Ср, 2024-04-24, 15:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Липень » 23 » Сили АТО звільняють Донбас. Місцеві радіють
20:56
Сили АТО звільняють Донбас. Місцеві радіють
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Зараз тривають бої за визволення Лисичанська, повідомив речник РНБО Андрій Лисенко. "Протягом доби терористи 16 разів обстріляли блокпости та позиції підрозділів ЗС України в районах н.п. Макарове, Дібровка, Метьолкіне, Дякове, Стукалова Балка, Маринівка, Кожевня, Луганськ, Іллічівка, Сєверодонецьк, Амвросіївка, Авдіївка, Тарани", - повідомив він на брифінгу опівдні, передали у Інформаційно-аналітичний центрі РНБО.

"При цьому вони використовували російську техніку – установки залпового вогню "Град", - наголосив Лисенко.

За останню добу сили АТО визволили українські міста Сєвєродонецьк та Попасна. Там на центральних будівлях піднято державний прапор України, наголосив він.

"Після визволення Сєвєродонецька українські військовослужбовці вилучили арсенал зброї бойовиків, відбили у них бойову розвідувально-дозорну машину, гаубицю Д-30, вилучили 50 кг пластиду, 15 фугасних снарядів, більш як 3 тисячі боєприпасів до стрілецької зброї та радіостанції бойовиків", - повідомив Лисенко.

Попри те, що Сєвєродонецьк в основному звільнено, там усе ще лишаються великі групи терористів, їх поступово знешкоджують.

Рубіжне, яке було визволено раніше, повертається до мирного життя. Але бракує деяких харчових продуктів. У місті призначено нового начальника міліції, оскільки попереднього викрали терористи, і його доля невідома.

Зараз терористи намагаються закріпитися в Торезі та Алчевську.

Українські військові звільнили три села на Донеччині

Підрозділи Збройних сил України та інших силових структур, залучених до антитерористичної операції на сході України, звільнили с.Карлівка Мар'їнського району, с.Нетайлове і с.Первомайське Ясинуватського району Донецької області, повідомляє Міністерство оборони України в середу, 22 липня.

"Над місцевими адміністраціями піднято український прапор як символ повернення миру. Українські війська продовжують з усіх боків оточувати Донецьк", - йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті оборонного відомства.

"Зараз ведуться бої в Лисичанську (Луганської області – ред.). Водночас, терористи продовжують направляти свої системи залпового вогню на мирні квартали, намагаючись дискредитувати сили АТО", - повідомили в Міноборони.

Села Карлівка, Нетайлове і Первомайське знаходяться поруч на північний захід від Донецька в безпосередній близькості від обласного центру. Лисичанськ утворює з сусідніми Сєвєродонецьком і Рубіжним, які вже звільнені від НВФ, єдину Лисичанско-Сєвєродонецьку агломерацію.

Як повідомлялося, підрозділи Нацгвардії та Збройних Сил України продовжують зачистку від терористів Сєвєродонецька, бої ведуться поблизу Лисичанська.

Раніше секретар РНБО Андрій Парубій заявив, що у найближчі кілька днів сили антитерористичної операції планують повністю зачистити Лисичанськ (Луганська область) від терористів, хоча місто лежить на височині, і це буде перешкодою для швидкої військової операції.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1002 | Додав: admin | Теги: донбас, АТО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ