Пн, 2024-04-29, 05:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 10 » Сікорський: у ЄС немає політволі до підписання Угоди з Україною
11:18
Сікорський: у ЄС немає політволі до підписання Угоди з Україною
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Угоду про асоціацію з ЄС буде парафовано протягом наступних декількох тижнів, але поки в Європейському Союзі немає політичної волі для підписання, а тим більше ратифікування цієї угоди, заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю "5 каналу".

"Я переконаний, що документ буде парафовано і офіційно підписано, з технічного погляду, протягом наступних кількох тижнів. Але після цього виникає питання підписання і ратифікації Європейським парламентом від імені Європейського Союзу, а також всіма країнами-членами ЄС. І поки що, я повинен сказати, що немає в Європейському Союзі політичної волі і не існує політичних умов в наших відносинах, для того щоб розраховувати навіть на підписання угоди. Оскільки є відчуття, що принципи, задекларовані в угоді про асоціацію, - верховенство права, демократія, - в Україні повною мірою не виконуються", - заявив міністр закордонних справ Польщі.

Сікорський зазначив, що дуже високі кола, які формують громадську думку ЄС переконані в тому, що процес над екс-прем'єром Юлією Тимошенко був нечесним, тому в Європейському парламенті навряд чи знайдеться достатня кількість голосів для того, щоб схвалити цю угоду.

"Дуже високі кола, що формують громадську думку Європи, не впевнені в тому, що це був чесний процес. І тому, я просто не бачу, де можна взяти достатню кількість голосів для того, щоб угоду було схвалено Європейським парламентом", - зазначив Сікорський.

Голова МЗС Польщі вважає, що накладення певних персональних санкцій на представників нинішньої української влади, було б занадто різким кроком з боку ЄС, адже навіть сьогодні Україні сприймається в Європі як вільна країна.

"Звичайно, у нас є прецеденти, коли такі санкції запроваджувалися проти, наприклад, представників системи правосуддя Бєларусі, причетних до політичних переслідувань. Але це був би занадто різкий крок, тому що ми повинні пам'ятати - стратегічним активом України є те, що навіть сьогодні вона сприймається як вільна країна. І для того, щоб мати більш тісні відносини з ЄС, дуже важливо, щоб країна сприймалася як демократична. І саме тому парламентські вибори цього року матимуть надзвичайно велике значення для репутації України в Європі", - заявив Сікорський.

Як повідомлялося, голова МЗС Польщі, перебуваючи 8 лютого з візитом у Києві, заявив, що під час головування його країни в ЄС Варшава та Київ багато чого досягли на шляху євроінтеграції України, але могли б зробити більше.

Нагадаємо, що 25 січня у Міністерстві закордонних справ України зазначали, що терміни парафування Угоди про асоціацію з Європейським Союзом залежать від юридичного узгодження тексту угоди в частині, що стосується зони вільної торгівлі.

А 7 лютого уповноважений з питань європейської інтеграції України Валерій П'ятницький заявив, що, з технічного погляду, українська сторона вже майже підготувала до підписання угоду про асоціацію з ЄС.

Як повідомлялося, на саміті Україна-ЄС, що відбувся в Києві 19 грудня 2011 року, не було парафовано угоду про асоціацію та створення зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом. Міністр закордонних справ країни Костянтин Грищенко сподівається, що документ буде парафовано до середини лютого 2012 року. Президент України Віктор Янукович вірить, що цю угоду буде підписано у 2012 році.

Україна втратить шанс на членство в ЄС, якщо будуть сфальсифіковані результати парламентських виборів

У разі фальсифікації результатів парламентських виборів Україна втратить шанс на членство в Європейському Союзі, заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

"Однозначно можна сказати, що Україна втратить всі шанси на членство в ЄС. У нас не прийнято приймати недемократичні країни в Євросоюз", - заявив Сікорський.

При цьому він заявив, що якщо Україна змінить вектор своєї інтеграції з європейського на протилежний, то багато хто в Європі цьому тільки зрадіє.

"Якщо ви оберете інший напрямок, багато хто в Європі зрадіє, бо членство в ЄС дає величезні привілеї: політичні - у вас з'явиться право вето з багатьох питань, які приймаються для 500 мільйонів громадян, економічні - доступ до найбільшого, найбагатшого ринку в світі. Крім того, стають доступними кошти Євросоюзу та субсидії", - заявив Сікорський.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: Сікорський: у ЄС немає політволі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ