Чт, 2024-03-28, 22:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 15 » Сили АТО охолоджують запал бойовиків вогнем у відповідь. ВІДЕО
16:30
Сили АТО охолоджують запал бойовиків вогнем у відповідь. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Упродовж минулої доби в зоні проведення АТО один український військовий загинув, чотирьох — поранено.

Про це у п'ятницю 15 липня на брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, передає УНІАН.

"За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, четверо отримали поранення", - сказав він.

Лисенко уточнив, що один боєць загинув у районі Мар'їнки внаслідок мінометного обстрілу, а двоє – зазнали поранень. Ще двоє військових було поранено в районі Авдіївки та Зайцевого через обстріл з автоматичного гранатомету.

Спікер АТО повідомив, що бойовики продовжують активні обстріли позицій українських військових в зоні проведення АТО.

За його словами, на Луганському напрямку ворог знову обстріляв позиції сил АТО у районі Станиці Луганської, цього разу після заходу сонця. Обстріл тривав більше години. Українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Також окупанти з правого берега Сіверського Донця здійснили короткотривалу збройну провокацію у напрямку позицій сил АТО у селі Сизе, що у безпосередній близькості до українсько-російського кордону.

Чотири рази противник порушив режим припинення вогню і в районі Попасної. При цьому окупанти застосовували стрілецьку зброю. А після заходу сонця там бандформування застосували міномети.

У районі Бахмутської траси, за словами Лисенка, вчора було спокійно. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів, з них половина були неприцільними.

Водночас на Донецькому напрямку дещо знизилася інтенсивність бойових дій. Так, вчора кількість ворожих обстрілів зменшилася у півтора разу - до 20 обстрілів. При цьому кількість випадків застосування мінометів зменшилася вдвічі – до дев’яти. Артилерію ворог вчора на цьому напрямку не застосовував.

Найскладніша ситуація залишається в промисловій зоні Авдіївки та у Зайцевому. При цьому міномети бойовики застосовують як вдень, так і вночі.

На Світлодарській дузі, поблизу Луганського, вчинено дві короткочасні збройні провокації російсько-терористичних військ.

На південний захід від окупованої Горлівки, в районі Новоселівки Другої, бойовики здійснили два потужних обстріли сил АТО загальною тривалістю більше двох годин, використовуючи міномети, крупнокаліберні кулемети та гранатомети різних систем.

Також, додав Лисенко, тривають ворожі збройні провокації поблизу Донецького аеропорту.

На Маріупольському напрямку обстановка незмінна - найбільш інтенсивні бойові дії тривають на півночі (у районі Мар’їнки та Красногорівки) та на півдні (у Приазов’ї). Після опівночі терористи продовжили обстріли з гармат та мінометів українських позицій на півночі Маріупольського напрямку – у Красногорівці та Мар’їнці – випустивши близько 70 артилерійських снарядів та 50 мін. Вдень на цих рубежах оборони важке озброєння ворогом не застосовувалося. Втім, уже з заходом сонця інтенсивність ворожих обстрілів почала зростати, і близько опівночі НЗФ відкрили вогонь з мінометів у Красногорівці, випустивши 30 мін.

На ділянці фронту Березове – Гранітне відбулося близько десяти поодиноких провокацій ворога з використанням гранатометів, кулеметів та бронетехніки.

У Широкиному ситуація дещо спокійніша, ніж минулої доби, проте далека від ідеальної, зауважив представник АП.

"Ворог постійно проводив поодинокі обстріли позицій сил АТО з використанням гранатометів та стрілецької зброї, а надвечір відкривав вогонь з мінометів", - сказав він.

Також бандформування застосовували міномети у сусідніх Водяному та Лебединському. Там же бойовики використали озброєння БМП, обстрілюючи українські позиції.

Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 38 ворожих обстрілів, зокрема 11 – з важкого озброєння.

Бойовики продовжують аерофоторозвідку позицій сил АТО. Учора зафіксовано три польоти ворожих безпілотників на Маріупольському напрямку.

Раніше повідомлялося, що за минулу добу в районі проведення Антитерористичної операції російські окупаційні війська 64 рази відкривали вогонь по позиціях Сил АТО. Зокрема, 38 разів на Маріупольському, 20 на Донецькому та 6 на Луганському напрямках.

В ГУР Міноборони заявили, що українські військові 14 липня знищили двох та поранили сімох окупантів на Донбасі. Так, українські розвідники фіксують чергові втрати особового складу з’єднань та частин 1-го та 2-го армійських корпусів збройних сил РФ, які базуються у Донецьку та Луганську відповідно. Також, за даними розвідки, мешканці тимчасово окупованого міста Хрустальний (колишня назва - Красний Луч) Луганської області висловили протест проти дислокації поряд з житловими районами важкого озброєння.

Секретар РНБО Олександр Турчинов 13 липня виїхав на передню лінію оборони Збройних сил України на маріупольському напрямку у зв'язку із загостренням ситуації в зоні проведення антитерористичної операції.

За інформацією розвідки, бойовики готуються до активних дій на слов'янському напрямку з 14 липня. Зазначається, що противник підтримує боєготовність військ, проводить посилення і заміну передових підрозділів, поповнення боєкомплекту і пального.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 806 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, вогонь, відповідь, бойовики
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ