Пт, 2024-03-29, 16:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Березень » 7 » Сили АТО почали відведення "Ураганів". ВІДЕО
09:49
Сили АТО почали відведення "Ураганів". ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українські військовослужбовці починають четвертий етап відведення важких гармат від лінії зіткнення на Донбасі. Сьогодні, 6 березня, сили АТО відводять від лінії зіткнення РСЗВ "Ураган". Про це заявив на традиційному щоденному брифінгу речник штабу Антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко.

"Вчора збройні сили України здійснили відведення артилерійських дивізіонів, які мають на озброєнні реактивні системи залпового вогню "Град" більш ніж на 35 км від лінії розмежування", - сказав він.

За його словами, техніку на всьому шляху слідування супроводжували спостерігачі місії ОБСЄ, які засвідчили факт її відведення.

Водночас окупанти продовжують тактику "докучливого вогню", здійснюючи поодинокі обстріли позицій сил АТО. Зокрема, вчора, 5 березня, українські позиції були обстріляні 35 разів. Найбільше напруження спостерігалося на Маріупольському, Донецькому та Артемівському напрямках. При цьому фактів застосування артилерійського озброєння бойовиками не зафіксовано. Також вночі, близько 1 та 2 години ночі, бойовики обстріляли з мінометів Піски та Авдіївку.

У районі с. Миколаївка Тельманівського району Донецької області відбулося бойове зіткнення бойовиків з підрозділами ЗСУ. Противник, застосовуючи БМП та міномети, 4 рази обстріляв український опорний пункт, а згодом намагався його штурмувати. Напад відбито.

Поблизу с. Широкине бойовики безуспішно намагалися атакувати позиції сил АТО, тричі обстрілявши їх із гранатометів, снайперської і стрілецької зброї.

Противник веде активну авіарозвідку – за минулу добу зафіксовано політ 3 безпілотних літальних апаратів у районах н.п. Попасна, Ломакіне та Орловське.

За минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців немає, 4 було поранено.

За оперативною інформацією, у населених пунктах, які окуповані бандформуванням "ЛНР", різко зросли ціни на продовольчі товари. Спостерігається дефіцит цукру, кам’яної солі, соняшникової олії та інших товарів першої необхідності. У містах Свердловськ, Сніжне, Торез, Слов’яносербськ та Первомайськ, що також перебувають під контролем бойовиків, зафіксовані випадки голоду серед місцевого населення через відсутність у людей грошових коштів для придбання харчів.

На Луганщині у м. Красний Луч, що контролюється бойовиками, на вимогу окупантів було відключено передавачі 2 українських телеканалів.

Довідка

Згідно з Мінськими домовленостями, з 00.00 15 лютого в зоні АТО оголошено режим припинення вогню. Проте бойовики штурмували Дебальцеве (Донецька область), заявляючи, що вважають його "своєю територією".

17 лютого російсько-терористичні війська захопили частину Дебальцевого. При цьому ватажки бойовиків блокували в'їзд групи ОБСЄ в місто, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

18 лютого основні сили АТО в Дебальцевому з боями прорвалися з міста. Президент України Петро Порошенко повідомив, що це була "планова і організована операція".

За даними Генштабу, втрати українських сил при виході з міста склали 19 загиблих і 135 поранених, понад 90 потрапили в полон, 82 пропали без вісті.

19 лютого сили АТО повністю покинули місто.

Після цього Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про звернення до ООН і до Європейського Союзу про направлення в Україну миротворців. Також вирішено провести перегрупування армії з урахуванням нової лінії зіткнення в зоні АТО.

20 лютого бойовики повністю окупували Чорнухине (Луганська область).

21-22 лютого окупанти посилили штурм Широкиного, що біля Маріуполя. І навіть застосували проти сил АТО новий вид озброєння.

26 лютого, згідно з другим пунктом "Комплексу заходів з виконання Мінських угод", Збройні сили України почали відведення важкого озброєннявід лінії розмежування на Донбасі.

Того ж таки дня заступник керівника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Гуґ повідомив, що важке озброєння відводять обидві сторони конфлікту.

При цьому директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс заявив, що "поки що всі заяви, які звучать з боку так званих "ДНР "та "ЛНР" про нібито відведення, нічим не підтверджені, це тільки слова..."

4 березня українська сторона почала другий етап відведення важкої техніки. Від лінії зіткнення самохідних артилерійських відтягнули установки 2С3 "Акація".

5 березня українські військові почали третій етап відведення важкого озброєння від лінії зіткнення на Донбасі. Передислоковуються реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град".

Президент України Петро Порошенко запевняє, що українські військовослужбовці готові повернути важку техніку на попередні рубежі в разі невиконання Мінських домовленостей.

У штабі АТО вже фіксують "ознаки підготовки ворога до подальших наступальних дій на маріупольському, артемівському і луганському напрямках".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 812 | Додав: adminA | Теги: Сили АТО почали відведення Ураганів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ