Чт, 2024-04-25, 14:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 11 » Шоу "Шустер Live"
14:47
Шоу "Шустер Live"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Комуніст Євген Царьков просить прем’єр-міністра Миколу Азарова провести перевірку щодо доцільності співпраці "Першого національного" та програми Савіка Шустера. Він надіслав до Азарова відповідний депутатський запит, текст якого є в "Української правди".

Царьков стверджує, що до нього надійшли масові звернення громадян "з проханням не допустити співпраці державної структури й загальнонаціонального, єдиного офіційного телеканалу з комерційним проектом, що веде не громадянин України Савелій Шустер".

- Бенкендорф заявив, що програма Шустера виходить законно і претензій до неї нема

За словами депутата, громадяни обурюються, що передачі Шустера "побудовані на протистоянні та розпалюванні ворожнечі в країні з різних суспільно-політичних і національних питань".

Царьков також зазначає, що студію Шустера не раз "зі скандалом залишали політики, коли в ефірі звучали неприпустимі заклики, лайка, лився постійний бруд, неправда, стукалися лобами не тільки українські політики (що неминуче веде до розколу країни), а й цілі держави, зокрема, Україна й Росія".

Депутат наголошує, що "Перший національний" функціонує за народні кошти. Він також посилається на інформацію, що президент НТКУ Єгор Бенкендорф був продюсером деяких проектів Шустера, тож може "лобіювати" цей комерційний проект за держкошти.

Царьков просить Азарова перевірити наведені факти та відреагувати на них.

Нагадаємо, з січня цього року шоу "Шустер Live" виходить на Першому Національному телеканалі. У зв'язку з цим, заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко висловив стурбованість стратегією розвитку Першого Національного каналу, який утримується на бюджетні гроші. "Цікаво, за які гроші ця програма, яку не зміг фінансово утримати комерційний канал "Україна", буде виходити на державному каналі?" - поцікавився Томенко.

У свою чергу, генеральний директор Національної телекомпанії України Бенкендорф заявив, що Перший Національний не зазнає витрат, пов'язаних із виробництвом цього ток-шоу. "За досягнутими домовленостями, студія отримає спонсорські гроші, а телеканал - якісний продукт. Спонсори не зможуть впливати на редакційну політику", - повідомив гендиректор НТКУ.

Раніше заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман заявила, що злиття України і Росії не буде, та й "ми маємо в Україні сто таких Савіків", на що сам Шустер сказав, що не політикам визначати, яка програма і який ведучий стануть популярними, хіба що у країні лишиться один державний канал.

Відзначимо також, що 30 вересня минулого року Громадська гуманітарна рада при президентові затвердила концепцію створення громадського телебачення. Передбачалося, що цей канал буде створено на базі Першого національного. Проте заступник президента НТКУ Валід Арфуш вважає, що Перший національний має бути провладним: вже й так достатньо каналів, які критикують владу.

А нещодавно Національна телекомпанія України зменшила відсоток мовлення українською мовою з 95% до 75% загального обсягу добового мовлення. Крім того, телекомпанія збільшила частку інформаційно-аналітичних, публіцистичних і розважально-музичних передач, зменшивши при цьому трансляцію культурно-мистецьких та науково-просвітницьких передач.

Зміни щодо відсотку мовлення державною мовою пояснюються тим, що канал залучає певну кількість програм інших виробників. Так, наприклад, передачі "Шустер Live","Авто-лайф", "Про кіно" виготовляються російською мовою.

Бенкендорф заявив, що програма Шустера виходить законно і претензій до неї нема

Генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф відповів народному депутату від КПУ Євгену Царькову, який направив депутатський запит прем'єр-міністру з проханням провести перевірку щодо доцільності співпраці Першого Національного та програми Савіка Шустера.

Зокрема Бенкендорф зазначив, що телевізійна передача "Шустер Live" виробляється ТОВ "Савік Шустер студія" на замовлення Національної телекомпанії України та транслюється в ефірі телеканалу "Перший Національний" поза межами державного замовлення, у прямому ефірі.

Також він наголосив, що головною метою передачі "Шустер Live" є висвітлення тих гострих проблем, які існують в українському суспільстві та їх обговорення представниками влади та іншими публічними особами з метою пошуку можливих шляхів розв’язку тих питань, які є найбільш актуальними та болючими для мешканців України на теперішній час.

Гендиректор НТКУ відповів на, начебто наявні листи зі скаргами на програму від телеглядачів, що це лише окрема суб’єктивна думка окремих глядачів "Першого національного", і тому це не може бути підставою для припинення її створення.

Крім того, Бенкендорф вбачає у запиті нардепу спробу цензури та втручання у редакційну політику засобу масової інформації.

"Відповідно до статті 5 Закону України «Про телебачення і радіомовлення" «цензура інформаційної діяльності телерадіоорганізації забороняється. Телерадіоорганізація є незалежною у визначенні змісту програм та передач", - відзначається в офіційній відповіді НТКУ.

Також на "Першому національному" наполягають, що те, що ведучий "Шустер Live" не є громадянин України жодним чином не впливає на якість чи зміст передачі, а вимога про наявність громадянства України як умова участі у тій чи іншій ролі у будь-якій з телевізійних передач є, крім усього, ще й порушення законодавства.

Бенкендорф також заперечив інформацію про те, що він був продюсером деяких проектів Савелія Шустера, наголосивши, що вони із Шустером були тільки знайомими.

В заяві НТКУ зазначили, що "Оскільки Перший національний є загальнонаціональним каналом мовлення, і глядацька аудиторія його за віковими показниками охоплює всі верстви населення України, трансляція ж у ефірі Першого Національного телепередачі, яка інформує глядачів про погляди політиків, представників бізнесу, суспільних діячів, інших публічних осіб на різні суспільні проблеми та можливі шляхи їх вирішення і цілком відповідає головній меті Національної телекомпанії України – «забезпечення прав громадян на свободу думки і слова, на отримання повної, достовірної та оперативної інформації, відкрите і вільне обговорення суспільних питань".

"Таким чином Національна телекомпанія України здійснює свою діяльність – у тому числі транслює в ефірі телеканалу "Перший Національний" телепрограму "Шустер Live" у складі власної програми передачі з повним дотриманням усіх норм чинного в Україні законодавства", - наголосили в компанії.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1120 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ