Пт, 2024-04-19, 04:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 15 » Щорічний форум книговидавців розпочався у Львові
13:31
Щорічний форум книговидавців розпочався у Львові
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

Сьогодні у Львові відкривається XVIII Форум книговидавців. У його роботі візьмуть участь понад 300 письменників з 25 країн світу, а почесним гостем заходу стане норвезький прозаїк Ерленд Лу. Сьогодні ж будуть оголошені книги-переможці форуму. Експерти відзначають, що особливістю цього зібрання книговидавців стане підвищений інтерес до нових технологій, зокрема до електронних книг, які поступово витісняють з ринку паперові видання, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Як розповіла президент Форуму книговидавців Олександра Коваль, в рамках форуму, який триватиме п'ять днів і завершиться 18 вересня, заплановано проведення близько ста заходів, а його почесним гостем буде норвезький письменник Ерленд Лу, автор бестселера "Наївно. Супер".

Традиційно головним місцем літературного форуму стане книжковий ярмарок, що відкрився в Палаці мистецтв. І хоча вчора там пустувала ще половина залів, жителі Львова активно цікавилися новинками книжкового світу. "Сподіваюся, що багатьох зацікавить книга Марії Матіос "Армагеддон вже відбувся", - відзначив директор літературної агенції "Піраміда" Василь Гутковський. Приємним нововведенням обіцяє стати, вважають організатори форуму, "книжкове меню", яке будуть роздавати гостям Літфорум - воно оформлене в стилі ресторанного меню, але замість страв в ньому зазначені назви книг, ціни та магазини, де можна їх купити.

За словами пані Коваль, цього року ставка в програмі форуму зроблена на літературні вечори за участю авторів з різних країн, а також дискусії. Однією з найбільш цікавих організатори вважають "Діалог цивілізацій", де візьмуть участь казахський дослідник "Слова о полку Ігоревім" Олжас Сулейменов, російський соціолог Борис Дубін, українські філософи Мирослав Попович і Рустем Жангожі. Вони будуть сперечатися про різні моделі розвитку цивілізації і про те, яка з них найбільше підходить Україні.

На думку керівника книжкового порталу bukvoid.com.ua Сергія Руденко, особливістю цього форуму стане велика кількість конкурсних книг і підвищена увага до електронних книг, які поступово витісняють з ринку паперові видання. "Цього року представлені книги, видані виключно в електронному форматі, і впевнений, вже наступного року з'явиться спеціальна номінація для таких книг. Це світова тенденція - і ми будемо її дотримуватися", - відзначив Руденко.

У той же час вперше, відзначає Олександра Коваль, Форум книговидавців зіткнувся з фінансовими труднощами - Львівська міськрада скоротив виділення коштів на його проведення. Якщо раніше депутати виділяли з міського бюджету в середньому 400 тис грн (у 2010 році - 300 тис грн), то в цьому році вони вирішили обмежитися 155 тис грн.

Сьогодні ж у Львівській обласній філармонії відбудеться нагородження переможців конкурсу "Краща книга Форуму книговидавців". Пан Руденко вчора відмовився назвати номінантів, пославшись на підписку про нерозголошення, яку дають члени журі, проте відзначив, що на конкурс було подано 385 книг, вивченням якостей яких займалися 100 осіб, які працювали в 25 секціях. Вчора ввечері, це журі визначило книгу, яка отримає гран-прі, і ще 18 книг, які будуть відзначені званням "Найкраща".

Втім, один лауреат літературного форуму вже відомий. Премію від мера Львова Андрія Садового отримає польський письменник, лауреат польського тижневика "Політика" Марек Краєвський, автор детективів, події в яких відбуваються у Вроцлаві напередодні Другої світової війни. "Марек в своїх книгах пише і про львівські події. За це я вручу йому золотий герб Львова", - зазначив Андрій Садовий.

Нагадаємо, на 17-му Міжнародному книжковому ярмарку "Форум видавців у Львові", який проходив з 15 по 19 вересня 2010 року, володарем гран-прі стала "Соломія Крушельницька. Міста і слава" Галини Тихобаєвої та Ірини Криворучко.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 970 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ