Пт, 2024-03-29, 01:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Квітень » 26 » Щодо протидії гібридній війні ПАРЄ ухвалила резолюцію
20:58
Щодо протидії гібридній війні ПАРЄ ухвалила резолюцію
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

За словами Ар'єва, це вже друга за тиждень резолюція, спрямована на боротьбу з інформаційними атаками джерел гібридних воєн, головним з яких є Росія.

Парламентська асамблея Ради Європи в четвер, 26 квітня, ухвалила резолюцію щодо протидії гібридній війні. Про це повідомив голова української делегації в Асамблеї Володимир Ар'єв на своїй сторінці в Facebook.

"Асамблея із занепокоєнням відзначає, що сьогодні держави все частіше стикаються з явищем "гібридної війни", що створює новий тип загрози на основі поєднання військових та невійськових засобів, таких як кібератаки, кампанії масової дезінформації, в тому числі фальшиві новини, зокрема в соціальних мережах, порушення комунікацій та інших мереж та багато інших. Кібернетичні удари особливо небезпечні, оскільки вони можуть вразити стратегічну інфраструктуру країни, таку як система управління повітряним рухом або атомні станції. Тому гібридна війна може дестабілізувати і підірвати цілі суспільства і спричинити численні жертви. Все ширше використання цих нових тактик, особливо в поєднанні, викликає занепокоєння щодо адекватності існуючих правових норм", – йдеться в резолюції.

Крім того, у документі зазначається, що ПАРЄ висловлює глибоку стурбованість з приводу численних випадків масових кампаній з дезінформації, спрямованих на підрив безпеки, громадського порядку та мирних демократичних процесів.

"Існує надзвичайно важлива потреба у розробці інструментів для захисту демократії від "інформаційної зброї", зберігаючи при цьому свободу слова та свободу засобів масової інформації", – наголошується в документі.

За словами Ар'єва, це вже друга за тиждень резолюція, спрямована на боротьбу з інформаційними атаками джерел гібридних воєн, головним з яких є Росія.

"Симтоматично що проти проголосував лише один німець-комуніст, який їздив до терориста Захарченка ("ватажок" бойовиків так званої "ДНР" Олександр Захарченко – Ред.), чим, власне, і довів – резолюція якісна", – підкреслив глава української делегації.

Нагадаємо, 25 квітня Парламентська асамблея Ради Європи одноголосно прийняла резолюцію, у якій висловила підтримку протидії російській пропаганді на рівні Європейського союзу. Так, у документі наголошується, що деякі державні ЗМІ перетворилися на "пропагандистські машини" для розповсюдження фейкових новин та розпалювання ненависті та ксенофобії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1255 | Додав: adminA | Теги: ПАРЄ, протидія гібридній війні, резолюція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ