Пн, 2024-04-29, 08:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 20 » Ще має порох в порохівницях - показав Кличко-старший
13:35
Ще має порох в порохівницях - показав Кличко-старший
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Бій, який відбувся в суботу в Мюнхені, претендуватиме на звання самого скандального в сезоні. Британець Дерек Чісора не зміг відібрати у Віталія Кличка титул чемпіона світу за версією WBC, але зробив все, щоб його запам'ятали. На зважуванні він відважив своєму суперникові ляпаса. Вийшовши на ринг, плюнув в брата Віталія Кличка Володимира. Після поєдинку влаштував бійку з іншим англійським суперважкоатлетом - екс-чемпіоном світу Девідом Хеєм, через яку вчора був затриманий в аеропорту німецькою поліцією за підозрою в нанесенні тілесних ушкоджень і загрозу вбивства.

Є сота перемога братів Кличко на профірингу! Добув її Віталій - в суботу в Мюнхені над британцем Дереком Чізора. Та тільки після бою про цей ювілей ніхто навіть не згадав. І радості особливо немає, пише Станіслав Шкапа з Мюнхену в своїй статті "Ювілей і злодій" для газети "Сегодня". Кличко старший хоч і захистив пояс чемпіона світу WBC, але виглядав дуже непереконливо. І головне - не помстився за подвійну образу, нанесену британцем.

Афробританський боєць під час традиційної дуелі поглядів зі всієї сили заліпив важкий ляпас по лівій щоці Віталія. Праву щоку за християнськими традиціями українець підставляти не став і в пориві люті ледь не накинувся на Чісору. Врятували Дерека його тренери та менеджери, які розтягнули в різні боки опонентів, пише Юлія Мамойленко в статті "Перед боєм з Чісорою Кличко не виспався на королівському ліжку" в газеті "Комсомольская правда в Украине".

Однак Чісору це не заспокоїло - у нього вистачило нахабства послати Віталія на відомі всім три літери. У відповідь уболівальники, присутні на зважуванні, хором пояснили в тій же манері дорогу самому британцеві. Дерек послухався - зібрав речі і пішов геть.

Чісора на рингу до початку поєдинку знову спробував "підкотити" з претензіями до Віталія. Старшого брата своєю широкою спиною затулив молодший. Невелика словесна перепалка закінчилася тим, що Дерек, набравши в рот води, плюнув в обличчя українцю. Володимир стійко витримав і це.

Бій! Чізора відразу почав тиснути. Як танк, йти на Віталія, час від часу, вибухаючи бічними ударами через руку або з наскоку. І до фінального гонга в цих свистячих ударах відчувалася реальна небезпека, пише Станіслав Шкапа в газеті "Сегодня". Жоден боксер крім Леннокса Льюїса в 2003-м (теж підданого Великобританії, до речі) не приховував такої загрози для Кличка-старшого. Якби не дурні витівки Чізори, він би заслуговував тільки поваги і оплесків. Трохи одноплановий, не вистачало йому нокаутуючої міці, але напористий, добре і швидко б'є, відмінно сам тримає удар, здається, взагалі не втомлюється. Так само до Мюнхена він провів і бій з Хеленіусом, де теж програв за очками.

Віталій ... Колись він потрапив до Книги Гіннеса за найменшу кількість раундів на шляху до титулу чемпіона і мав найвищий відсоток нокаутів. Але з останніх шести боїв достроково виграв тільки половину. Все-таки 40 років беруть своє. Після бою розчарований Кличко сказав, що в четвертому раунді травмував ліву руку і потім не міг її сповна використати. Але суть пошкодження не уточнив. Виглядає відмовкою, хоча сам же закидав Хею про його "відговорки" з приводу зламаного мізинця ноги. Та й чесно кажучи, у перших раундах Віталій джеб використовував так само мало, як і в наступних. Не його це. Хоча саме лівий прямий міг би допомогти зупинити Чізору, який йшов вперед. Хоча за статистикою саме в третьому раунді Віталій викинув всього один джеб. Відразу згадалося, що в 2010-м з британцем повинен був боксувати Кличко-молодший, некоронований король джеба. Цікаво, як він би виглядав з Чізорою...

У Віталія, правда, в порівнянні з братом є свій плюс. Тримає удар. Дерек попав не раз і дуже щільно. Але на Кличка особливого впливу не мало. А от втома нашого чемпіона після екватора бою стала помітною. Пора Віталію на пенсію, пора. Краще піти чемпіоном, ніж після поразки від якогось молодого нахаби. Хоча за вибір Чізори для вільного захисту - Віталію повага. Інших таких же небезпечних на горизонті не видно. Так що, може, ще побоксує. Хоча Кличко-старший - боєць до мозку кісток, знову йому Чізору подавай, не добив, говорить! Може, й правда, після "Олімпіахалле" - на наш "Олімпійський"? Є ж і ще один недобитий - Хей. Тільки після побаченого в суботу мало віриться, що Віталій і його нокаутував би, адже Девід ще більш рухливіший та швидший.

Віталія Кличко після бою вибачався перед своїми фанатами: "Я відчуваю, що підвів вас". На суддівських картах у нього була величезна перевага (на двох -118:112, на третій - 119:111). Але про цей матч все-таки не скажеш, що в ньому на рингу безроздільно панував чемпіон, а претендент виконував роль гумового манекена. І розповідь Кличко про те, що дві третини поєдинку він бився з травмованою по ходу ним лівою рукою, не применшує заслуг Чісори. У будь-якому випадку британець відпрацював гідно, підсумовує сам бій Олексій Доспєхов в статті "Дереку Чісорі не вистачило раундів" в газеті "КоммерсантЪ-Украина".

Проте вчора те, як саме бився Дерек Чісора, мало кого цікавило. Його виступ у Мюнхені забудуть не скоро з іншої причини.

Головний скандал трапився вже на прес-конференції після матчу, куди зайшов Девід Хей. В минулому році Хей втратив свій пояс чемпіона WBA, програвши Володимиру Кличко, потім оголосив про відхід з боксу, потім начебто передумав і вступив в переговори з Кличком-старшим, а в Мюнхен приїхав в якості телеаналітика.

Пристрасті розпалилися після того, як менеджер братів Кличко Бернд Бенте пройшовся по Девіду Хею, сказавши, що, на відміну від співвітчизника, не зробив Володимиру Кличко запеклого опору і виправдовував свою невдачу травмою пальця ноги, а Дерек Чісора "по-справжньому постарався".

"Ви не хочете битися з Девідом Хеєм?" - запитав екс-чемпіон світу. "Ні, - парирував Берті. - Чісора показав нам серце, а ти - свій хворий палець".

І тут на роздратованого Девіда Хея накинувся вже не приховувючи, що сам не проти ще разок зустрітися з кимось з братів Кличко, Дерек Чісора. Він крикнув співвітчизнику, що кидає виклик тому і може розібратися з ним хоч на рингу, "хоч десь на вулиці": "Я зустріну його і вб'ю!" Після цього Дерек Чісора кинувся до тренера Девіда Хея Адама Бута, а сам Хей метнув у напрямі Чісори пляшку.

Зав'язалася бійка. А коли її учасників нарешті відтягнули один від одного, з'ясувалося, що найбільше в ній постраждав Адам Бут: йому чимось розкроїли лоб. Чісора клявся, що травму завдав не він. Але хто тепер йому, самому поганому хлопцю світового боксу, повірить?

Найближчим часом доводити, що він не заподіяв нікому великої шкоди своїми діями, Дереку Чісорі доведеться вже аж ніяк не спортивним чиновникам. Вчора перед вильотом до Великобританії боксера, а також його тренера Дона Чарльза затримала для допиту німецька поліція. Самі поліцейські ніяких коментарів у зв'язку з затриманням не дають. Однак німецькі джерела стверджують, що проти Чісори можуть бути висунуті звинувачення в нанесенні тілесних ушкоджень і загрозу вбивства.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 978 | Додав: adminA | Теги: Кличко-старший показав, що ще має порох в порохівницях
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ