Чт, 2024-04-25, 00:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 10 » Штам E.coli вже на кордоні України
15:09
Штам E.coli вже на кордоні України
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

8 червня в університетській лікарні в Кошице (Східна Словаччина) медики підтвердили наявність бактерій E.coli у 25-річного чоловіка. Це перший такий випадок, передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на словацьку пресу.

Хворого було перевезено з лікарні міста Пряшева у тяжкому стані, де йому поставили діагноз гемолітичний уремічний синдром. У хворого кривава діарея та відмовляють нирки.

У Словаччині в останні дні значно знизилися продажі овочів через страх населення перед інфекцією, влада зі свого боку також почала ретельніше перевіряти імпортовану сільськогосподарську продукцію. Деякі постачальники значно знизили ціни на овочі.

Небезпечну бацилу кілька днів тому знайшли в Польщі у 29-річної мешканки міста Щецина. Напередодні вона їздила до Німеччини, а після повернення потрапила до лікарні з ураженням нирок.

У Німеччині кількість померлих від зараження кишковою паличкою E.coli зросло до 29 людей. Ще одна людина померла у Швеції. Кількість хворих на кишкову паличку E.coli - майже 3 тис людей. Крім Європи, інфекцію вже виявили в Таїланді, Грузії, Єгипті, США.

Джерело зараження кишковою паличкою досі не виявлено. Висувалася версія, що причиною захворювання могла стати пророщена соя, паростки якої продають у супермаркетах і часто використовують у салатах. Однак аналіз 23 з 40 зразків з ферми, що виробляє органічну продукцію в Ільцені на південь від Гамбурга, яку вважали джерелом зараження, дав негативний результат. Проте остаточно версію про сою не відкинули.

Іншим вірогідним джерелом зараження ще й досі вважають огірки. Спочатку йшлося про овочі, завезені з Іспанії, проте після протестів Мадрида Єврокомісія, провівши дослідження, з'ясувала, що в огірках з Іспанії кишкової палички не виявлено. Водночас E.coli знайшли в залишках огірків на німецькій фермі.

Німеччина зняла заборону на вживання в їжу огірків, помідорів і салату: вони нешкідливі, але мити їх треба

Санітарна влада Німеччини оголосила 10 червня про скасування попередження про небезпеку вживання в їжу огірків, помідорів і салату через інфекцію E.coli.

Як пояснили представники німецького інституту інфекційних захворювань імені Роберта Коха, вони пересвідчилися в тому, що ці овочі не містять кишкової палички E.coli, яка призвела до загибелі 29 людей у ​​Німеччині і одного - у Швеції.

Водночас медики в інституті закликали німців ретельно промивати овочі, перш ніж вживати в їжу.

На думку німецьких експертів, в даний час можна "майже напевно" стверджувати, що джерелом інфекції є пророслі зерна рослин. В Інституті ім. Роберта Коха вважають, що випадки зараження кишковою паличкою викликані продукцією з однією з місцевих ферм.

Попередження про небезпеку вживання в їжу огірків, помідорів і салату діяло з 25 травня. Тоді лікарі, ґрунтуючись на розповідях пацієнтів, дійшли помилкового висновку, що саме ці овочі стали причиною поширення інфекції.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 881 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ