Сб, 2024-04-27, 00:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 26 » Що вплине на результат голосування ПАРЄ щодо України
10:40
Що вплине на результат голосування ПАРЄ щодо України
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні ввечері Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалить резолюцію про ситуацію з демократією в Україні. Представники української влади хочуть, щоб з цього документа була виключена фраза про необхідність декриміналізації ст. 364 і 365 Кримінального кодексу, а в опозиції наполягають на включенні до нього вимоги про негайне звільнення і безумовну амністію екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Підсумок голосування значною мірою буде залежати від того, хто зможе забезпечити більшу явку своїх прихильників на засідання ПАРЄ, пише "КоммерсантЪ-Украина". 

Учора завершився збір поправок до проекту резолюції по Україні. І хоча рішення профільного комітету про їхню підтримку буде прийнято лише сьогодні, в опозиції стверджують, що досягли принципової згоди доповідачок з українського питання (Майліс Репс з Естонії та Марієтта де Пурбе-Лундін зі Швеції) про підтримку двох пунктів, особливо важливих для соратників Юлії Тимошенко.

Перший з них стосується стану здоров'я екс-прем'єра.

У вихідному проекті резолюції міститься вимога ПАРЄ звільнити екс-голову МВС Юрія Луценка та колишнього в. о. міністра оборони Валерія Іващенка у зв'язку з погіршенням їхнього здоров'я, доказів же загрози життю Юлії Тимошенко доповідачки ПАРЄ не виявили.

Вчора радник екс-прем'єра Григорій Немиря запевнив, що доповідачки ПАРЄ погодилися заповнити цю прогалину і внести відповідну поправку від свого імені - найчастіше це гарантує успішне голосування в сесійній залі.

"Асамблея підтверджує, що може існувати серйозна небезпека для життя Тимошенко, і вимагає її негайного звільнення з гуманітарних мотивів", йдеться в поправці.

Друга важлива зміна, ухвалення якої лобіює опозиція, полягає в наступному: ПАРЄ має "вимагати, щоб президент Віктор Янкович використовував всі наявні конституційні можливості, в тому числі право на безумовне помилування, з метою домогтися негайного звільнення Юлії Тимошенко навіть без її звернення" з даного питання. Свій пакет пропозицій до резолюції внесли і представники Партії регіонів. Серед найважливіших з них - пропозиція виключити з тексту резолюції вимогу про скасування українською владою ст. 364 ("зловживання владою або службовими повноваженнями") і ст. 365 ("перевищення влади і посадових повноважень") Кримінального кодексу.

Між тим підсумок сьогоднішнього голосування залежить не тільки від переконливості авторів поправок. Розгляд українського питання заплановано на пізній вечір четверга, коли більша частина депутатів ПАРЄ залишає зал, тому не виключено, що голосувати буде всього кілька десятків людей. У цій ситуації вирішальними можуть виявитися лише пара голосів депутатів,які,  незважаючи на пізній час вирішили залишитися в залі, щоб допомогти українським колегам.

Раніше повідомлялось, що У Страсбурзі (Франція) нині проходить сесія ПАРЄ, в якій бере участь постійна делегація Верховної Ради України.

26 січня ПАРЄ має намір схвалити резолюцію щодо України.

Парламентська асамблея Ради Європи і раніше планувала рекомендувати Україні зняти звинувачення щодо перевищення влади та зловживанні владою з колишніх вищих чиновників.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1100 | Додав: adminA | Теги: на результат голосування ПАРЄ щодо
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ