Ср, 2024-04-24, 17:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 15 » Щоб протягти пенсійну реформу в Раді, доведеться залишити VIP-пенсії
14:34
Щоб протягти пенсійну реформу в Раді, доведеться залишити VIP-пенсії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Кабінет міністрів не наполягатиме на обмеженні розміру нинішніх максимальних пенсій при ухваленні закону про пенсійну реформу. Про це повідомив сьогодні, 15 червня, віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо це стане перешкодою для того, щоб закон (про пенсійну реформу) ухвалювався в цілому, я упевнений, що Кабінет міністрів буде готовий піти на компроміс для того, щоб така норма була вилучена між першим і другим читанням", - сказав він.

При цьому він підкреслив, що поширення обмеження максимальної пенсії на раніше призначені пенсії було введено в законопроект з урахуванням побажання жителів України.

"На кожній зустрічі, яку ми проводили з людьми, більше йшлося про максимальні пенсії, ніж про підвищення пенсійного віку. Людей це ображає. І тому ця норма з'явилася", - сказав Тігіпко.

При цьому він зазначив, що на сьогодні пенсії, які перевищують встановлюване проектом закону обмеження (десять прожиткових мінімумів, або 7640 грн) отримують 14 тис 412 осіб. І обмеження розміру пенсії цим людям дозволить поповнити бюджет Пенсійного фонду в 2012 році на 328 млн грн.

Як відомо, Янукович вимагає від парламенту схвалити цього тижня пенсійну реформу.

Доопрацьований урядом законопроект про пенсійну реформу і досі містить дуже багато непопулярних норм. Зокрема, норму про підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років на 6 місяців щороку протягом 10 років.

Окрім того, так само планується збільшити мінімально необхідний страховий стаж для отримання пенсії за віком з 5 до 15 років і підвищити нормативну тривалість страхового стажу для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі для жінок з 20 до 30 років і для чоловіків - з 25 до 35 років.

Не змінилися пропозиції щодо збільшення віку виходу на пенсію для чоловіків-держслужбовців - 62 роки. Проте цей вік буде максимальним і продовжити перебування на держслужбі з 2013 року вже буде не можна.

Як і раніше, пропонується збільшити необхідну вислугу для військовослужбовців - з 20 до 25 років.

Раніше повідомлялося, що Партія регіонів підтримує обмеження пенсій десятьма прожитковими мінімумам, що закріплено в законопроекті з пенсійної реформи. "Наша фракція підтримує обмеження максимальних пенсій до 10 мінімальних заробітних плат", - сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Це помилкова інформація. Значить, ті журналісти, які подають таку інформацію, вони подають свідомо неправдиву інформацію", - заявив він, коментуючи інформацію про відмову депутатів ПР обмежити чинні максимальні пенсії.

За його словами, питання про обмеження пенсій розглядалося на засіданні фракції Партії регіонів в четвер, 2 червня, за участю віце-прем'єра - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка.

Проект закону №7455 "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" Кабінет міністрів вніс до парламенту 1 червня замість відкликаного напередодні однойменного документа. Тігіпко роз'яснив депутатам, що нова редакція законопроекту передбачає 11 істотних змін.

В опозиції запевняють, що уряд повернув до парламенту незмінений проект пенсійної реформи. Про це заявив журналістам "бютівець" Андрій Павловський. За словами депутата, в законі "змінили 11 ком, тоді як усі найбільш людожерські норми залишилися".

Водночас віце-прем'єр розраховує, що Верховна Рада ухвалить цей законопроект ще до кінця поточної сесії (15 липня).

Згідно з законопроектом, пропонується обмежити розмір максимальної пенсії до 10 прожиткових мінімумів (9600 грн), поширивши дію цієї норми на раніше призначені пенсії.

Крім того, з 2013 року планується підвищити пенсійний вік для чоловіків-держслужбовців до 62 років, піднімаючи його на 6 місяців щорічно. Календарну вислугу років військовослужбовцям запропоновано збільшити з 20 до 25 років, щороку підвищуючи її на 6 місяців.

Жінкам по досягненні 55 років надається можливість добровільного виходу на пенсію протягом наступних трьох років за умови загального стажу не менше 30 років і звільнення з роботи. У разі працевлаштування громадян виплата пенсії припиняється, але стаж додаватиметься. Народні депутати при призначенні дострокових пенсій будуть прирівняні до інших категорій пенсіонерів.

"Категорично проти виступили представники профспілок. Колег обурило обмеження максимальної пенсії до 10 прожиткових мінімумів. Їхні аргументи зрозумілі - у нас багато депутатів пенсійного або передпенсійного віку", - зазначив депутат, що був присутній на засіданні фракції ПР, на якому розглядався законопроект пенсійної реформи.

Як відомо, реалізація пенсійної реформи залишається в переліку ключових зобов'язань України для отримання чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Тігіпко вважає, що ухвалення пенсійної реформи дозволить отримати кредит МВФ вже в серпні

Тігіпко також вважає, що ухвалення пенсійної реформи на цій сесії парламенту з високою часткою ймовірності дозволить раді директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) в серпні ухвалити позитивне рішення про відновлення фінансування України.

"Я вважаю, що якщо Верховна Рада з 4 по 8 липня ухвалить пенсійну реформу, десь на початку серпня ми зможемо мати рішення ради директорів МВФ", - сказав він.

Тігіпко додав, що у зв'язку з паузою у фінансуванні два транші програми stand by можуть бути об'єднані, що дозволить поповнити валютні резерви Національного банку України одразу приблизно на 3 млрд дол.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 993 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ