Чт, 2024-04-25, 20:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Травень » 5 » Силовики взяли Слов'янськ у кільце, терористи відстрілюються. ВІДЕО
20:17
Силовики взяли Слов'янськ у кільце, терористи відстрілюються. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українські силовики у понеділок 5 травня вдень (близько 14:00) взяли Слов'янськ в щільне кільце, просуваються вглиб міста, є постраждалі.

Про це повідомили російському "Интерфаксу" в штабі сепаратистів.

"Силові підрозділи просуваються вглиб міста все інтенсивніше, "ополченці" намагаються до останнього позиції не здавати, але поки доводиться відступати", - сказав співрозмовник агентства.

"За попередніми даними, 12-15 осіб отримали поранення", - додав він.

Як повідомив близько 15:00 у своєму Facebook журналіст Юрій Бутусов, українські військові відбили спробу бойовиків прорватись із оточення. На місці бою захопили багато нової зброї російського виробництва.

"Український спецназ у жорстокому бою розгромив велике угруповання терористів, яке зробила спробу прориву з оточеного нашими військами Слов'янська. За даними джерел "Цензор.Нет" в штабі АТО, кілька сотень бандитів атакували позиції наших частин, і були відкинуті з великими втратами підоспілі на допомогу резервами. На місці бою захоплено значну кількість новітньої зброї російського виробництва, що складається на озброєнні спецназу ГРУ РФ. Місце бою залишилося за нами – зараз проводиться зачистка, бій затих буквально 30 хвилин тому.

Вирішальну роль в бою зіграв професіоналізм і героїзм бійців загонів спецназ МВС "Омега" і "Ягуар", загону спецназ СБУ "Альфа"", - написав він.

Так, у бою, за даними журналіста, загинули 4 українських вояки, 21 отримав поранення.

За інформацією агентства, місто заблоковане для всіх видів транспорту.

Водночас, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що телевізійна вишка в Слов'янську знаходиться повністю під контролем української влади.

"Вишка в Слов'янську повністю під контролем української влади, транслюються українські канали", - сказав він.

Раніше Аваков розповів, що біля Слов'янська в ході АТО виявили засідку терористів, де знаходилося близько 800 бойовиків.

Як повідомили у Міноборони, сьогодні, 5 травня, у Слов’янську терористи намагалися переобладнати вагони для вугілля під бронепоїзд. Для цього вони вночі різали бійниці, пристосовані для ведення вогню.

Після підтвердження даних розвідки, силами та засобами армійської авіації плани терористів були зруйновані – даний поїзд для використання у диверсійно-терористичних акціях з пункту вийти не зміг.

Як повідомлялося, у понеділок 5 травня на околиці Слов'янська почався бій між силовиками, які проводять АТО, і диверсантами.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, є вбиті серед українських бійців.

"Точна кількість загиблих зараз уточнюється", - сказав Аваков.

Він розповів, що в ході АТО викрили засідку терористів, які були добре озброєні, аж до мінометів.

"З ранку загін АТО розкрив засідку - бойове угруповання терористів. Вони застосовують важке озброєння, стріляють з великокаліберної зброї, застосовують міномети та іншу техніку", - сказав Аваков.

За його словами, поранені є з обох сторін, кількість постраждалих з українського боку - до 8 осіб.

Аваков також уточнив, що бій почався близько 10.45.

За його словами, українським силовикам протистоїть близько 800 осіб.

На ділянці між блокпостами "Слов'янськ" і "Долина" невідомі обстріляли мікроавтобус з українськими силовиками, повідомило кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" джерело, близьке до керівництву Міністерства внутрішніх справ.

За словами співрозмовника агентства, обстріл вівся з кулемета російського виробництва. Жертв і постраждалих в результаті обстрілу немає, оскільки автобус був броньованим.

Як повідомили у МВС України, сепаратисти напали на мікроавтобус, в якому із зони бою вивозили поранених.

Так, у понеділок 5 травня на трасі Харків-Донецьк, на ділянці між Слов'янськом і Ізюмом, озброєні сепаратисти обстріляли мікроавтобус, у якому із зони бойових дій вивозили поранених. В результаті обстрілу вся права сторона автомобіля пробита кулями.

За рахунок того, що мікроавтобус був броньований, вдалося уникнути загибелі пасажирів. Під час перестрілки загинув співробітник спецпідрозділу МВС, який входив до групи супроводу.

Льотчика вертольота Мі-24 звільнили з полону - Міноборони

Льотчика вертольота Мі-24 Збройних сил України капітана Євгена Краснокутського, який у ніч на 2 травня здійснював повітряне патрулювання в районі Слов'янська та був збитий сепаратистами, звільнено з полону, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Нині офіцер перебуває у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. Стан його здоров'я лікарі характеризують як задовільний", - зазначено в повідомленні.

Також у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону перебувають тіла п'яти пілотів, які загинули внаслідок обстрілу бойовиками вертольотів Збройних сил України, трьох із них намагаються ідентифікувати.

У Міноборони нагадали, що в ніч на 2 травня в районі Слов'янська було збито два вертольоти Мі-24 Збройних сил України, що здійснювали повітряне патрулювання. Невідомі особи збили бойові машини з використанням переносних зенітних ракетних комплексів (ПЗРК). У результаті обстрілу кілька військовослужбовців Збройних сил України загинули, одного поранено.

Крім того, пострілами зі стрілецької зброї було пошкоджено вертоліт Мі-8 армійської авіації Збройних сил України, поранено одного військовослужбовця.

"Факт використання проти Збройних сил України ПЗРК яскраво засвідчив, що проти військовослужбовців у Донецькій області діють далеко не "мирні протестувальники, а добре підготовлені та озброєні професійні диверсійні групи", які шляхом здійснення терористичних актів та диверсій намагаються дестабілізувати обстановку", - наголосили в Міноборони.

У відомстві також зазначають, що подібна поведінка притаманна або військовим іншої країни, які діють проти ворога, визначеного їм керівництвом, або досвідченим найманцям, які готові діяти проти будь-кого за винагороду.

В Слов'янськ просочилося "підкріплення" з Криму

У Слов'янськ, окупований озброєними бойовиками, які координуються ГРУ РФ, прибув підрозділ військових з Криму, які раніше рвалися на "допомогу Південному Сходу, який пригнічують".

Про це заявив один з представників самопроголошеного міра Пономарьова у коментарі журналістам.

З відео, розміщеного на YouTube, не зрозуміло, яким саме журналістам давав коментар представник сепаратистів. Він заявив, що у місті очікують наступу (українських військових), "навколо міста залишаються військові, тому не виключений напад".

"Але розраховуємо, що у них вистачить розсуду цього не робити. Тому що до нас на допомогу ще прибули перші підрозділи з обіцяних,... з того, що обіцяли кримчани", - зазначив він.

"Перший підрозділ вже до нас просочився. Вони їдуть частинами. Плюс група людей з Луганської області прибула", - додав він.

З розмови стало зрозуміло, що підрозділ, який "просочився", прибув у Слов'янськ з Севастополя, а по дорозі "зв'язок з ними переривався, але приїхали всі без втрат".

Як відомо, вночі в ході АТО у сепаратистів відбили телевежу під Слов'янськом, але вранці біля неї знову сталася перестрілка.

Пізніше в понеділок 5 травня вдень про взяття телевежі повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Вишка в Слов'янську повністю під контролем української влади, віщають українські канали", - сказав голова МВС журналістам на блокпості на в'їзді в місто. Він також заявив, що в ході бою на околиці Слов'янська є вбиті серед українських військових: "Кількість загиблих зараз уточнюється". Аваков повідомив також про поранення восьми українських військових.

При обстрілі блокпоста в Слов'янську загинули близько 10 терористів

За попередніми даними, десять бойовиків загинули при обстрілі українськими силовиками блокпоста в Слов'янську в Донецькій області України, повідомив у понеділок 5 травня РИА "Новости" командир так званої "самооборони" Ігор Стрєлков.

"Ми потрапили в їх засідку біля заправки", - повідомив він.

Раніше сепаратисти говорили про десятки загиблих в різних частинах міста.

"Бої як і раніше ведуться. Поки нам вдалося зупинити просування противника вглиб міста, однак все це далося нам з великими труднощами", - наводить російський "Интерфакс" коментар представника штабу місцевих бойовиків.

"У нас багато загиблих. Може бути, більше 20 осіб", - додав він.

Як уточнив представник сепаратистів, мова йде тільки про загиблих бойовиках.

Крім того, в Семенівці (під Слов'янськом) кілька куль потрапили в газозаправну станцію, в результаті чого вона вибухнула.

Як пише місцевий портал Slavgorod.com.ua, на сьогоднішній день лікарні Слов'янська забезпечені всіма необхідними препаратами для надання допомоги пораненим, вважає начальник відділу охорони здоров'я Олена Джим. Але запас їх невеликий. У зв'язку з цим медики звертаються до всіх, хто має можливість допомогти перев'язувальними засобами, знеболюючими препаратами та іншими медикаментами, список яких можна дізнатися в лікарні імені Леніна.


 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1130 | Додав: adminA | Теги: кільце, Слов'янськ, силовики, терористи відстрілюються. ВІДЕО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ