Пт, 2024-04-26, 06:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 11 » Силовики на кордоні України вилучили колекцію викрадених з музею у Вероні картин на 16 мільйонів євро
21:19
Силовики на кордоні України вилучили колекцію викрадених з музею у Вероні картин на 16 мільйонів євро
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Президент Петро Порошенко привітав особовий склад прикордонної служби та працівників воєнної прокуратури, які здійснили успішну операцію з пошуку колекції із 17 найцінніших картин Рубенса, Тінторетто, Пізанелло, Карото і Мантеньї, викрадених з Міського музею у Вероні.

Про це у середу 11 травня повідомили у прес-службі голови держави.

"Ці картини – зірки колекції музею Верони. Сьогодні ця блискуча операція нагадує світу про те, як ефективно Україна запроваджує боротьбу і з контрабандою, включаючи контрабанду витворів мистецтва, а також боротьбу з корупцією", - цитує Порошенка його прес-служба.

Президент зауважив, що загальна вартість цієї колекції за документами, які були надані прикордонною службою і військовою прокуратурою, на сьогоднішній день перевищує 16 млн євро.

"Безумовно, такими ефективними діями ми не лише зберегли світову цінність цих полотен, але й підтвердили на належному рівні престиж України", - наголосив президент та звернувся до керівництва цих відомств надати пропозиції щодо відзначення осіб, задіяних у здійсненні цієї операції.

Голова держави також подякував за те, що всі залучені співробітники дотримуватись режиму таємності і не допустили витоку інформації, що дозволило не допустити зміни маршруту перевезення цих витворів мистецтва.

Окрім того, президент доручив заступнику голови Адміністрації президента України Костянтину Єлісєєву зв’язатись з італійськими партнерами та запросити експертів для підтвердження автентичності полотен та узгодження формальностей, пов’язаних із їх передачею.

У свою чергу голова Державної прикордонної служби України, генерал-полковник Віктор Назаренко доповів про завершення активної фази спеціальної операції з вилучення на кордоні України колекції дорогоцінних картин. Операція проводилась на виконання доручення та плану, який був затверджений президентом. До проведення операції було залучено обмежене коло осіб.

За його словами, 6 травня 2016 року спільною слідчо-оперативною групою в Одеській області, за 1,5 км від державного кордону, при підготовці до переправи на територію Молдовської республіки, було затримано 17 картин, які мають велику історичну і художню цінність. Операція проведена у найкоротший термін. 7 травня було проведено мистецьку експертизу і встановлено, що ці картини – оригінали.

Назаренко нагадав, що 11 листопада 2015 року з Міського музею Кастельвеккьо у місті Верона (Museo Civico di Castelvecchio) було викрадено 17 найцінніших картин старих майстрів – Рубенса, Тінторетто, Пізанелло, Карото і Мантеньї.

Зі свого боку директор Департаменту оперативно-розшукової діяльності ДПС Петро Цигикал повідомив, що операція, яку проводили правоохоронці Італії, мала назву "близнюки", оскільки в крадіжці цих творів були задіяні брати – один з яких був охоронцем у музеї. Злочинці зімітували напад на охорону та здійснили крадіжку. Вони виконували замовлення, яке отримали з одного із регіонів Росії, ймовірно, від одного із приватних колекціонерів із Чечні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в листопаді торік троє озброєних грабіжників напали на Веронський музей Кастельвеккьо, зв'язавши єдиного охоронця і касира. Вони винесли найцінніші полотна, серед яких роботи Тінторетто, Рубенса, Белліні й інших майстрів. Експерти вважають, що це було замовне пограбування.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 820 | Додав: adminA | Теги: картини, 16 мільйонів євро, силовики, Музей, Колекція, Верона, кордон України
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ