Сб, 2024-04-20, 07:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 25 » Швейцарці винайшли шоколад з ефектом омолодження
15:30
Швейцарці винайшли шоколад з ефектом омолодження
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/


Найбільший в світі швейцарський кондитерський концерн Barry Callebaut представив новий вид шоколаду, який зменшує кількість зморшок і володіє антивіковим ефектом, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на англійське видання Telegraph.
Новий винахід швейцарських кондитерів під назвою Acticoa містить натуральні антиоксиданти, які захищають клітини шкіри від пошкодження вільними радикалами.

Виробники стверджують, що вживання лише 20 грамів подібних ласощів на день допоможе запобігти появі зморшок і покращить еластичність шкіри.

Секрет ефекту омолодження Acticoa полягає в наявності флавоноїдів. Річ у тім, що ці сполуки містяться в початковій сировині - какао-бобах, щоправда, в класичному рецепті приготування шоколаду велика частина цих біологічно активних речовин руйнується. Проте Barry Callebaut вдалося розробити нову методику, яка дозволяє зберегти флавоноїди.

Зазначимо, що флавоноїди здатні поглинати вільні радикали, тим самим запобігаючи передчасному старінню, до якого призводять також такі чинники, як куріння, забруднення довкілля і безсоння.

"З одного боку, може здатися, що шоколад і здоров'я абсолютно несумісні. Але, як бачите, це зовсім не так. Адже як чудово, коли їжа є не тільки смачною, а й корисною", - каже Гаррі Врінс, представник Barry Callebaut.

Про користь темного шоколаду для здоров'я говорять вже давно. Так, наприклад, існує думка, що шоколад, завдяки високому вмісту антиокислювачів, сприяє пониженню кров'яного тиску і скороченню ризиків серцевих ударів.

"Шоколад рятує від інфаркту та інсульту" - такого висновку дійшов американський професор Карл Кін. Регулярне споживання цих ласощів нормалізує функції кров'яних пластинок - тромбоцитів: біологічно активні речовини з групи флавоноїдів, які містяться в шоколаді, не дають їм злипатися і перешкоджають утворенню тромбів в судинах серця і мозку. Дія шоколаду на судини аналогічна аспірину, але без побічних ефектів. Професор стверджує, що шоколад обов'язково має входити в раціон кожної людини, навіть гіпертоніка, як засіб профілактики серцево-судинних захворювань.

Шоколад також багатий на кальцій, магній і фосфор, завдяки яким ми стаємо красивими і розумними. Фосфор живить мозок, магній регулює клітинний обмін, кальцій забезпечує міцність кісткової тканини. Тіаніни, що містяться в шоколаді, мають антибактеріальні властивості і перешкоджають утворенню зубного нальоту; фосфати і фтор зміцнюють зуби. Отож шоколад ніяк не може стати причиною карієсу, в чому його незаслужено звинувачують.

Мабуть, одна з найцінніших властивостей шоколаду - його здатність поліпшувати настрій. Якщо вам сумно - з'їжте шоколадку або шматочок шоколадного торта, і життя здаватиметься кращим.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1011 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ