Чт, 2024-03-28, 15:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 11 » Штурм Євромайдану
06:20
Штурм Євромайдану
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Внутрішні війська та спецпідрозділи "Беркут" підійшли до барикади по вулиці Інститутській. Також внутрішні війська починають блокувати Майдан Незалежності по периметру - підходять по вулиць Хрещатик та Костьольній і Михайлівській. Йде штурм Євромайдану.

5:00 Люди прибувають на Майдан Незалежності попри те, що проїзд з Поштової площі перекрито. Вже так прибуло 10 тисяч людей, повідомляє в ефірі 5-й канал. Міліція пропускає людей на площу. Зараз на площі -10. Чекають, що після відкриття метро людей буде ще більше.

Продовжують стояти намети біля сцени майдану. також продовжуєтьсясилове протистояння на Інститутській.

Силовики спробували прорватися в будівлю Будинку профспілок - штабу комітету спротиву, де зараз знаходяться лідери опозиції. Але це не вдалося. Протистояння триває. Зі сцени закликають підійти туди й допомогти протестувальникам стримувати напад.

4:40 У соцмережах повідомляють, що міліція висмикує захисників барикад і затримує їх. Людей саджають у автозаки та б'ють їх. "Б'ють всіх по звірячому. Це пекло. Щоб не трапилось - всі. Вибачайте. Поряд зі мною хлопцю розбили голову", - повідомляє один із затриманих телефоном із автозаку. Відомі вже перші прізвища затриманих. Це зокрема Бабух, Петік, Копилець, Яців, Сачко. "На моїх очах 70-річного діда добили до крові", - розповів завдяки мобільному пристрою один із затриманих, повідомляє ТСН. Тим часом кілька опозиційних нардепів намагаються заблокувати рух автозаків і звільнити затриманих чоловіків.

4:30 Біля барикади на вулиці Інститутській тривають протистояння. З обох боків є постраждалі. "Станом на 4:00 ранку вже є інформація про отримання тілесних ушкоджень 10-ю військовослужбовцями внутрішніх військ", - йдеться в повідомленні прес-служби МВС України. Про кількість постраждалих з боку мітингувальників інформації немає.

Перед бійцями з боку Інститутської стоїть живий ланцюг з шести народних депутатів. Вони намагаються провести переговори з представниками "Беркута". Всього зараз за колоною бійців коштує вісім великих автобусів і шість мікроавтобусів з силовиками.

4:20 У соціальних мережах зʼявилася інформація про те, що "Беркут" пішов від КМДА у бік Євромайдану.

З'явилась інформація про те, карети швидкої допомоги не можуть проїхати на Майдан Незалежності до поранених, бо кордони "Беркуту" їх не пропускають.

Зі сцени пролунала інформація про те, що "швидкі" знаходяться на всіх вулицях, що примикають до Майдану Незалежності. Медичну допомогу можна отримати тільки там.

Співробітники міліції затримали в центрі Києва кількох мітингувальників, які чинили опір правоохоронцям. "Працівниками міліції затримано кілька найбільш активних правопорушників, які чинили опір правоохоронцям", - йдеться в повідомленні прес -служба МВС, оприлюдненому в ніч на середу в ніч на середу.

Також у міліції повідомили, що при демонтажі барикад біля будівлі Київської міської державної адміністрації, активісти "евромайдана", які перебували всередині, з вікон поливали водою правоохоронців, працівників Держслужби з надзвичайних ситуацій (ГСЧС) і комунальних служб.

"Крім того, правопорушники неодноразово розпилювали в бік правоохоронців сльозогінний газ і кидали димові шашки", - додали в МВС. Разом з тим, заявляють у прес -службі міністерства, з боку правоохоронців "спеціальні засоби до учасників акції не застосовувалися".

4:05 Виступає Арсеній Яценюк. Він говорить, що Янукович влаштував штурм Майдану в час коли в Україні знаходиться знаходиться верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон заступник держсекретаря США: "Він плюнув в обличчя Америці, країнам ЄС і 46-ти мільйонам українців, а ми цього не пробачимо, це так просто з рук не зійде".

"Сьогодні тут тисячі, вчора були сотні, а завтра будуть мільйони і режим Януковича впаде", - висловив переконання лідер "Батьківщини". "Не боїмося, стоїмо і боремося за нашу країну!"

Зі сцену також повідомляють, що потрібна допомога медиків.

4:00 "Беркут" знов пішов в наступ. Людей витісняють вниз по Інститутській.

Пости співробітників Державтоінспекції перекрили частину вулиць для руху автотранспорту і не пропускають машини в центр міста.

3:55 Зачитали заяву представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон: "Влады не потрібно було діяти під прикриттям ночі, щоб почати спілкування з суспільством за допомогою міліції. Діалог з політичними силами і суспільством, і використання аргументів - це завжди краще, ніж аргумент сили".

"Я все ще в Києві. Я була серед вас на Майдані ввечері і мене вразила рішучість Українців, які виступили за європейську перспективу країни", - наголошується в заяві.

Ештон додала, що з розчаруванням спостерігає за тим, як міліція застосовує силу для розгону мирних людей з центру Києва.

3:50 Депутат Леся Оробець зі сцени звернулася англійською мовою до Європи: "Європо, підтримай нас! Ми стоїмо тут за нашу незалежність. Ми не хочемо до Росії. Янукович зробив вибір і він не підпише Угоду про асоціацію. Європо, якщо ти не хочеш, щоб ми захлинулися в крові, то введи персональні санкції проти Януковича і його оточення. Заблокуй їм банківські рахунки".

3:46 Кияни в соцмережах організовуються для доїзду на Майдан.

Люди прибувають на Майдан Незалежності, кількість людей біля сцени зростає. Силовики відрізали протестуючих Майдану від входу в будівлю Київської міськдержадміністрації та від Будинку профспілок. Сам Будинок профспілок, а також будівля мерії забарикадовані демонстрантами. В КМДА близько 200 активістів Майдану стримують атаку бійців Беркута, які намагаються прорватися всередину будівлі. Про це повідомив кандидат в народны депутати Левченко. За його словами активісти забезпечені їжею, в будівлі адміністрації знову з'явилося світло, яке ненадовго вимикали, відтак забарикадовані можуть протриматися досить довго.

Зі сцени виступають політики і закликають йти на Майдан і відстоювати свої конституційні права.

3:40 На тих позиціях Євромайдану, де бійці спеціального призначення внутрішніх військ і "Беркут" прорвали барикади і зламали намети, з'явилися мародери. "Беркут" відтіснив від зламаних наметів євромайданівців, біля наметів одразу опинилися люди в жовтих жилетках, які відмовляються представлятися, повідомляє "Обозреватель". Вони беруть з наметів все підряд, речі і забирають їх у невідомому напрямку. Ці люди носять банки, одяг, металеві предмети.

3:32 Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко зі сцени заявляє про необхідність відставки Кабміну і президента України Віктора Януковича: "Після цього я впевнений, що нам потрібно вимагати не тільки відставки уряду, але і президента".

Кличко висловив упевненість, що мітингувальникам таки вдасться відстояти Майдан: "Через півгодини-годину нас тут буде набагато більше".

Опозиціонер також звернувся до правоохоронців з проханням "не робити помилку" і не застосовувати силу до мирних маніфестантів . "Ми скажемо "ні "поліцейській державі" , - заявив він.

3:30 Представництво Європейського Союзу в Україні намагається вийти на зв'язок з компетентними органами України з тим, щоб припинити застосування насильства щодо демонстрантів на Майдані Незалежності в Києві.

Крім того, в тексті заяви представництва ЄС йдеться про те, що європейські дипломати "захоплюються" рішучістю і мирним настроєм демонстрантів на Майдані Незалежності.

3:12 Майдан скандує: "Київ вставай!"

На бирикаді на Інститутській сутичка з військами.

На сцені якимось чином опинилася колишня депутат від ПР Інна Богословська.

3:10 У міліції Києва підкреслюють, що правоохоронці на Майдані Незалежності в ніч на середу забезпечують правопорядок для безперешкодного проїзду спецтехніки та роботи комунальників з демонтажу барикад.

"Головне завдання співробітників міліції - забезпечити проїзд спецтехніки та роботу комунальних служб з демонтажу барикад, розміщених на проїзній частині вулиць Хрещатик та Інститутська ", - повідомляє прес-служба київської міліції з посиланням на в.о. начальника ГУ МВС України в Києві Валерія Мазана.

При цьому в київській міліції наголошують: "Про звільнення приміщень будинку профспілок та київської мерії від мітингувальників, а також про демонтаж наметового містечка мова не йде".

Також у міліції зазначили, що всі дії, які зараз відбуваються на Майдані Незалежності і найближчих вулицях - це виконання постанови суду про розблокування транспортних магістралей.

"Міліція намагається діяти максимально коректно", - підкреслили у відомстві.

3:00 "Беркут" зайняв наметове містечко. Штурм зупинився.

Поки що стоїть барикада на вулиці Інститутській. Їі з усіх боків оточили війська, але ще не розібрали.

Лідери опозиції ібільшість народних депутатів перебувають в наметовому містечку.

Люди скупчилися біля сцени. Співають гімн.

Виталий Портников: "Сцена Майдану оточена силовиками. Взагалі бачити, як війська оточують людей, які співають державний гімн власної країни на головній площі столиці цієї країни - фантасмагоричне видовище. Нікому не побажаю цього".

2:50 Побито народних депутатів Андрія Іллєнка та Андрія Пишного. Андрій Парубій зі сцени каже, що на майдан вже їде весь Київ. Закликають не чинити спротиву військам. Лунає музика зі сцени.

2:40 Бійці "Беркута" відтіснили демонстрантів майже під саму сцену на Майдані незалежності. Комунальники вже почали розбирати барикади з боку вулиці Інститутської та Європейській площі. До барикади на Майдані незалежності з боку Європейської площі під'їжджають самоскиди, на які вантажать залишки барикад.

Бійців спецзагонів зі сцени закликають припинити зачистку і стати на бік народу. "На Майдан вийде вся Україна і у вас нічого не вийде", - говорить Руслана.

Народний депутат фракції "Батьківщина" Олег Медуниця ліг під колеса КрАЗа. Автомобіль повинен був розчистити барикаду мітингувальників на Євромайдані на вулиці Інститутській.

2:30 На території наметового містечка опозиції центрі Києва знаходяться співробітники "Беркута", які оточують мітингувальників. При цьому на тих територіях, звідки витіснили мітингуючих, працівники комунальних служб прибирають барикади і загородження.

Як і раніше на сцені виступають народні депутати та активісти, які закликають міліцію не порушувати права громадян. Священнослужителі читають молитви зі сцени. Руслана закликає зберігати спокій. Мітингувальники скандують "Завтра - мільйон".

"Звертаюся до" Беркуту "! Ми знайдемо і покараємо кожного, хто підняв кийок на мирних протестувальників", - каже зі сцени Майдану народний депутат Андрій Парубій.

В наметове містечко також заходять тітушки.

2:24 Поновився штурм барикади на Інститутській - під Жовтневим палацом.

2:20 Правоохоронці відтіснили мітингувальників від барикади біля будівлі мерії Києва, працівники міського благоустрою завершують розбирати барикаду, повідомляє кореспондент 5 каналу в прямому ефірі в ніч на середу.

2:18 Десятки учасників акції стоять з бітами і дерев'яними палицями, на головах у них шоломи. Вони барикадують сходи в будівлі Будинку профспілок.

2:13 Беркут зносить народних депутатів по вул. Інститутській і підходить до барикади впритул. На Михайлівському соборі забили в дзвони.

1:50 По вул.Інститутській підійшов водомет. Перед ним стали депутати та священники. Спецпризначенці штовхають депутатів вниз вул. Інститутською.

1:45 Спецпідрозділи прорвалися до Будинку профспілок збоку Украънського дому. Відтісняють людей біля Будинку профспілок. Комунальники розбирають барикади та намети, проносячи це все крізь лінію силовиків.

1:35 Біля ЦУМу вантажний автомобіль, в який завантажують частини барикад. Техніка відгороджена щільним рядом внутрішніх військ. Сама барикада оточена з усіх боків внутрішніми військами. Протестувальників в середині табору немає, тож ніхто не чинить опору.

Народні депутати стали перед військами на вулиці Інститутській.

1:33 Силовики збирають прорвати барикаду зі сторони Михайлівської. Про це повідомив депутат Андрій Шевченко, присутній на місці. "Основна частина сил зараз скупчена там. Яценюк, Турчинов намагаються стримати міліцію. Їх (силовиків) просто тьма", - сказав Шевченко.

1:30 Беркут штурмує КМДА. Жінок та дітей забрали на сцену. Руслана скандує "це мирний протест". Вона закликає не піддаватися на провокації.

1:25 На сходах КМДА зібралося близько 200 людей. На площі перед міськрадою скопичилося близько 100 осіб, які оточили міліцію. Міліція зачитує ухвалу Печерського райсуду суду про вжиття заходів у справі щодо блокування тротуарів, доріг, шляхом розміщення на них різних предметів.

Судовий виконавець Лариса Сабодаш оточена близько 10 міліціонерами. Вона зачитала ухвалу та пішла.

1:02 Беркут спробував штурмувати барикади на вулиці Інститутській. Алеперший наступ не вдався і війська відійшли.

Величезна кількість Беркуту рухається від Оперного театру в бік Київради. Люди співають гімн, кричать "Міліція з народом" та "Разом і до кінця". Окрім того, мітингувальники кидають в силовиків сніг і ллють воду.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1046 | Додав: admin | Теги: #Євромайдан, штурм Євромайдану
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ