Пт, 2024-03-29, 10:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 1 » Штайнмаєру вдалося запобігти справжній війні між Росією і Україною - Die Welt
10:29
Штайнмаєру вдалося запобігти справжній війні між Росією і Україною - Die Welt
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Два роки тому в Мінську було досягнуто домовленостей про перемир'я на сході України. З того моменту офіційно там мав запанувати мир. Але насправді досі про це не йдеться, констатує Die Welt.

"Цілком імовірно, востаннє на посту міністра закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр веде переговори, що стосуються врегулювання конфлікту в Україні (через 2 місяці очільника зовнішньополітичного відомства має бути обрано на посаду федерального президента. - InoPressa).

Успіхами в цьому питанні він так і не зміг похвалитися - попри те, що працював над вирішенням конфлікту не покладаючи рук", - зауважує автор публікації Даніель Фрідріх Штурм. Глави МЗС Німеччини, Франції, України та Росії обговорили у вівторок в бєларуській столиці реалізацію Мінських угод в форматі "нормандської четвірки", повідомляє видання.

Після вступу на президентську посаду соціал-демократ Штайнмаєр вже не зможе займатися оперативною зовнішньою політикою. "Йому буде бракувати такої діяльності, як робота в форматі "нормандської четвірки", - впевнений кореспондент. - В останні роки нинішній глава німецького МЗС раз у раз намагався посадити сторони конфлікту за стіл переговорів. Годинами, а часом ночами він говорив, переконував, вів переговори, пропонував можливості, висував пропозиції".

Штайнмаєр добре знає своїх колег з інших країн, а також тих, хто ухвалює рішення в тому чи іншому питанні, продовжує автор. "Він розуміє розклад сил, володіє економічною інформацією. Сам себе він бачить у ролі Сізіфа, який невтомно штовхає камінь (а в його випадку - скелю)".

Втім, якщо поглянути на ситуацію на сході України, виникає резонне питання - де, скажіть будь ласка, мир в Україні? "Чому так вийшло, що Росія і далі окуповує Крим, всупереч нормам міжнародного права, на чому неодноразово наголошував сам Штайнмаєр?"

Той, хто вважає Штайнмаєра миротворцем-невдахою, помилково романтизує політику. Як вважають в самому німецькому МЗС, між Росією і Україною вдалося запобігти справжній війні.

"Сьогодні так званий "мінський процес" застопорився остаточно. Режим перемир'я щодня порушується", - констатує автор.

"Причин для радості немає", - зазначив у вівторок сам міністр закордонних справ ФРН, який їхав до Мінська без особливих надій. "Однак його обов'язок щось робити", - пише автор. Конфлікт в Україні разом із ситуацією в Сирії і ядерними переговорами з Іраном був для Штайнмаєра з моменту його вступу на посаду майже три роки тому щоденним завданням.

"Нормандський формат" - це дітище міністра. Невідомо, хто прийде після Штайнмаєра і хто в майбутньому році стане міністром закордонних справ Франції - можливо, "четвірка" буде збиратися рідше або формат геть піде в історію. Дивитися за розвитком подій з президентського палацу Бельвю стане для Штайнмаєра справжнім викликом з березня 2017 року.

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 868 | Додав: adminA | Теги: Україна, Die Welt, Штайнмаєр, Війна, Росія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ