Пт, 2024-04-26, 18:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 10 » Штаб АТО запевняє, що готовий відбити будь-який наступ бойовиків. ВІДЕО
17:42
Штаб АТО запевняє, що готовий відбити будь-який наступ бойовиків. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Наступ бойовиків на українські позиції без підтримки авіації не матиме успіху. Про це на брифінгу заявив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"У нас є інформація про наявність озброєння з боку бойовиків, яке вони повинні були давно відвести. Вони постійно роблять демонстративні відведення: вдень відводять озброєння, запрошуючи при цьому представників СММ ОБСЄ, вночі повертають його на позиції", - сказав він.

Проте, за словами Мотузяника, говорити про наступ бойовиків поки що зарано. "В будь-якому випадку, навіть враховуючи те потужне збройне угрупування, яке вони створили завдяки РФ, наступ з їхньої сторони без підтримки авіації або ж більш потужного озброєння не матиме успіху. Тому ми уважно слідкуємо за ситуацією в зоні АТО і готові в будь-якому випадку відреагувати належним чином на будь-які спроби бойовиків завдати нам провокації", - наголосив речник АПУ з питань АТО.

Мотузяник повідомив, що бойовики обстрілюють позиції сил АТО на всіх напрямках, найбільш напружена ситуація - на захід від Донецька.

"На Луганському напрямку противник застосував 120-мм міномети по наших позиціях, розташованих поблизу Попасної, при цьому кілька ворожих мін потрапили безпосередньо в житлові квартали. Вогонь вівся з боку селища Молодіжне, що прилягає до окупованого Первомайська", - зазначив він.

Також, за словами Мотузяника, на північно-західних околицях Горлівки, йдеться про Майорськ, Дзержинськ та Новгородське, противник вів турбуючий вогонь в бік українських позицій зі стрілецької зброї та гранатометів. Поблизу Новгородська також працював ворожий снайпер.

Крім того, неспокійно було на передових позиціях сил АТО поблизу Верхньоторецького: близько години противник вів вогонь по українських позиціях з БМП-2 та зенітної установки ЗУ-23-2.

"Разом з тим, найбільш неспокійна обстановка склалася на західних околицях Донецька від Авдіївки до Мар’їнки. Обстріл противника тут було чутно впродовж усього дня. До заходу сонця активність бойовиків на цьому напрямку зросла", - заявив речник АП з питань АТО.

Також на Маріупольському напрямку дві ворожі провокації зафіксовано в селищі Широкиному, там ворог застосовував стрілецьку зброю.

Мотузяник також повідомив, що за минулу добу в зоні АТО жоден військовослужбовець не загинув, четверо вояків зазнали поранень.

Напередодні в штабі АТО заявили, що терористи активізувалися по всій лінії розмежування. Серед гарячих точок - Щастя, околиці Горлівки, Широкине і район ДАП.

Раніше повідомлялося, що група бойовиків у кількості приблизно 20 осіб намагалася штурмувати наші позиції поблизу Майорського. Отримавши адекватну відсіч, бойовики залягли і спробували вийти з бою, забравши поранених і вбитих під прикриттям мінометного вогню.

Зазначимо також, що відомий художник Юрій Журавель повідомив, що протягом суботи, 7 листопада, в зоні АТО загинуло 15 українських вояків. Крім того, в суботу, 7 листопада, громадський активіст Олексій Гриценко у своєму Facebook повідомив, що терористи застосовують важке озброєння.

Як повідомляли раніше в Головному управлінні розвідки, ситуація в районі проведення АТО загострюється.

4 листопада секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що у разі продовження провокацій з боку бойовиків на сході країни Збройні сили України припинять відведення озброєнь і військової техніки.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 721 | Додав: adminA | Теги: штаб АТО, відбити будь-який наступ бойовиків
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ