Пт, 2024-04-19, 20:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Березень » 24 » Сили АТО впевнено відповідають на "вилазки" бойовиків. ВІДЕО
09:29
Сили АТО впевнено відповідають на "вилазки" бойовиків. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Протягом останньої доби найбільш напружена ситуація в зоні АТО зберігалася в районі н.п.Авдіївка. Протягом вчорашнього дня терористи неодноразово завдавали вогневі удари з 120-мм мінометів, тричі зафіксований вогонь з танків, один раз бойовиками було завдано вогневий удар 122-мм артилерією. Також зазначено бойове зіткнення бойової охорони українських військ з групою бойовиків, яка намагалася прорватися в стик між двома опорними пунктами сил АТО. Після інтенсивного бою противник відійшов на вихідний рубіж під прикриттям мінометного вогню, повідомляє sprotyv.info.

Протягом доби бойовики тричі наносили удари з 82-мм мінометів по н.п.Піски. Також на даному напрямку терористами неодноразово відкривався вогонь із стрілецького і важкого піхотного озброєння (включаючи великокаліберні кулемети і гранатомети).

У районі н.п.Широкіно бойовики в цілому 6 разів відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм і 82 мм. Крім того, висунуті вперед групи противника намагалися веденням інтенсивного стрілецької вогню змусити відійти передові підрозділи українських військ, що закріпилися в західній частині селища. По лінії Павлопіль - Широкино відзначається робота як мінімум двох мінометних підрозділів (120-мм), які діють окремими або парними розрахунками (1-2 міномета) методом "обстріл-відхід", і оснащені транспортними засобами. Відзначається підтягування в район Широкіно 6 одиниць бронетехніки (з них 2 танка).

Триває процес нарощування боєздатності формувань російсько-терористичних військ практично по всій зоні АТО. У район Донецька через Алчевськ, Дебальцеве, Вуглегірськ прибувають конвої постачання. За останню добу зафіксовано прибуття 22 транспортних одиниць і 4 одиниці спецтехніки (пересувні ремонтні майстерні). Через Сніжне і Шахтарськ на Донецьке напрямок перекинута ротний тактична група терористів (порядку 100 осіб, 6 танків, 8 ББМ, 5 армійських вантажівок).

В "навчальному центрі" в районі Луганського аеропорту бойовики продовжують удосконалювати свої "бойові навички", проводячи тактичні навчання з бойовою стрільбою під керівництвом інструкторів з РФ. Всього на даний момент до цих заходів залучено до 10 одиниць бронетехніки, включаючи 4 танки.

На ділянці Сокільники - Кримське прибула вчора ротна тактична група бойовиків, про яку повідомляла група ІС, зайняла позиції в глибині бойових порядків російсько-терористичних військ, граючи роль резерву.

На ділянці на схід Луганська триває зосередження артилерії російсько-терористичних військ. Відзначається прибуття до раніше розгорнутої тут артилерійській батареї (4 од. САУ 2С1 "Гвоздика"), ще одного артпідрозділу (3 гаубиці Д-30).

У Петровському районі Донецька зафіксовано появу нового формування російсько-терористичних військ (доукомплектуваний підрозділ зі складу бандформування "Оплот", що прибуло з південного напрямку). У складі формування - близько 110-120 бойовиків, 2 зенітні установки ЗУ-23-2 на транспортних платформах, 5 ПТРК і до 10 великокаліберних кулеметів різних типів і модифікацій. Також у складі формування 2 джипа, 9 армійських вантажівок, 1 БМП-1, 1 БТР-80, 1 БТР-70.

Вночі бойовики знову обстрілювали Піски, Авдіївку і Широкино - прес-центр АТО

Протягом ночі, з 23 на 24 березня, в зоні АТО обстрілів українських позицій було менше, ніж зазвичай. Загалом за ніч російсько-терористичні війська 8 разів застосували зброю.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"Водночас, на Донецькому напрямку бойовики і надалі не припиняють вогневий натиск. Так, з 21:35 і понад годину ворог бив зі 120 – міліметрових мінометів по Пісках, а в 22:00 по Авдіївці. Також ці населенні пункти за ніч обстріляли зі стрілецької зброї і гранатометів", - йдеться у повідомленні.

Також за даними штабу АТО, на Артемівському напрямку бандформування з кулемету вели вогонь у напрямку селища Ленінське. А на Маріупольському напрямку в 3:15 ночі зі стрілецької зброї били по селищу Широкине.

Згідно з Мінськими домовленостями, з 00.00 15 лютого в зоні АТО оголошено режим припинення вогню. Проте бойовики штурмували Дебальцеве (Донецька область), заявляючи, що вважають його "своєю територією".

17 лютого російсько-терористичні війська захопили частину Дебальцевого. При цьому ватажки бойовиків блокували в'їзд групи ОБСЄ в місто, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

18 лютого основні сили АТО в Дебальцевому з боями прорвалися з міста. Президент України Петро Порошенко повідомив, що це була "планова і організована операція".

За даними Генштабу, втрати українських сил при виході з міста становили 22 загиблих і 157 поранених, понад 90 потрапили в полон, 82 зникли безвісти.

19 лютого сили АТО повністю покинули місто.

Після цього Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про звернення до ООН і до Європейського Союзу про направлення в Україну миротворців. Також вирішено провести перегрупування армії з урахуванням нової лінії зіткнення в зоні АТО.

20 лютого бойовики повністю окупували Чорнухине (Луганська область).

21-22 лютого окупанти посилили штурм Широкиного, що біля Маріуполя. І навіть застосували проти сил АТО новий вид озброєння.

26 лютого, згідно з другим пунктом "Комплексу заходів з виконання Мінських угод", Збройні сили України почали відведення важкого озброєннявід лінії розмежування на Донбасі.

Того ж таки дня заступник керівника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Гуґ повідомив, що важке озброєння відводять обидві сторони конфлікту.

При цьому директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс заявив, що "поки що всі заяви, які звучать з боку так званих "ДНР "та "ЛНР" про нібито відведення, нічим не підтверджені, це тільки слова..."

4 березня українська сторона почала другий етап відведення важкої техніки. Від лінії зіткнення самохідних артилерійських відтягнули установки 2С3 "Акація".

Президент України Петро Порошенко запевняє, що українські військовослужбовці готові повернути важку техніку на попередні рубежі в разі невиконання Мінських домовленостей.

У штабі АТО вже фіксують "ознаки підготовки ворога до подальших наступальних дій на маріупольському, артемівському і луганському напрямках".

5 березня українські військові почали третій етап відведення важкого озброєння від лінії зіткнення на Донбасі.

8 березня українська сторона в зоні проведення антитерористичної операції завершила четвертий етап відводу від лінії розмежування важкого озброєння.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 848 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, вилазки бойовиків. ВІДЕО, відповідають
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ