Пт, 2024-04-26, 03:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 25 » Шведські студенти сконструювали подушку безпеки для велосипедистів
13:29
Шведські студенти сконструювали подушку безпеки для велосипедистів
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

 Двоє шведських студентів факультету промислового дизайну сконструювали подушку безпеки, що заміняє велосипедистові велосипедний шолом. Подушка набагато зручніша за шолом, вона є коміром, який кріпиться на шию і при зіткненні або при падінні вмить розкривається, захищаючи тим самим від удару шию і голову, передає NEWSru.com.

За словами одного з розробників пристрою, конструктора Анни Хаупт, на створення подушки для велосипедиста пішло шість років. У основі винаходу лежить мікрокомп'ютер з безліччю датчиків, які відстежують рух велосипедиста.

Спровокувати спрацьовування системи може сильний поштовх, струс або удар, причому, за задумом винахідників, її не повинні викликати різке гальмування або різкий маневр, скажімо, щоб уникнути зіткнення з перешкодою. У разі фіксації поштовху невеликий балончик з гелієм надуває подушку за 0,1 секунд.

Як запевняють автори винаходу, їхня подушка безпеки допрацьовувалася в рамках сотень дорожніх випробувань з використанням манекенів і реальних велосипедистів в умовах руху, як по місту, так і по шосе в сільській місцевості.

Подушка безпеки велосипедиста з'явиться у продажу у Великій Британії і низці інших європейських країн наступної весни за ціною близько 260 фунтів. Шведські інженери планували продавати свій винахід і у себе на батьківщині, проте в Швеції діє спеціальний закон, згідно з яким велосипедист повинен їздити саме в шоломі.

Як повідомлялося, у Новій Зеландії співробітниця поліції, зупинивши двох молодих чоловіків, які каталися на велосипедах повністю голими, ніяк не покарала їх за фривольний вигляд, обмежившись рекомендацією носити шоломи.

За словами старшого констебля Кеті Дудер, яка зупинила велосипедистів в районі курорту Вангамата на північному сході країни, молоді люди були збентежені більше, ніж вона, і під час розмови намагалися прикривати інтимні місця руками.

На питання, чому вони катаються у такому вигляді, чоловіки відповіли, що хотіли відчути повну свободу. Кеті Дудер у відповідь на цю заяву пожартувала, що тепер у них є шанс відчути "повне позбавлення волі".

За словами співробітниці поліції, чоловіки виглядали абсолютно тверезими. Після суворого попередження про необхідність носити захисні шоломи Кеті Дудер відправила велосипедистів додому. Як відзначила констебль, більше вона чоловіків не бачила, і тому їй невідомо, чи прислухались вони до її поради.

Не дивлячись на те, що нагота в громадському місці за законами Нової Зеландії може бути приводом для звинувачення в непристойній поведінці, Кеті Дудер визнала, що чоловіки не заслуговують покарання. Як пояснила співробітниця поліції, вони каталися пізно увечері, коли вже стемніло. До того ж навколо не було нікого. На думку констебля, молоді люди не збиралися нікому заподіювати шкоду, а просто дуріли.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 967 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ