово. Тож знаючи, що таких мисливців чимало, він не може використовувати чартерний літак без оборони і таке інше.

У даному разі президент не все врахував. Він вчинив як пересічна людина. Для президентів колишнього СРСР взагалі мало що важливо. Вони всі на такий копил зроблені. Пам’ятаєте, як Путін проводжав стерхів на дельтаплані? Ясна річ, що це не президентська справа. Хоча як людина, що захоплюється тваринами та пташками, я вважав це благородним вчинком.

В цьому разі він поступив благородно, бо використав свої кошти

Але наслідки завжди є. І Порошенко у цьому випадку не все врахував, а мав би. Проте його оточення теж повелось не  надто принципово. Якби парламентарі знали, що має відбутись таке дійство, і президент справді збирається відпочивати в такий спосіб, то вони могли б поставити питання більш гостро та радикально. Президент не має права так подорожувати. І оточення, і СБУ, і охорона могли піти на крайні кроки. І це було б правильним у всіх відношеннях. Адже держава і багатомільйонний народ не можуть бути заручниками примх, бажань чи вольностей президента.

І останнє питання – морально-етичне. Президент – це людина, на яку робиться величезна ставка, реформи, війна і мир. Це концентрація концентрацій на одній особі. І ця особа дозволяє собі так необачно діяти? Я знаю, що Петро Олексійович смілива людина. Я пам’ятаю, як під час Майдану він виліз на грейдер – тоді я проявив до нього повагу. Та одна справа на грейдері, а друга справа так чинити, коли ти вже президент. Коли країна у війні, а 60% людей старцюють, я не думаю, що такий розкішний відпочинок координується з життям більшості народу.

Насправді, не знаю, чи на Мальдівах навіть є зв’язок з Україною. Бо згідно з Конституцією, президент країни не має права передавати свої повноваження навіть на одну хвилину. Тобто він їде відпочивати і за ним тягнуться всі гілки зв’язку з Україною. Якщо зв’язку немає, то це вже зовсім погано. Президент не має права залишатись в екстремальних умовах. Він завжди має бути в матеріалі та готовим надати відповідну пораду чи прийняти якесь рішення у відповідності до Конституції чи поточної ситуації.

В цій історії є багато питань. Та знову ж таки, головне що президент не витратив кошти з бюджету. Цього разу він поступив благородно, бо використав свої кошти. Та, мабуть, на перше місце він не поставив те, що він президент, а потім все решта. Вираз «ти перш за все людина, а потім все решта» в цьому разі не підходить. Він президент України, а потім все решта.

Леонід Кравчук

Перший президент України

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1610 | Додав: adminA | Теги: бути президентом, поїздка Порошенка, Мальдіви
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ