Пт, 2024-03-29, 14:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Травень » 16 » Що відомо про найщільніший удар по Києву за час війни - ракети, дрони і балістика
07:30
Що відомо про найщільніший удар по Києву за час війни - ракети, дрони і балістика
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Вночі на 16 травня Київ зазнав найщільнішої атаки з неба за час війни, як оцінили її в Київській військовій адміністрації. росія комплексно вдарила по місту з різних напрямків одночасно дронами, крилатими ракетами та балістичними ракетами.

Перша масована атака сталась з 2.30 до 4 години ночі. Друга атака, під час якої дрони летіли зі сходу столиці в районі Борисполя, сталась з 4.20 до 5.30 ранку.

"Атака була винятковою за своєю щільністю - максимальна кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу", - визнали в КМВА. Там кажуть, що це був вже восьмий повітряний удар з початку травня. Поки що повідомляли про ушкодження та пожежі, проте підтверджених даних щодо поранених чи загиблих немає.

Багато киян, з якими спілкувалась ВВС Україна, вказують, що це дійсно була одна з найгучніших та наймасованіших атак за час війни. Заграва, вибухи та роботу ППО спостерігали у більшості районів столиці.

За попередньою інформацією влади, переважна більшість цілей у повітряному просторі Києва знищили.

Падіння уламків зафіксували в Соломʼянському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському (правий берег) та Дарницькому районах (лівий берег) столиці.

За даними КМВА, найбільші пошкодження в Солом'янському районі - там було загоряння нежитлового приміщення площею понад 200 квадратних метрів та кілька одиниць автомобільної техніки.

У решті районів пошкодження не суттєві - у більшості виявлені падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону.

Як уточнив мер Києва Віталій Кличко, уламки ракет серед іншого впали на територію київського зоопарку.

Кличко вказував, що у Соломʼянському районі є двоє поранених, проте пізніше у військовій адміністрації наполягали, що потерпілих немає.

Під час другої атаки на Київ після 4.20 ранку у столиці вибухів не фіксували. Віталій Кличко повідомляв, що південніше Борисполя сили ППО працюють по дронах, тому в столиці й області знову оголошували тривогу.

Збиття балістичних ракет і чому так добре збивають над Києвом

У ніч на четверте травня система ППО України вперше в історії могла збити російську надзвукову балістичну ракету "Кинджал". Про це повідомив командувач повітряних сил України, цю інформацію згодом підтвердили спецслужби США.

росія офіційно збиття своєї надсучасної ракети не коментувала.

Наразі в Україні на бойовому чергуванні є система протиповітряної оборони, яка на це здатна - американська система PATRIOT, яка ще з квітня стала на бойове чергування у столиці. 15 травня стало відомо, що в Україну вже заїхала ще одна система, здатна на збиття балістики - SAMP/T. Проте чи стала вона на чергування ще не відомо.

У ніч на 16 травня профільні телеграм-канали, які відстежують ракетні удари, повідомляли про удар по Києву щонайменше трьома "Кинджалами". Саме від їх збиття 4 травня кияни розповідали про аномально гучні вибухи у повітрі.

Міська військова адміністрація цього разу також підтвердила удар "Кинджалами", проте про кількість збитих ракет промовчала.

Як вказували раніше ВВС Україна у Повітряних силах, у столиці вибудована найщільніша система оборони неба у тому числі із сучасних західних систем. Саме тому над столицею збивають абсолютну більшість повітряних цілей, які б'ють по Києву.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 255 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ