Чт, 2024-04-25, 18:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 6 » Шторм "Андреа" досяг кордонів України. ВІДЕО
10:03
Шторм "Андреа" досяг кордонів України. ВІДЕО
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Жителі північних районів Нідерландів готуються до евакуації. Через шторм "Андреа" у регіоні вже кілька днів йдуть дощі з ураганним вітром, повідомляють Вести.ру.

Випала майже місячна норма опадів. Відразу в десятках населених пунктах влади оголосили погрозу повені. Екстрені служби в терміновому порядку зміцнюють дамби.

Однак самі рятувальники визнають, якщо погода не покращиться, ці міри навряд чи допоможуть. Негода викликала перебої й у повітряному сполученні країни.

У міжнародному аеропорті Амстердама відмінені більше 30 рейсів. З великими затримками ходять потяги, на залізничних коліях сотні повалених дерев.

Наслідки все того ж циклона "Андреа" усувають й у Швейцарії. Зараз термінали переповнені. Рейсів очікують сотні пасажирів.

В Австрії за лічені години дороги засипало товстим шаром снігу. На трасах сильна ожеледиця. І як наслідок, десятки аварій і величезні пробки.

Нагадаємо, що шквальний вітер обрушився на Європу на початку тижня і вже завдав чимало шкоди континентальній Європі.

Під час католицького Різдва на Північну Європа обрушився потужний ураган "Дагмар". Ураган "Дагмар" став найсильнішим ураганом за останні 30 років.

Також зазначимо, що Європа частенько потерпає від сильних ураганів. Так, у листопаді 2011 року в країнах Північної Європи і Скандинавії через циклон виявилися підтопленими будинки в прибережній зоні, не працював мобільний зв'язок, а в море віднесло двох членів знімальної групи фільму "Сутінкова країна", які вирішили зняти бурхливу стихію. Стихійне лихо також обрушилося на країни Балтії, де через негоду і штормовий вітер було порушено роботу аеропортів.

Тоді у Латвії в результаті сильного вітру без електрики залишилися близько 20 тис жителів.

А ось у жовтні 2011 року найсильніший дощ з грозою обрушився на столицю Італії Рим. У результаті опинилися затопленими багато кварталів історичного центру міста, туристи здійснювали прогулянки по коліно у воді. Мер Рима Джанні Алеманно тоді звернувся до уряду з проханням оголосити тут надзвичайний стан через стихійне лихо. Він порівняв подію в столиці з землетрусом.

Влітку 2011 року дощ і ураган охопили Центральну і Південну Польщу. Екстрені служби чергували цілодобово, приймаючи сотні дзвінків. Є загиблі. За даними синоптиків, пориви вітру досягали 90 кілометрів на годину.

Сильний вітер забрав життя однієї людини в Бельгії

Одна людина загинула, ще одна постраждала в результаті шквалистого вітру, що бушував в четвер над Бельгією, повідомляє РИА "Новости".

Швидкість вітру перевищувала 100 кілометрів на годину, повідомили місцеві ЗМІ.

64-літній чоловік загинув у провінції Фламандський Брабант після того, як на нього впав фрагмент фасаду одного з будинків. Інший інцидент стався під Брюсселем, на автомобіль в якому знаходився водій впала щогла лінії електропередачі. Чоловік відбувся легкими травмами.

У результаті стихії, яка розбушувалася на півдні Бельгії, у Валлонії, 20 тисяч будинків залишилися без електрики.

У цей четвер по всій території Бельгії знову оголошено штормове попередження. У Брюсселі були закриті для відвідування всі міські парки.

Як повідомлялося раніше, брюссельські пожежні в якості міри безпеки демонтували різдвяну ялину, встановлену на центральній площі столиці Бельгії. Щоб не піддавати загрозі туристів падіння гілок з дерева, було вирішено її розпиляти і вивезти.

У минулий вівторок в результаті шквалистого вітру в Бельгії постраждали чотири людини, у тому числі семирічний хлопчик.

Троє з постраждалих отримали травми різного ступеня тяжкості в центрі Брюсселя від падаючих гілок дерев. Хлопчик отримав поранення після того, як на нього впав алюмінієвий фрагмент з фасаду одного видань на бельгійському узбережжі Північного моря, де швидкість вітру сягала 110 кілометрів на годину.

Тоді найбільший матеріальний збиток у результаті шквалистого вітру і проливні дощі було завдано на півночі країни, Фландрії.

Негода ускладнила рух транспорту на Заході України

У зв'язку зі складними погодними умовами (дощ, сніг, пориви вітру) ускладнено рух автомобільного транспорту на автодорозі Київ - Чоп, повідомляє прес-служба МНС.

У четвер ввечері, затруднений проїзд на ділянці дороги від населеного пункту Сколе (Львівська обл), далі по перевалу і аж до села Нижні Ворота (Закарпатська обл).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 972 | Додав: admin | Теги: шторм Андреа
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ