Пт, 2024-04-19, 00:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 24 » Штаб АТО і місія ОБСЄ назвали "гарячі" точки. ВІДЕО
22:01
Штаб АТО і місія ОБСЄ назвали "гарячі" точки. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулу добу загинув один військовослужбовець. Це сталося в результаті обстрілу в Мар'їнці, повідомив сьогодні, 24 листопада, речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

На Луганському напрямку вчора після 14.00 противник почав порушувати режим тиші в Кримському, Новоолександрівці і Новозванівці, застосовуючи важке озброєння. Всього на цьому напрямку за минулу добу скоєно 14 ворожих обстрілів, в тому числі 3 - з важкого озброєння.

На Донецькому напрямку бойові дії тривали в основних "гарячих точках" - Луганському, Зайцевому, Авдіївці, на позиції "Шахта Бутівка". "Ворожі обстріли - тривалі і досить потужні, тому українські війська відкривають вогонь у відповідь", - підкреслив спікер Міноборони.

По українських позиціях на Донецькому напрямку було випущено 36 мін (всі - на Світлодарській дузі).

Всього на цьому напрямку зафіксовано 7 ворожих обстрілів, в тому числі 3 - з важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку по всьому фронту активізувалися ворожі снайпери. А в Мар'їнському районі і на приморських рубежах тривають потужні мінометні обстріли з боку противника. "По наших позиціях випустили більш як 200 мін", - сказав він.

На цьому напрямі вчинено 27 ворожих обстрілів, в тому числі 10 - з важкого озброєння.

СММ ОБСЄ назвала 5 гарячих точок на Донбасі, де погіршилася ситуація з безпекою

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) назвала п`ять гарячих точок на Донбасі, де суттєво погіршилася ситуація з безпекою за останні два тижні. Про це йдеться у тижневому звіті місії станом на 23 листопада, опублікованому сьогодні на сайті ОБСЄ.

"Упродовж двох останніх тижнів ситуація з безпекою вздовж лінії зіткнення на сході України суттєво погіршилася", - заявили у місії.

"Випадки бойової активності були зосереджені у п’ятьох основних гарячих точках, а саме: у районі Авдіївки, Ясинуватої, Донецького аеропорту; у районі Новозванівки, Калинового, Веселогорівки, Троїцького; на південний схід і схід від Світлодарська; у східній та північно-східній частинах Маріуполя, а також на західній околиці Горлівки", - поінформували спостерігачі.

Разом з тим, за їхніми даними, заборонене Мінськими домовленостями озброєння продовжує використовуватися у великих кількостях. Зокрема, місія відзначила різке збільшення кількості випадків застосування танків, артилерії та реактивних систем залпового вогню.

"Сторони продовжують наражати на небезпеку мирних жителів, обстрілюючи населені пункти, а також райони поблизу дорожніх коридорів. Розміщення озброєння і техніки біля об’єктів житлової нерухомості та цивільної інфраструктури також становить загрозу життю мирного населення", - йдеться у звіті.

Також у місії нагадали, що у зв’язку з нещодавнім різким посиленням інтенсивності бойових дій на сході України голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан закликав сторони проявити максимальну стриманість і забезпечити повне та стійке припинення вогню.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петровському та Станиці Луганській.

1 жовтня розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня відведення здійснено в Петровському, а 9 жовтня мало пройти в Станиці Луганській.

Разом з тим голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз заявив, що заплановане на неділю, 9 жовтня, відведення підрозділів Збройних сил України в Станиці Луганській не відбудеться.

У штабі АТО заявили, що ватажки бойовиків ОРДЛО не бажають виконувати Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил біля станиці Станиці Луганської. Пізніше, стало відомо, що мирну зону тут спробують створити, починаючи з 26 листопада.

17 листопада ОБСЄ зафіксувала рекордну з початку року кількість обстрілів на Донбасі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 784 | Додав: adminA | Теги: гарячі точки, штаб АТО і місія ОБСЄ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ