Сб, 2024-04-27, 20:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Червень » 27 » Що вважають основними ознаками успішної країни - українці розповіли: результати здивували
14:09
Що вважають основними ознаками успішної країни - українці розповіли: результати здивували
Інші останні Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні на сайті holosUA.com/

Лише 11% – вважають фактором успішності національну ідею.

Успішною державою вважають Україну 82% громадян і лише 16% мають протилежну думку. Такі дані опитування оприлюднила Соціологічна група "Рейтинг".

При цьому "однозначно так" вважає 42%, "скоріше так" вважає 40%. При цьому "скоріше ні" вважає 12%, і лише 4% категорично "зовсім ні" - не вважають Україну успішною державою.

Також в українців спитали, що вони вважають ознаками успішної держави. Отримані результати досить цікаві.

Зазначається, що серед опитаних 56% вважають основною ознакою успішної держави сильну армію. Третина – вважають такими ознаками розвинуту економіку, верховенство права та єдність суспільства, по 19% – соціальний захист громадян та міжнародний авторитет країни.

Ще по 14-16% – сучасну науку та технології, політичну стабільність, рівноправне суспільство та міцні демократичні інституції. При цьому лише 11% – вважають фактором успішності національну ідею.

За результатами дослідження 67% опитаних вважають, що справи в Україні рухаються у правильному напрямку, 18% – протилежної думки, ще 15% – не змогли оцінити. В групі "Рейтинг зазначають, що у всіх регіонах та серед усіх вікових і майнових груп продовжує домінувати оцінка напрямку як правильного. При цьому дещо нижчі оцінки відносно середніх показників є серед мешканців південних та східних регіонів, жителів сіл, представників середньої вікової групи та найбідніших верств населення

За даними опитування, віра в Збройні Сили України (86%) та сім’я і близькі (61%)  є основними факторами, що допомагають зберігати стійкість під час війни з Росією. Третина зазначили, що таким фактором є щоденна праця (31%), до чверті – віра у державу, релігія, чи віра у Бога. По 12% зазначили, що сприяють їхній стійкості участь у волонтерстві та зборах коштів, а також міжнародна допомога.

Як проводилося опитування

Опитування проведене Соціологічною групою "Рейтинг"  6-11 червня 2023 року. Опитано 1200 респондентів методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). В опитуванні брали участь люди віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2.8%

Ставлення Українців до влади - що відомо

Як повідомляли ЗМІ, за даними КМІС після перемоги України у війні з росією Володимира Зеленського на президентській посаді хочуть змінити лише 23% опитаних. При цьому 73% українців підтримують оновлення центральної влади. Найбільша підтримка в опитаних в питанні оновлення Верховної Ради - 69% респондентів хотіли б змінити парламент після перемоги

Також нещодавнє опитування КМІС показало, що війна різко змінила ставлення українців до Зеленського як Верховного Головнокомандувача. Зокрема, Перед широкомасштабним вторгненням лише третина українців вважали, що Зеленський здатен ефективно спрацювати як Верховний Головнокомандувач, а зараз такої думки дотримуються 86% українців.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні | Переглядів: 164 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ